کیا موتورز که اکنون بخشی از گروه خودرویی هیوندای-کیا است، می ۱۹۴۴ در سئول پایهگذاری شد. این شرکت قدیمیترین تولیدکنندهی وسایل نقلیه موتوری کره جنوبی به شمار میرود.
جالب است بدانید که کمپانی Kia در ابتدا با نام “صنایع دقیق کیونگ سونگ” کار خود را شروع کرد و فعالیتی در زمینه خودرو نداشت. کارخانه کوچکی بود که لولههای فولادی و قطعات دوچرخه و موتورسیکلت تولید میکرد. در سال ۱۹۵۲، اولین دوچرخه کرهای با نام “سامچولی” را روانه بازار کرد و نام خود را به “صنایع کیا” (“ki” به معنی برخواسته و “a” به معنی آسیای شرقی: برخواسته از آسیای شرقی) تغییر داد. این کمپانی برخواسته از آسیای شرقی، در ادامه کار، تولید خودروهای سبک و سنگین تحت لیسانس مزدا و موتورسیکلتهای کوچک تحت لیسانس هوندا را آغاز کرد.
در سال ۱۹۷۳ اولین کارخانه مونتاژ خودروی کیا با تولید مدل بریسا راهاندازی شد و تا سال ۱۹۸۱ تولید این مدل ادامه داشت. پس از قدرت گرفتن دیکتاتور نظامی، چون دوهوان، کیا مجبور به تعطیلی خط تولید خودروهای مسافربری خود شد و فقط کامیونهای سبک تولید میکرد. سال ۱۹۸۶، این کمپانی با همکاری فورد به صنعت خودروسازی بازگشت. در آن زمان KIA توانست وسایل نقلیهای که بر اساس مزدا طراحی شدهبود را برای بازارهای داخلی و خارجی تولید کند. در سال ۱۹۹۲، کیا موتورز آمریکا راهاندازی شد که از طریق چهار نمایندگی در پورتلند به فروش خودروهای خود میپرداخت.
سال ۱۹۹۷، در بحبوحه بحران اقتصادی آسیا، Kia اعلام ورشکستگی کرد. اینبار هیوندای به کمک کیا شتافت و این دو شرکت در سال ۱۹۹۸ با هم قرارداد همکاری بستند. طبق این قرارداد، هیوندای صاحب ۵۱% از سهام این شرکت شد و فورد کنار گذاشتهشد. هم اکنون هیوندای یک سوم سهام kia را داراست.
در سال ۲۰۰۶، پیتر شرییر به عنوان سرپرست تیم طراحی به کار گرفتهشد. شرییر طرحی مشبک برای جلوپنجره خودرو که با نام “بینی ببر” معروف است را ارائه داد که بسیار درخور توجه بود. نقطه عطف دیگر در بیشتر دیدهشدن کیا، سال ۲۰۱۴ بود که پاپ فرانسیس در سفر به کره، سوار بر خودروی Kia Soul بود و باعث شد که بار دیگر توجه جهانی به این برند کرهای جلب شود. با تلاشهای فراوان و ارزشگذاریهای این شرکت، سال ۲۰۱۶ رتبه نخست قابل اعتماد بودن را در آمریکا به دست آورد.
امروزه Kia بیش از ۱.۴ میلیون خودرو در سال تولید میکند. فرایند تولید و مونتاژ آنها در ۸ کشور مختلف انجام میشود. این خودروها از طریق شبکهای متشکل از ۳۰۰۰ توزیعکننده و فروشنده که ۱۷۲ کشور را تحت پوشش خود دارند، فروخته و خدماترسانی میشوند. بیش از ۴۰۰۰۰ نفر در شرکت کیا مشغول به فعالیت هستند. درآمد سالیانه شرکت در حدود ۴۹.۸۹ میلیارد دلار برآورد شدهاست.
Kia در کشور خواستگاه خود، یعنی کره جنوبی، سه کارخانه اصلی مونتاژ خودرو (هوسانگ، سوهاری و کوانگجو)، یک مرکز تحقیق و توسعه جهانی (واقع در نامیانگ و دارای ۸۰۰۰ تکنسین) و یک مرکز تحقیق و توسعه محیطی اختصاصی دارد. موسسه تحقیقات زیست فناوری در نزدیکی سئول، روی خودروهایی که با پیل سوختی هیدروژنی کار میکنند و نیز بر روی فناوریها و فرآیندهای بازیافت خودروهای خارج از رده تمرکز دارد. این مجموعه ۶% از درآمد سالیانه خود را صرف تحقیق و توسعه و راه اندازی مراکز تحقیقاتی در آمریکا، ژاپن و آلمان میکند.
Kia موتورز حامی مالی بسیاری از رویدادهای ورزشی و غیر ورزشی و اشخاص سرشناس در زمینههای مختلف است و با انجمنهای ورزشی مانند: فیفا و یوفا همکاری دارد.
خودروهای برند Kia را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
میتوان گفت Kia یکی از برندهای پرطرفدار در میان ایرانیان است که از جمله محصولات پرفروش این کمپانی خوشنام در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد: اپتیما، کیا اسپورتیج، سورنتو، کادنزا، سراتو، پیکانتو، موهاوی
همانطور که میدانید، بیمه شخص ثالث از الزامات رانندگی است و نداشتن آن منجر به جریمه راننده میشود. از پوششهای این بیمهنامه میتوان به جبران خسارات جانی و مالی شخص ثالث همچنین خسارات جانی راننده اشاره کرد. دومین بیمه پرطرفدار که رانندگان تمایل به خرید آن دارند، بیمه بدنه خودرو است. این بیمهنامه با پوششهایی مانند: پوشش سرقت کلی خودرو و رخ دادن حادثه برای اتومبیل، حامی مالی رانندگان است. اگر اطلاعات کافی در مورد بیمهنامههای خودروی کیا ندارید، بهتر است مقالات بیمه شخص ثالث چیست و راهنمای بیمه بدنه را مطالعه کنید.
اللهی
سلام آیا خودروهایی کره ای هم ورودشان ممنوع است؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، این مساله مربوط به سیاست خود دولت است که در حوزه ما نیست که بتوانیم پاسخ دهیم.