مدت زمان تعویض صفحه کلاچ چقدر است؟ | بررسی ۶ مورد از علائم خرابی صفحه کلاچ
یکی از مواردی که خودروداران باید به آن توجه کنند، زمان تعویض صفحه کلاچ است. کار قطع و وصل کردن نیرو در سیستم انتقال خودرو به عهده کلاچ است. زمان تعویض صفحه کلاچ را عوامل مختلفی مثل سفتی یا نرمی کلاچ یا سختی و آسانی هنگام جا زدن دنده تعیین میکند. در این مقاله قصد داریم در مورد مدت زمان تعویض صفحه کلاچ صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
برخی چیزها در زندگی اجتناب ناپذیر هستند، نیاز به تعویض کلاچ خودرو در یک زمان مشخص، یکی از آنها است. مهم نیست که چقدر از وسیله نقلیه خود مراقبت میکنید، کلاچ در نهایت فرسوده میشود و نیاز به تعویض دارد؛ زیرا یک وسیله مصرفی است. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، بهتر است این کار را در زمان مناسب انجام دهید. داشتن ایدهای در مورد اینکه تعمیر کلاچ شامل چه چیزهایی است و چه مدت طول میکشد، میتواند به شما کمک کند.
صفحه کلاچ چیست؟
یکی از مهمترین سیستمهایی که در تمام خودروها وجود دارد، صفحه کلاچ است. این سیستم در خودروهای دندهای بیشتر دیده میشود. سیستم کلاچ دارای یک صفحه، دیسک و یک بلبرینگ است که به صفحه فلایول متصل میشوند. کلاچ خودرو حرکت چرخشی یک شفت را به شفت دیگر منتقل میکند. در واقع کلاچ رابط میان جعبه دنده و موتور است. سیستم کلاچ در ابتدا توان موتور را به جعبه دنده و بعد از آن این توان را به چرخها منتقل میکند. کلاچ یک وسیله مکانیکی است که در سیستم انتقال خودرو استفاده میشود. سیستم انتقال را در قسمت موتور درگیر و جدا میکند سپس بین موتور و گیربکس ثابت میشود.
نیروی تولید شده در داخل سیلندر موتور در نهایت به چرخاندن چرخها و حرکت وسیله نقلیه در جاده منجر میشود. حرکت رفت و برگشتی پیستون با چرخاندن فلایویل از طریق شاتون، میل لنگ را میچرخاند. در نهایت قرار است حرکت دایرهای میل لنگ به چرخهای عقب منتقل شود. این حرکت از طریق کلاچ، گیربکس، شفت پروانه یا میل محرک نقاط جهانی، دیفرانسیل و اکسلهای چرخ، منتقل میشود. سیستم انتقال نیرو به طور معمول در تمام خودروهای سواری و کامیونها یکسان است. اما طراحی و چیدمان آن ممکن است با توجه به روش درایو و نوع واحدهای انتقال متفاوت باشد.
چگونگی تشخیص زمان تعویض صفحه کلاچ
نشانههای زیادی برای فهمیدن زمان تعویض صفحه کلاچ وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را برای شما شرح میدهیم.
1. سفت شدن پدال کلاچ
اگر هنگام رانندگی با پدال کلاچ خشک و سفت مواجه شدید، اولین چیزی که به ذهن شما میآید، فرا رسیدن زمان تعویض صفحه کلاچ است. این سفتی نشانه از بین رفتن حالت ارتجاعی و فنری پدال است.
2. پرش پا و صدای دنده
اگر با هر بار رها کردن پدال کلاچ، پای شما به سرعت به سمت عقب پرتاپ میشود زمان تعویض صفحه کلاچ فرا رسیده است. ایجاد سر و صدای دنده در هنگام تعویض هم از دیگر نشانههای زمان تعویض صفحه کلاچ است.
3. عدم وجود ارتباط مناسب بین دور موتور و سرعت
گذشت زمان موجب استهلاک و تخریب صفحه کلاچ میشود. این موضوع موجب میگردد در هنگام رانندگی دور موتور افزایش یابد اما سرعت نسبت به دور موتور افزایش چشمگیری نداشته باشد.
4. تعویض دنده سخت
سخت شدن تعویض دنده یا به عبارتی جا نرفتن دنده از نشانههای زمان تعویض صفحه کلاچ است.
5. لرزش خودرو در زمان شروع حرکت
اگر هنگامی که شروع به حرکت میکنید، با رها کردن کلاچ اتاق خودرو به لرزش در میآید، زمان تعویض صفحه کلاچ خودروی شما فرا رسیده است.
6. رابطهی خاموش نشدن ماشین و زمان تعویض صفحه کلاچ
از دیگر علائمی که نشانه زمان تعویض صفحه کلاچ است، خاموشنشدن خودرو در زمانی است که آن را در دنده دو قرار میدهید و بهحال خود رها میکنید. خاموش نشدن خودرو و حرکت کردن آن به معنای تمامشدن صفحه کلاچ است.
تعویض صفحه کلاچ چقدر زمان میبرد؟
زمان لازم برای تعویض کلاچ بسته به نوع وسیله نقلیه شما میتواند متفاوت باشد، اما به طور کلی بین دو تا شش ساعت است. برای بسیاری، این بدان معنا است که رانندگان میتوانند ماشین خود را صبح به تعمیرگاه ببرند و همان روز آن را پس بگیرند! با این حال، این مدت زمان احتمالی است و تعویض کلاچ شما ممکن است بیشتر از حد انتظار طول بکشد. به عنوان مثال، تعویض کلاچ خودروهای دیفرانسیل عقب معمولاً زمان کمتری میبرد، زیرا کلاچ راحتتر از خودروهای چرخهای جلو قابل دسترسی است.
اگر می خواهید تخمین دقیق تری از مدت زمان تعویض کلاچ خود داشته باشید، بهتر است با مکانیکی که کار را انجام میدهد صحبت کنید. آنها میتوانند وضعیت شما را بر اساس وسیله نقلیهای که دارید و هر نشانهای از آسیب کلاچ که گزارش کردهاید، ارزیابی کنند تا به شما یک زمان تقریبی بگویند. با این حال، مانند هر کاری تعمیر و نگهداری از خودرو هم، تا زمانی که زیر کاپوت نباشید و نتوانید ببینید با چه چیزی سر و کار دارید، نمیتواند خروجی دقیقی داشته باشد.
خرید بیمه بدنه برای جبران خسارات وارد شده به خودرو
یکی از انواع بیمههایی که برای دارندگان وسایل نقلیه توصیه میشود؛ بیمه بدنه اتومبیل است. بیمه بدنه خودرو، برای مدیریت هزینههای خسارات احتمالی وارد به بدنه و سایر قطعات ماشین امری لازم و ضروری است. بیمهگزار با پرداخت مبلغ مشخص حق بیمه به شرکت بیمهگر و خرید بیمه بدنه، وسیلهنقلیه خود را در برابر خطرات و حوادث احتمالی خودرو بیمه میکند. شرکت بیمهگر، طبق این بیمه ماشین، درصورت بروزحادثه، خسارت وارده را براساس شرایط بیمهنامه پرداخت نماید.
دقت داشته باشید که افزایش قیمت خودرو و قطعات یدکی آن علاوه بر بروز حوادث احتمالی در رانندگی از دلایلی است که اهمیت خرید بیمه بدنه را به ما یادآور میشود. بنابراین کارشناسان بیمه دات کام، استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث را به همه دارندگان خودرو مخصوصا دارندگان خودروهای گران قیمت توصیه میکنند.
پوششهای اصلی بیمه بدنه به شرح زیر هستند:
- بیمه سرقت خودرو
- خسارات وارد شده به خودرو در زمان نجات و انتقال آن
- بروز حادثه برای اتومبیل
- حوادث آتشسوزی، انفجار، صاعقه (آصا) و بروز خسارت ناشی از آنها
- پرداخت خسارت تا ۵۰ درصد قیمت لاستیک های نو یا تعویض شده
پوششهای الحاقی بیمه بدنه اتومبیل
در ادامه برخی خطراتی را که در دسته پوششهای اصلی قرار نمیگیرند اما بیمهگزار با پرداخت مبلغ اضافی میتواند از آنها برخوردار شود را به شما معرفی میکنیم:
- اتفاق افتادن دزدی در مواردی که قطعاتی مانند رادیو پخش، رینگ، لاستیک، آینه ها و سایر لوازم خودرو به سرقت میروند.
- ایجاد شکستکی در شیشه
- پرداخت غرامت برای استفاده نکردن از خودرو به دلیل تعمیرات
- سیل، زلزله، آتشفشان
- پرداخت خسارت برای پاشیدن مواد شیمیایی به خودرو مانند اسید
- حذف فرانشیز بیمه بدنه
- پوشش نوسان خودرو
بیمه دات کام امکان خرید اینترنتی بیمه بدنه را از سایت Bimeh.com در دسترس شما عزیزان قرار داده است. در صورت تمایل میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر راهنمای بیمه بدنه را مطالعه کنید.
آگاهی از نشانهها و علائم زمان تعویض صفحه کلاچ
اطلاع از زمان تعویض صفحه کلاچ به شما کمک میکند قبل از اینکه آسیب جدیتری به خودرو وارد شود آن را تعمیر کنید. اگر با وسایل نقلیه رانندگی میکنید، پس باید توجه داشته باشید که کلاچ یکی از مهمترین بخشهای یک وسیله نقلیه است. زمان تعویض صفحه کلاچ موضوع این مقاله بود که به آن پرداختیم و در مورد نشانههای آن صحبت کردیم. بیمههای در دسترس و کاربردی برای خودرو را هم به شما معرفی کردیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد بیمهها، از طریق نظرات این مقاله با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
منابع: