بیمه درمان و تکمیلی

گرفتن خسارت درمان با سریع‌ترین و آسان‌ترین روش ممکن

امروزه با توجه به هزینه‌های بالای درمان، نیاز به یک بیمه تکمیلی در کنار دفترچه‌های درمان تامین اجتماعی، احساس می‌شود. برای گرفتن خسارت درمان باید نکاتی را بدانید تا در زمان کوتاه و به موقع هزینه‌های شما جبران شود.

دقت کنید که در صورت بیماری، بیمه تکمیلی می‌تواند، بخش قابل توجهی از هزینه‌ها را جبران کند و نگرانی خانواده بیمار و خود بیمار را تا حدود زیادی، کاهش دهد. در این مطلب درباره بیمه تکمیلی و چگونگی دریافت خسارت توضیحاتی خواهیم داد با ما همراه باشید.

بیمه تکمیلی چیست؟

بیمه تکمیلی همان بیمه درمان تکمیلی است که هزینه‌های درمان را با توجه به سقف تعهدات خود جبران می‌کند. در حقیقت هنگام بیماری، می‌توان از این بیمه‌نامه استفاده کرد تا هزینه‌های درمان پرداخت شود.(مطالعه مقاله بیمه تکمیلی چیست به شما پیشنهاد می‌شود!)

برای گرفتن خسارت درمان در ابتدا باید قرارداد بیمه تکمیلی داشته باشید و هر سال مبلغی را به عنوان حق بیمه به بیمه‌گر پرداخت کنید. تهیه این بیمه‌نامه یک نوع آینده نگری است تا هنگام بیماری، هزینه‌های شما کاهش پیدا کند، پس اگر به فکر سلامتی خود هستید، بهتر است که بیمه درمان تکمیلی را تهیه کنید، زیرا این بیمه‌نامه می‌تواند، یک ضامن برای درمان بیماری و سلامتی شما باشد.

مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی

بیمه‌های تکمیلی به طور کلی سعی می‌کنند که با مراکز درمان مختلفی قرارداد داشته باشند تا در صورت مراجعه بیمه‌شده، شرایط برای درمان و کاهش هزینه‌های بیماری فراهم باشد. توجه کنید که در هر بیمه‌نامه‌ای مبحث فرانشیز وجود دارد و بهتر است که قبل از مراجعه برای درمان از این مبلغ اطلاع داشته باشد.

سوال مهمی ‌که در این بخش ذهن را به فکر فرو می‌برد، این است که اگر بیمه‌شده به یکی از مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی مراجعه نکند، چه می‌شود؟ آیا شرایط گرفتن خسارت درمان برای بیمه‌شده وجود دارد؟ در ادامه به این سوال‌ها پاسخ خواهیم داد.

فرانشیز چیست؟

به طور معمول در بیمه بخشی از هزینه‌ها بر عهده بیمه‌گر نیست. بیمه تکمیلی درمان انفرادی و گروهی هم شامل فرانشیز می‌شوند. در حقیقت فرانشیز بیمه مبلغ کمی ‌از هزینه‌های درمان است که باید بیمه‌شده آن را پرداخت کند.

به طور مثال: هنگامی‌ که هزینه بستری بیمارستان ۶ میلیون باشد و فرانشیز بیمارستان ۱۰ درصد است، شرکت بیمه مبلغ ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به شما خسارت پرداخت می‌کند و مبلغ ۱۰۰ هزار تومان به عنوان فرانشیز باید پرداخت کنید.

نحوه گرفتن خسارت درمان از بیمه تکمیلی

نحوه پرداخت هزینه‌های درمان تکمیلی به دو روش انجام می‌شود:

روش اول:

فرد بیمه‌شده برای هزینه‌های درمان خود به مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی مراجعه می‌کند و با ارائه معرفی نامه یا دفترچه بیمه درمانی خود، از خدمات درمانی بهره‌مند خواهد شد. همچنین هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند، مگر اینکه مبلغ فرانشیز پرداخت شود. همان‌طور که می‌دانید سقف تعهدات بیمه‌گر با توجه به حق بیمه دریافتی و نوع بیماری متفاوت است. سقف تعهدات وجود دارد تا در صورت پرداخت هزینه‌های بیماری مبلغ قابل پرداخت مشخص باشد.

گرفتن خسارت درمان
با ارائه مدارک لازم برای گرفتن خسارت درمان می‌توانید اقدام کنید.

روش دوم:

هنگامی‌ که بیمه‌شده به یکی از مراکز درمانی که طرف قرارداد نیست، مراجعه کند. در این روش بیمه‌شده باید هزینه‌های درمان را پرداخت کند و بعد از پایان دوره درمان خود، با ارائه مدارک لازم برای گرفتن خسارت درمان اقدام کند.

خدمات بیمه تکمیلی

قبل از گرفتن خسارت درمان، بهتر است بدانید که چه خدمات درمانی در بیمه تکمیلی تحت پوشش است.

خدمات تشخیصی

خدمات تشخیصی همان انجام آزمایش‌ها و تست‌های آزمایشگاهی مانند: سونوگرافی، اسکن، آندوسکوپی، تست ورزش و نوار عصب عضله است.

برای دریافت خسارت این موارد، باید مدارک مورد نیاز را به بیمه‌گر تحویل دهید. این مدارک عبارتند از:

  • اصل فاکتور و صورتحساب( کپی برابر اصل هم مورد قبول است)
  • دستور پزشک معالج
  • کپی جواب آزمایش‌ها، مانند: سونوگرافی، MRI و آندوسکوپی

جراحی‌های مجاز سرپایی و شکستگی‌ها

جراحی‌های سرپایی و خدمات لیزرتراپی در بیمه تکمیلی درمان، تحت پوشش است و برای گرفتن خسارت درمان باید مدارک زیر را ارائه کرد:

  • اصل گواهی پزشک با توجه به نوع صدمه و محل آن
  • گواهی نوع درمان انجام شده
  • فاکتور مبلغ پرداختی با ذکر نام بیمار و تاریخ مراجعه
  • عکس رادیو گرافی در مورد شکستگی‌ها

هزینه‌های بیمارستانی

پرداخت هزینه‌های درمان در بیمارستان‌ها با توجه به نوع بیماری و سقف تعهدات بیمه‌گر انجام می‌شود.

برای دریافت هزینه‌های بیمارستان خصوصی مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  • اصل صورتحساب بیمارستان با مهر و امضا حسابداری
  • گواهی مبلغ پرداختی توسط بیمه‌شده
  • اصل تمام مدارک بیمارستانی مانند: شرح عمل جراحی، گواهی بیهوشی، گواهی ویزیت‌ها و آزمایشگاه
  • کپی برابر اصل دفترچه بیمار در صورت استفاده از دفترچه درمانی

برای گرفتن خسارت درمان در بیمارستان‌های دولتی مدارک زیر مورد نیاز است:

  • اصل صورتحساب بیمارستان همراه مهم و امضا حسابداری
  • گواهی مبلغ پرداختی بیمه‌شده
  • خلاصه پرونده بیمار یا شرح عمل( کپی این مدارک کفایت می‌کند)

نکته بسیار مهم این است که اگر بیمه‌شده به بیمارستان‌های خصوصی غیر طرف قرارداد بیمه تکمیلی مراجعه کند و از بیمه‌گر پایه تامین اجتماعی، خدمات درمانی و ارتش استفاده کرده باشد، ابتدا باید مدارک بیمارستانی را به این سازمان‌های مذکور، ارائه کند و در نهایت کپی برابر اصل مدارک به همراه کپی چک صادر شده را برای بیمه‌گر ارسال کند.

مدارک مورد نیاز برای معرفی نامه بیمارستان‌ها

برای دریافت خدمات درمانی کافی است که به مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی خود مراجعه کنید. همچنین با در دست داشتن مدارک و معرفی نامه معتبر، خدمات درمانی شایسته‌ای دریافت خواهید کرد.

این مدارک عبارتند از:

  • معرفی نامه شرکت بیمه‌
  • کپی کارت درمان تکمیلی و دفترچه بیمه
  • نسخه پزشک متخصص برای بستری در بیمارستان‌های طرف قرارداد
  • کپی صفحه اول و دوم شناسنامه برای هزینه زایمان

تعرفه وزارت بهداشت برای خدمات درمانی

در جبران خسارت‌های درمانی می‌توان از تعرفه وزارت بهداشت هم استفاده کرد. وزارت بهداشت هر ساله برای خدمات درمانی، تعرفه‌ای در نظر می‌گیرد و این تعرفه توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

شرکت بیمه با مراکز درمانی مشخصی قرارداد دارد و این مراکز به طور معمول، با توجه به تعرفه مشخص شده از طرف وزارت بهداشت، هزینه‌های درمانی را محاسبه خواهند کرد. به همین دلیل است که در مراکز درمانی طرف قرارداد، هزینه‌ها تا سقف تعهدات، بر عهده شرکت بیمه است.

مدارک مورد نیاز برای گرفتن خسارت درمان

در صورتی که برای دریافت هزینه‌های بیماری که در مراکز غیر طرف قرارداد انجام شده‌است، اقدام می‌کنید باید توجه داشته باشید که جهت دریافت خسارت درمان نیاز به مدارک قابل استناد و معتبر است. این مدارک به شرح زیر می‌باشد:

  • اصل صورتحساب با مهر مرکز درمانی
  • ریز صورت حساب برای عمل‌های جراحی مانند: هزینه داروها و هزینه مربوط به پزشک بیهوشی
  • فاکتور داروها با مهر داروخانه
  • اصل قبض‌های پرداختی برای پوشش هزینه های پاراکلینیک
  • کپی یا اصل جواب آزمایش‌ها
  • گواهی معتبر پزشک معالج برای هزینه‌های درمانی روانپزشکی و مشاوره
  • ذکر کتبی تعداد جلسات و گواهی پزشک معتبر، برای هزینه‌های مربوط به فیزیوتراپی و کار درمانی
  • کپی برابر اصل چک دریافتی از سوی بیمه‌گر پایه

اهمیت تهیه بیمه تکمیلی

نعمت سلامتی یکی از موهبت‌های خدا است، اما در زمان بروز مشکل و بیماری باید به فکر درمان بیماری باشیم. با توجه به شرایط اقتصادی و بالا بودن هزینه‌های درمان، بهتر است که از یک پشتوانه مالی برای جبران هزینه‌های بیماری استفاده کرد. تهیه بیمه تکمیلی یکی از راه حل‌های منطقی برای دریافت خسارت درمان است.

برخی از هزینه‌های درمان می‌تواند برای یک کارمند یا گارگر بسیار سنگین باشد و نتواند به طور کامل هزینه‌ها را پرداخت کند. از این رو بسیاری از شرکت‌ها، سازمان‌ها و کارفرماهای کشور برای کارمند‌های خود شرایط استفاده از بیمه تکمیلی را در نظر می‌گیرند.

گرفتن خسارت درمان
خرید بهترین بیمه تکمیلی از معتبرترین کارگزاری

بهترین بیمه تکمیلی در بیمه دات کام

با توجه به اینکه شرکت‌های مختلف در زمینه فروش بیمه تکمیلی در حال فعالیت هستند، اما انتخاب بیمه تکمیلی و نحوه دریافت خسارت درمان کار آسانی نیست. از این رو سامانه بیمه دات کام شرایطی را برای شما عزیزان در نظر گرفته است که قبل از خرید بیمه تکمیلی خود، شرایط استعلام و مقایسه این بیمه‌نامه را داشته باشید و بهترین بیمه تکمیلی را تهیه کنید. آگاهی از طرح‌های مختلف و به روزترین اطلاعات بسیار اهمیت دارد، پس برای این موضوع زمان بگذارید تا هنگام دریافت خسارت با مشکلی روبه رو نشوید.

اگر سوال یا ابهامی ‌درباره بیمه تکمیلی و چگونگی دریافت خسارت درمان دارید، در انتهای این متن و در قالب کامنت سوالات خود را با کارشناس‌های بیمه دات کام در میان بگذارید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا