اطلاعات خودرو و موتور

اتوهلد چیست و چگونه عمل می‌کند+ مزایای Auto Hold

مسئله‌ای که در مسیرهای پرترافیک راننده را بسیار خسته می‌کند، گرفتن کلاچ و ترمزهای مکرر است. خوشبختانه در خودروهای مدرن، آپشنی اضافه شده‌است که خیال شما را از این بابت آسوده می‌کند. این آپشن، اتوهلد نام دارد و معمولاً با حرف A در خودرو نشان داده‌می‌شود. اما Auto Hold دقیقاً چیست و چگونه عمل می‌کند؟ در ادامه مطلب با ما باشید تا هر آنچه در مورد این سیستم لازم است بدانید، برایتان بازگو کنیم.

اتوهلد چیست؟

در ابتدا باید بدانید اتوهلد چیست؟ سیستم اتوهلد در خودرو چیست؟ کاربرد اتوهلد در خودرو چگونه است؟بازار خودرو، بازار بسیار رقابتی است؛ ماندگاری و موفقیت در این بازار مستلزم این است که همیشه خلاقیت و نوآوری برای ارائه داشته‌باشید. شرکت‌های خودروسازی به صورت پی در پی به دنبال راهی هستند که با استفاده از علم و فناوری‌های به روز، آپشنی به خودروهای خود اضافه کنند و به این ترتیب محصولی جدید را معرفی کنند. یکی از این آپشن‌ها که امروزه بسیاری از رانندگان را شیفته‌ی خود کرده‌است، اتوهلد نام دارد.

حتماً برایتان پیش آمده که ساعت‌ها در مسیرهای پرترافیک بمانید و مدام مجبور به گرفتن کلاچ و ترمزهای متوالی شده‌باشید. این مسئله در خودروهای دنده اتوماتیک، کمی آسان‌تر است. به این صورت که دیگر کلاچی وجود ندارد که مجبور به گرفتن آن به همراه ترمز باشید. خودروهای دنده اتومات یا روی N (خلاص) و یا D (حرکت) هستند و شما با گاز و ترمز خودرو را کنترل می‌کنید. با این حال، گاز و ترمزهای متوالی خصوصاً پس از بازگشت از محل کار، بسیار کلافه کننده است. آپشنی که در خودروهای به روز وجود دارد تا شما را از شر این ترمزهای متوالی خلاص کند، اتوهلد است.

در گذشته Auto Hold، فقط مختص خودروهای گران قیمتی مانند بنز و BMW بود. اما اکنون بسیاری از خودروها این آپشن را دارند. با اتوهلد نه نیاز به ترمز گرفتن متوالی دارید و نه در سراشیبی‌ها و سربالایی‌ها ماشین به جلو یا عقب می‌رود. اما مکانیزم اتوهلد چگونه است؟

پیش از اینکه به بررسی عملکرد سیستم اتوهلد بپردازیم این نکته را یادآور شویم که هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث خودروی خود غافل نشوید. برای تهیه بیمه بدنه و ثالث خودروی خود می‌توانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید و پس از مقایسه بیمه‌ها، بیمه مورد نظر خود را به آسانی خریداری کنید.

نحوه عملکرد سیستم اتوهلد

همان‌طور که از نام این سیستم پیداست، این سیستم نگه دارنده خودکار است. یعنی چه؟ یعنی وقتی شما مثلاً در مسیر پرترافیکی هستید، وقتی اتوهلد را فعال می‌کنید، دیگر نیازی به فشردن پدال ترمز و نگه داشتن آن ندارید. با فعال کردن اتوهلد وقتی پای خود را از روی پدال گاز بردارید، ترمز دستی به صورت خودکار فعال شده و خودرو متوقف می‌شود و زمانی شروع به حرکت می‌کند که شما پدال گاز را فشار دهید. با این آپشن نیاز ندارید که در هنگام توقف، پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید و یا دنده دستی را بکشید. یک‌بار که پدال ترمز را فشار دهید، کافی است. خودرو می‌ایستد تا دوباره آن را با فشردن پدال گاز حرکت دهید. در این صورت، ترمز دستی به آرامی آزاد می‌شود و خودرو به آرامی شروع به حرکت می‌کند.

فایده‌ی Auto Hold ، تنها رهایی از ترمزهای طولانی نیست؛ بلکه فایده‌ی دیگر آن در مسیرهای شیب‌دار مشخص می‌شود. اما در این مسیرها اتوهلد چگونه به کمک راننده می‌آید؟ وقتی که در مسیر شیب‌دار هستید و در ترافیکی در مسیرهای اینچنینی گرفتار شده‌اید، با فعال کردن اتوهلد، وقتی که می‌خواهید خودرو را به حرکت در آورید، ماشین به عقب نمی‌رود، چیزی که در خودروهایی که فاقد این آپشن هستند همیشه مشاهده می‌کنیم. در واقع سیستم اتوهلد جلوی حرکات اضافی خودرو را می‌گیرد.

نکته دیگری که در مورد سیستم Auto Hold وجود دارد این است که وقتی از مسیرهای پرترافیک و سراشیبی عبور کردید و فراموش کردید که اتوهلد را غیرفعال کنید، نگران نباشید. این سیستم به صورت خودکار غیرفعال می‌شود. البته دل به این مسئله نبندید. هیچگاه خودرو را در حالت فعال بودن اتوهلد ترک نکنید.

توجه: سیستم اتوهلد در شیب‌های تند و جاده‌های یخ‌زده به خوبی عمل نمی‌کند.

مکانیزم عملکرد سیستم Auto Hold

وقتی دکمه اتوهلد را فشار می‌دهید، با فشردن پدال ترمز، سنسورهای این سیستم توقف را تشخیص داده و ترمز دستی را فعال می‌کند و نیروی ترمز به چرخ‌ها اعمال می‌شود. در صورتی که پیش از فشردن پدال گاز، سنسورهای ABS حرکتی را تشخیص دهند، فشار روی چرخ‌ها بیشتر می‌شود تا جلوی حرکت اضافی خودرو گرفته‌شود. با فشردن پدال گاز، نیروی ترمز که روی چرخ‌ها اعمال می‌شد، به آرامی کم می‌شود و خودرو به آرامی شروع به حرکت می‌کند.

مسئله‌ی دیگر این است که خودروهایی که Auto Hold دارند؛ حتماً سیستم ترمز دستی الکتریکی هم دارند. ترمز دستی الکتریکی که با حرف P معمولاً مشخص می‌شود با فعال کردن اتوهلد به رنگ سبز در می‌آید. وقتی راننده پدال گاز را فشار می‌دهد، ابتدا ترمز دستی الکتریکی، سپس  اتوهلد غیرفعال می‌شود و ماشین به آرامی شروع به حرکت می‌کند. با اتوهلد مطمئناً بیش از پیش عاشق رانندگی می‌شوید.

دکمه‌ی اتوهلد در کدام قسمت قرار دارد؟

دکمه‌ی اتوهلد که با حروف Auto H، A و یا Auto Hold مشخص می‌شود، معمولاً جایی در سمت چپ دنده دستی، سمت چپ فرمان و یا کنار دکمه اتوپارک قرار داده می‌شود؛ طوری که دسترسی راننده به آن راحت باشد. برای فعال‌سازی آن دکمه اتوهلد را فشار می‌دهید و پای خود را از روی ترمز بر می‌دارید.

مزایای سیستم Auto Hold

مزایای سیستم اتوهلد به شرح زیر است:

  • با سیستم اتوهلد دیگر نیاز به گرفتن گاز و ترمزهای متوالی و نگه داشتن پدال ترمز در ترافیک نیست.
  • چون کلاچ و ترمز گرفتن‌های اضافی حذف شده‌است؛ بنابراین استهلاک گیربکس هم کم‌تر می‌شود.
  • در مسیرهای شیب‌دار دیگر نگران حرکات اضافی خودرو به جلو یا عقب نیستید.

چگونگی اضافه شـدن اتوهلد به خودروها

بعد از آگاهی در مورد پاسخ سوال اتوهلد چیست؟ باید بدانید این سیستم چگونه به خودرو اضافه شد. مهم‌ترین نکته در مورد این سیستم آن است که بدانید اتوهلد به چه معنا است؟ در مورد اتوهلد باید بدانید که این آپشن را با توجه به نیاز رانندگان برای رانندگی در مسیرهای پرترافیک در برخی خودروها در نظر گرفته شـد‌ه‌است. اگر به بازار رقابتی امروز نگاه کنیم به خوبی متوجه می‌شویم که خودروسازان از کوچک‌ترین فرصت‌ها برای ساخت بهترین آپشن‌ها استفاده می‌کنند. ارائه خودروهایی به روزتر و پرآپشن‌تر یکی مزایای این فرصت طلبی و هوشمندی خودروسازان است.

در همین راستا آپشن‌های محبوبی مانند دید در شب، کروز کنترل تطبیقی، اتوپارک، استارت بدون کلید، GPS و اتوهلد را می‌توان نام برد.

مقایسه اتوهلد با سیستم شروع به حرکت در شیب

بد نیست بدانید HAC مخفف Hill Start Assist Control به معنای کمک و کنترل حرکت در مسیر‌های سربالایی است. از این سیستم در سربالایی‌ها با شیب تند استفاده می‌کنند. خودروهای معمولی زمانی که در شیب قرار می‌گیرند کمی رو به عقب می‌روند. در مورد تفاوت اتوهلد و سیستم شروع حرکت باید به این نکته اشاره کرد که سیستم شروع حرکت فقط چند دقیقه از حرکت در ترافیک جلوگیری می‌کند اما اتوهلد تا زمانی که راننده بخواهد، فعال می‌ماند.

مهم‌ترین نکات در مورد اتوهلد

بهتر است در زمان استفاده اتوهلد به این نکات توجه کنید:

  • هرگز خودرو را در هنگام روشن بودن ترک نکنید.
  • سیستم اتوهلد در شیب‌های خیلی تند و یخبتدان به خوبی عمل نمی‌کند.
  • بهتر است در هنگام استفاده از اتوهلد به حرکت نکردن خودرو دقت کنید و کاملا به این سیستم اطمینان نکنید.
  • سیستم اتوهلد پس از طی کردن مسافت مشخصی که خودرو توقف نمی‌کند خاموش می‌شود. در ترافیک‌ها چون خودرو در زمان‌های کوتاه و متفاوتی توقف دارد این سیستم خاموش نمی‌شود.
  • پس از توقف کامل پای خود را از روی ترمز بردارید.
  • اتوهلد دارای یک دکمه در کنار دنده است و با حروف A یا H مشخص می‌شود.

علائم خرابی سیستم اتوهلد در خودرو

همان‌طور که می‌دانید سیستم اتوهلد هم مانند بسیاری دیگر از سیستم‌ها ممکن است به مشکل خورده و خراب شود و عملکرد مورد انتظار را نداشته باشد. اگر با چنین حالتی رو به رو شوید لازم به نشانه‌های زیر توجه کنید.

  • اولین و سریع‌ترین راهکاری که پیش روی شما است استفاده از سیستم بررسی سلامت اتوهلد است. در حالت کلی چراغ اتوهلد به سه رنگ سبز، سفید و زرد در پشت آمپر نمایش داده می‌شود.
  • رنگ سبز نشانه فعال بودن این سیستم است. اگر این چراغ سبز باشد، چراغ‌های ترمز روشن می‌شوند که با استفاده از پدال گاز می‌توان این آپشن را غیرفعال کرد.
  • رنگ سفید نشانه روشن بودن سیستم اتوهلد است که با یک بار ترمز گرفتن فعال می‌شود.
  • رنگ زرد نشانه وجود خطا در سیستم اتوهلد است که همراه با آن چراغ esp هم روشن می‌شود.
  • دقت داشته باشید که برای فعال کردن سیستم اتوهلد باید درب خودرو بسته باشد. اگر درصورت بستن درب خودرو سیستم فعال نشود نشان دهنده خراب بـودن این سیستم است.
  • همچنین فشـردن همزمان پدال گاز و ترمز هم باعث خراب شـدن این سیستم می‌شود.

سیستم ترمز دستی برقی چه تفاوتی با اتوهلد دارد؟

در ابتدا باید بدانید که ترمز دستی برقی نسخه‌ ارتقا یافتـه از ترمز دستی معمولی است. کاربرد این سیستم دقیقا مانند ترمز دستی معمولی است. در صورت روشن کـردن EPB خودرو در حالت پایدار قرار می‌گیرد و به شما این امکان را می‌دهد که یکی از گزینه‌های اتوهلد یا هیل هلد را انتخاب کنید. بنابراین فقط درصورتی از سیستم اتوهلد می‌توان استفاده کرد که خودرو دارای سیستم ترمز دستی برقی باشد.

بیشترین تفاوت اتوهلد با ترمز دستی برقی در این است که اتوهلد فشار را روی چهار چرخ خودروو حفظ می‌کند اما سیستم EPB فقط فشار را روی دو چرخ عقب خودرو اعمال می‌کند.

در پایان این نکته را اضافه کنیم که تمامی آپشن‌هایی که روی خودروها وجود دارند نباید باعث شوند که حواس شما از رانندگی پرت شود و جانب احتیاط را رعایت نکنید و تنها دل به این آپشن‌ها ببندید. همیشه مراقب و گوش به زنگ حادثه باشید. امیدواریم که به دور از هر گونه حادثه‌ای، رانندگی خوب و توام با آرامشی را تجربه کنید. اگر همچنان در خصوص اتوهلد سوالی در ذهن دارید، می‌توانید در قسمت‌کامنت‌های سوالات خود را بنویسید تا کارشناسان بیمه دات کام پاسخگوی شما باشند.

منبع:

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا