مسئلهای که در مسیرهای پرترافیک راننده را بسیار خسته میکند، گرفتن کلاچ و ترمزهای مکرر است. خوشبختانه در خودروهای مدرن، آپشنی اضافه شدهاست که خیال شما را از این بابت آسوده میکند. این آپشن، اتوهلد نام دارد و معمولاً با حرف A در خودرو نشان دادهمیشود. اما Auto Hold دقیقاً چیست و چگونه عمل میکند؟ در ادامه مطلب با ما باشید تا هر آنچه در مورد این سیستم لازم است بدانید، برایتان بازگو کنیم.
بازار خودرو، بازار بسیار رقابتی است؛ ماندگاری و موفقیت در این بازار مستلزم این است که همیشه خلاقیت و نوآوری برای ارائه داشتهباشید. شرکتهای خودروسازی به صورت پی در پی به دنبال راهی هستند که با استفاده از علم و فناوریهای به روز، آپشنی به خودروهای خود اضافه کنند و به این ترتیب محصولی جدید را معرفی کنند. یکی از این آپشنها که امروزه بسیاری از رانندگان را شیفتهی خود کردهاست، اتوهلد نام دارد.
حتماً برایتان پیش آمده که ساعتها در مسیرهای پرترافیک بمانید و مدام مجبور به گرفتن کلاچ و ترمزهای متوالی شدهباشید. این مسئله در خودروهای دنده اتوماتیک، کمی آسانتر است. به این صورت که دیگر کلاچی وجود ندارد که مجبور به گرفتن آن به همراه ترمز باشید. خودروهای دنده اتومات یا روی N (خلاص) و یا D (حرکت) هستند و شما با گاز و ترمز خودرو را کنترل میکنید. با این حال، گاز و ترمزهای متوالی خصوصاً پس از بازگشت از محل کار، بسیار کلافه کننده است. آپشنی که در خودروهای به روز وجود دارد تا شما را از شر این ترمزهای متوالی خلاص کند، اتوهلد است.
در گذشته Auto Hold، فقط مختص خودروهای گران قیمتی مانند بنز و BMW بود. اما اکنون بسیاری از خودروها این آپشن را دارند. با اتوهلد نه نیاز به ترمز گرفتن متوالی دارید و نه در سراشیبیها و سربالاییها ماشین به جلو یا عقب میرود. اما مکانیزم اتوهلد چگونه است؟
پیش از اینکه به بررسی عملکرد سیستم اتوهلد بپردازیم این نکته را یادآور شویم که هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث خودروی خود غافل نشوید. برای تهیه بیمه بدنه و ثالث خودروی خود میتوانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید و پس از مقایسه بیمهها، بیمه مورد نظر خود را به آسانی خریداری کنید.
همانطور که از نام این سیستم پیداست، این سیستم نگه دارنده خودکار است. یعنی چه؟ یعنی وقتی شما مثلاً در مسیر پرترافیکی هستید، وقتی اتوهلد را فعال میکنید، دیگر نیازی به فشردن پدال ترمز و نگه داشتن آن ندارید. با فعال کردن اتوهلد وقتی پای خود را از روی پدال گاز بردارید، ترمز دستی به صورت خودکار فعال شده و خودرو متوقف میشود و زمانی شروع به حرکت میکند که شما پدال گاز را فشار دهید. با این آپشن نیاز ندارید که در هنگام توقف، پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید و یا دنده دستی را بکشید. یکبار که پدال ترمز را فشار دهید، کافی است. خودرو میایستد تا دوباره آن را با فشردن پدال گاز حرکت دهید. در این صورت، ترمز دستی به آرامی آزاد میشود و خودرو به آرامی شروع به حرکت میکند.
فایدهی Auto Hold ، تنها رهایی از ترمزهای طولانی نیست؛ بلکه فایدهی دیگر آن در مسیرهای شیبدار مشخص میشود. اما در این مسیرها اتوهلد چگونه به کمک راننده میآید؟ وقتی که در مسیر شیبدار هستید و در ترافیکی در مسیرهای اینچنینی گرفتار شدهاید، با فعال کردن اتوهلد، وقتی که میخواهید خودرو را به حرکت در آورید، ماشین به عقب نمیرود، چیزی که در خودروهایی که فاقد این آپشن هستند همیشه مشاهده میکنیم. در واقع سیستم اتوهلد جلوی حرکات اضافی خودرو را میگیرد.
نکته دیگری که در مورد سیستم Auto Hold وجود دارد این است که وقتی از مسیرهای پرترافیک و سراشیبی عبور کردید و فراموش کردید که اتوهلد را غیرفعال کنید، نگران نباشید. این سیستم به صورت خودکار غیرفعال میشود. البته دل به این مسئله نبندید. هیچگاه خودرو را در حالت فعال بودن اتوهلد ترک نکنید.
توجه: سیستم اتوهلد در شیبهای تند و جادههای یخزده به خوبی عمل نمیکند.
وقتی دکمه اتوهلد را فشار میدهید، با فشردن پدال ترمز، سنسورهای این سیستم توقف را تشخیص داده و ترمز دستی را فعال میکند و نیروی ترمز به چرخها اعمال میشود. در صورتی که پیش از فشردن پدال گاز، سنسورهای ABS حرکتی را تشخیص دهند، فشار روی چرخها بیشتر میشود تا جلوی حرکت اضافی خودرو گرفتهشود. با فشردن پدال گاز، نیروی ترمز که روی چرخها اعمال میشد، به آرامی کم میشود و خودرو به آرامی شروع به حرکت میکند.
مسئلهی دیگر این است که خودروهایی که Auto Hold دارند؛ حتماً سیستم ترمز دستی الکتریکی هم دارند. ترمز دستی الکتریکی که با حرف P معمولاً مشخص میشود با فعال کردن اتوهلد به رنگ سبز در میآید. وقتی راننده پدال گاز را فشار میدهد، ابتدا ترمز دستی الکتریکی، سپس اتوهلد غیرفعال میشود و ماشین به آرامی شروع به حرکت میکند. با اتوهلد مطمئناً بیش از پیش عاشق رانندگی میشوید.
دکمهی اتوهلد که با حروف Auto H، A و یا Auto Hold مشخص میشود، معمولاً جایی در سمت چپ دنده دستی، سمت چپ فرمان و یا کنار دکمه اتوپارک قرار داده میشود؛ طوری که دسترسی راننده به آن راحت باشد. برای فعالسازی آن دکمه اتوهلد را فشار میدهید و پای خود را از روی ترمز بر میدارید.
مزایای سیستم اتوهلد به شرح زیر است:
در پایان این نکته را اضافه کنیم که تمامی آپشنهایی که روی خودروها وجود دارند نباید باعث شوند که حواس شما از رانندگی پرت شود و جانب احتیاط را رعایت نکنید و تنها دل به این آپشنها ببندید. همیشه مراقب و گوش به زنگ حادثه باشید. امیدواریم که به دور از هر گونه حادثهای، رانندگی خوب و توام با آرامشی را تجربه کنید. اگر همچنان در خصوص اتوهلد سوالی در ذهن دارید، میتوانید در قسمتکامنتهای سوالات خود را بنویسید تا کارشناسان بیمه دات کام پاسخگوی شما باشند.
فرق بین اتو ناد وترمز دستی برقی چیه دقیقا