اطلاعات بیمه ای

دیه هر بخیه چقدر است؟ مراحل دریافت دیه بخیه از بیمه در سال ۱۴۰۳

دیه، یکی از انواع جزای اصلی است که طبق آن، فردی که با ارتکاب یک عمل غیرقانونی، به دیگری صدمه جسمانی وارد کرده است، موظف است مقدار معینی از وجه نقدی را به فرد آسیب دیده پرداخت کند. در صورتی که اجرای مجازات قصاص امکان‌پذیر نباشد، حکم به پرداخت دیه صادر می‌شود. در این مقاله، با توجه به نرخ دیه مصوب در سال ۱۴۰۳ برای ماه‌های حرام و غیرحرام به بررسی موضوع دیه بخیه انواع جراحات می‌پردازیم؛ در بخش اول، روش تعیین مقدار دیه بخیه را توضیح داده و در بخش دوم، درباره مقدار دیه بخیه جراحات در سال ۱۴۰۳ صحبت خواهیم کرد. لازم است در همین ابتدای مقاله بدانید که نرخ دیه در ماه‌های حرام برابر با ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های غیرحرام برابر با ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نرخ دیه هر بخیه در سال جاری تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جدول دیه هر بخیه ۱۴۰۳

دیه هر بخیه به عنوان یکی از انواع دیه‌ها در قوانین مجازات اسلامی تعریف شده است و به صورت خاص به آسیب‌هایی که به اعضای حساس بدن، مانند پا، دست و صورت وارد می‌شود، اشاره دارد. نحوه تقسیم بندی دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

عضو

نوع آسیب درصد دیه کامل

مبلغ دیه در سال ۱۴۰۳

سر و صورت کبودی صورت سه هزارم دیه کامل ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
سر و صورت کبودی زبان
سر و صورت سرخی و سیاهی صورت شش هزارم دیه کامل ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
سر و صورت سرخی و سیاهی زبان
سر و صورت شکستگی بینی که قابل اصلاح باشد یک دهم دیه کامل ۱۲۰ میلیون تومان
سر و صورت پارگی بینی قابل بهبود
پا دیه هر انگشت پا
سر و صورت پارگی یکی از دو لب و بهبودی کامل
سر و صورت جراحت روی سر یا صورت بدون خونریزی یک درصد دیه کامل ۱۲ میلیون تومان
دست، پا جراحت روی دست و پا بدون خونریزی
سر و صورت بخیه لب بدون خونریزی
سر و صورت جراحت و خونریزی بینی دو درصد دیه کامل ۲۴ میلیون تومان
سر و صورت جراحت و خونریزی لب
سر و صورت پارگی و خونریزی قرنیه چشم
سر و صورت جراحت و خونریزی گوش
سر و صورت جراحت و خونریزی زبان
سر و صورت سرخ شدن صورت یک و نیم هزارم دیه کامل ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
سر و صورت کبودی گوش
سر و صورت سرخ شدن زبان در اثر جراحت
سر و صورت پارگی یک لاله گوش یک ششم دیه کامل ۲۰۰ میلیون تومان
سر و صورت پارگی غضروف گوش
سر و صورت پارگی یکی از دو لب
سر و صورت در آوردن و از بین بردن چشم نابینا
سر و صورت، دست، پا ایجاد تورم به تنهایی بیست درصد دیه کامل ۲۴۰ میلیون تومان
سر و صورت، دست، پا شکستن استخوان هر عضو (دست، پا و…)
سر و صورت، دست، پا خراشیدگی پوست بدون خونریزی نیم درصد دیه کامل ۶ میلیون تومان

این مقادیر ممکن است بر اساس قوانین و شرایط مختلف متغیر باشند. این فقط یک نمونه از مقادیر دیه بخیه در سال ۱۴۰۳ است و باید با توجه به قوانین و مقررات محلی، این مقادیر را بررسی و اعمال کرد.

  • پا

آسیب‌هایی که به پا وارد می‌شود و نیاز به درمان بخیه دارند، بر اساس جزئیات و میزان خطر وارد شده به عضو، تعیین می‌شود. به طور کلی، بزرگی و موقعیت جراحی، از عواملی است که در تعیین میزان دیه بخیه برای آسیب‌های پا مؤثر است.

  • دست

آسیب‌هایی که به دست وارد می‌شود و نیاز به خیاطی دارند، نیز مطابق با شرایط مختلف، متفاوت است. عواملی مانند موقعیت و جدا بودن انگشتان، میزان مهارت پزشک در جراحی و احتمال تأثیر بر کارایی دست، در تعیین مقدار دیه بخیه برای آسیب‌های دست اهمیت دارند. در صورت شکستگی دست یا پا در تصادفات به مقاله دیه شکستگی دست و پا مراجعه نمایید. در این مطلب علاوه بر توضیحات کامل در مورد نرخ دیه شکستگی، به نحوه دریافت خسارت از بیمه نیز اشاره شده است.

  • سر و صورت

بخیه‌هایی که بر روی صورت انجام می‌شود، به دلیل حساسیت و تأثیر بصری آن، ممکن است نیاز به رعایت استانداردهای خاصی داشته باشند. عواملی مانند محل و اندازه زخم، احتمال ایجاد اثر دائمی بر روی ظاهر صورت و هزینه‌های جراحی، در تعیین مقدار دیه هر بخیه برای آسیب‌های صورت تأثیرگذار است.

به طور کلی، تقسیم بندی دیه بخیه بر اساس موقعیت و اهمیت عضو آسیب دیده، اندازه و عمق زخم، و تأثیرات بالینی و بصری موجود بر آن، صورت می‌گیرد. این امور بسته به شرایط و حالت‌های مختلف متفاوت بوده و در تعیین مقدار دیه بخیه تأثیرگذار هستند.

با توجه به تفاوت‌های موجود در مقادیر دیه بخیه برای هر بخش از بدن و موقعیت و اهمیت آسیب دیده، مقادیر دیه بخیه ممکن است متفاوت باشند. 

نحوه تعیین میزان دیه هر بخیه

بهترین منبع برای درک دقیق میزان دیه بخیه و دیه زیبایی صورت، مراجعه به قانون مجازات اسلامی است که اصلی‌ترین منبع حقوق کیفری در کشور ما می‌باشد. در این قانون، می‌توان به مبحث دیات مراجعه کرد و ماده ۷۰۹ این قانون به طور خاص می‌تواند پاسخ سوالات ما را درباره میزان دیه هر بخیه فراهم کند.

طبق ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، جراحت‌های سر و صورت به ۹ گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

دامیه، متلاحمه، سمحاق، موضحه، هاشمه منقله، مامومه و دامغه. با توجه به تعریف این جراحات، مشخص می‌شود که معیار تعیین میزان دیه هر بخیه و دیه زیبایی صورت، عمق جراحت است و نه سایز و اندازه آن.

این معیار، در تبصره ۲ ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی نیز به صراحت ذکر شده است. به این تبصره توجه می‌شود که: “معیار دیه در جراحت‌های مذکور، عمق جراحت است و طول و عرض آن، تأثیری در میزان دیه ندارد.”

انواع جراحات در قانون مجازات اسلامی

در قانون مجازات اسلامی، جراحات به ۹ گروه اصلی تقسیم شده‌اند، هرکدام با تعریف و میزان دیه خاصی. در ادامه، نام و تعریف هر گروه به همراه میزان دیه آن‌ها آمده است:

درصد دیه کامل تعریف مختصر نوع جراحت
یک صدم خراش پوست بدون جریان خون حارصه
دو صدم جراحتی با جریان خون کم یا زیاد دامیه
سه صدم بریدگی عمیق گوشت بدون رسیدن به استخوان متلاحمه
چهار صدم جراحتی که به پوست نازک روی استخوان می‌رسد سمحاق
پنج صدم جراحتی که استخوان به‌صورت آشکار دیده می‌شود موضحه
ده صدم شکستگی استخوان هاشمه
پانزده صدم جراحتی که صرفا با جابه‌جایی استخوان درمان می‌شود منقله
یک سوم جراحتی که به کیسه مغز می‌رسد مامومه
حکم به ارش پاره شدن کیسه مغز صدمه‌ی پاره شدن کیسه مغز دامغه

بنا به تبصره ۱ ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، دیه سر و صورت در سال ۱۴۰۳ شامل تمام جراحاتی است که به سر و صورت وارد می‌شود. بنابراین، جراحاتی که به گوش، بینی، لب، زبان، و داخل دهان وارد می‌شوند نیز جزء دیه جراحات سر و صورت محسوب می‌شوند، مگر اینکه در بندهای دیگر قانون، برای این اعضا، دیه جداگانه‌ای در نظر گرفته شده باشد.

میزان دیه بخیه برای انواع جراحات

برخی از جراحات نسبتا رایج هستند. در این جدول درصد و مبلغ دیه بخیه را برای موارد رایج ارائه کرده ایم.

نوع بخیه میزان دیه (درصد دیه کامل) مبلغ دیه (تومان)
شکستگی سر یک دهم ۱۲۰ میلیون
بخیه ران پا دو دهم ۲۴۰ میلیون
بخیه ابرو سه دهم ۳۶۰ میلیون
بخیه زیبایی صورت پنج دهم ۶۰۰ میلیون
بخیه کنار چشم هشت دهم ۹۶۰ میلیون
بخیه بازو سه دهم ۳۶۰ میلیون
بخیه انگشت دست یک دهم ۱۲۰ میلیون

این مقادیر ممکن است بر اساس قوانین و شرایط مختلف متغیر باشند. این فقط یک نمونه از مقادیر دیه بخیه در سال ۱۴۰۳ است و باید با توجه به قوانین و مقررات محلی، این مقادیر را بررسی و اعمال کرد.

مراحل دریافت دیه بخیه

مراحل دریافت دیه بخیه و گام به گام آن به شرح زیر است:

  1. ثبت شکایت

ابتدا باید شکایت خود را به نزدیک‌ترین دادگاه یا پلیس اعلام کنید و مورد خسارت خود را گزارش دهید.

  1. تشکیل پرونده

سپس پس از ثبت شکایت، پرونده‌ای برای شما تشکیل می‌شود که در آن جزئیات مربوط به حادثه و خسارت، اطلاعات شما، و سایر اطلاعات مربوطه ثبت می‌شود.

  1. مراجعه به دادگاه

بر اساس قوانین مربوطه، شما ممکن است به دادگاه مراجعه کرده و در جلسات دادگاه شرکت کنید تا ادعای خود را ثابت کنید.

  1. تعیین میزان دیه

در صورت تأیید ادعای شما توسط دادگاه، میزان دیه برای شما تعیین می‌شود. این میزان معمولاً بر اساس میزان خسارت وارده به شما و سایر عواملی مانند درآمد، سن، وضعیت خانوادگی و … تعیین می‌شود.

  1. پرداخت دیه

در نهایت، بعد از تعیین میزان دیه، شرکت بیمه یا طرف متهم به شما مبلغ مربوطه را پرداخت می‌کند.

مدارک لازم برای دریافت دیه

مدارک لازم برای دریافت دیه بخیه ممکن است بر اساس مقررات محلی و قوانین مربوطه متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  1. گزارش پزشکی: ارائه گزارش پزشکی که جزئیات حادثه، نوع و میزان خسارت وارده، نیاز به درمان و مراحل درمان را شرح دهد، ضروری است.
  2. مدارک شناسایی: شناسنامه یا کارت ملی شما به عنوان مدرک شخصیت و شناسایی لازم است.
  3. مدارک مربوط به حادثه: این شامل هر گونه مدرک یا شواهدی است که حادثه و وقوع خسارت را تأیید کند، مانند عکس‌ها، ویدئوها، شواهد شاهدان، گزارش‌های پلیس و …
  4. مدارک درمانی: اسنادی مانند گزارشات پزشکی، رسیدهای درمانی، نسخه‌های دارویی، و دیگر مدارک مربوط به درمان و ترمیم خسارت وارده.
  5. مدارک مالی: در برخی موارد، اطلاعات مربوط به درآمد، هزینه‌های پزشکی پرداخت شده، و سایر اطلاعات مالی ممکن است لازم باشد.
  6. فرم‌ها و اظهارنامه‌ها: ممکن است نیاز به تکمیل فرم‌ها یا اظهارنامه‌هایی داشته باشید که مربوط به درخواست دریافت دیه است.

همچنین، در بعضی از موارد ممکن است نیاز به مدارک اضافی نیز وجود داشته باشد، بنابراین بهتر است با مراجع مربوطه و یا وکیل مشاوره کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمامی مدارک لازم را ارائه کرده‌اید.

خرید بیمه تکمیلی از بیمه دات کام برای پوشش هزینه های جانبی بخیه

خرید بیمه تکمیلی از بیمه دات کام می‌تواند برای پوشش هزینه‌های جانبی بخیه مزایای زیر را فراهم کند:

  1. پوشش تکمیلی:

خرید بیمه تکمیلی می‌تواند پوشش تکمیلی به مواردی که توسط بیمه اصلی پوشش داده نمی‌شوند، اضافه کند. این شامل هزینه‌های جانبی مرتبط با بخیه مانند هزینه‌های دارویی، مشاوره‌های پزشکی، ویزیت‌های پس از جراحی و غیره می‌شود.

  1. کاهش هزینه‌های پرداختی:

با داشتن بیمه تکمیلی، می‌توانید هزینه‌های جانبی پرداختی خود را به حداقل برسانید. این به شما کمک می‌کند تا نگرانی‌های مالی مرتبط با هزینه‌های پزشکی پس از جراحی را کاهش دهید.

  1. مشاوره و پشتیبانی:

بیمه دات کام قادر است خدمات مشاوره و پشتیبانی برای مراجعین خود فراهم کند. این شامل ارائه اطلاعات در مورد پوشش‌ها، روند پرداخت خسارت، و موارد دیگر است که می‌تواند به شما کمک کند تا از مزایای بیمه به بهترین نحو استفاده کنید.

  1. ایجاد آرامش روحی:

داشتن بیمه تکمیلی می‌تواند به شما اطمینان بیشتری در مورد پوشش هزینه‌های جانبی بخیه و هزینه‌های پزشکی کلی فراهم کند، که این موضوع می‌تواند آرامش روحی بیشتری را برای شما فراهم کند.

  1. گسترده‌ترین پوشش:

بیمه تکمیلی ممکن است پوشش گسترده‌تری را نسبت به بیمه اصلی فراهم کند، که این به شما امکان می‌دهد تا از پوشش بهتری برخوردار شوید و هزینه‌های بیشتری را تحت پوشش قرار دهید.

با این مزایا، خرید بیمه تکمیلی از بیمه دات کام می‌تواند به شما کمک کند تا پوشش کامل‌تری برای هزینه‌های جانبی بخیه خود داشته باشید و از آرامش بیشتری برخوردار شوید.

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

    1. سلام. من عابر پیاده بودم. موتور بهم زد و. استخوان بازوی دست راستم شکست و هم پلاتین انداختن و هم بیست بخیه خورده و جفت پاهامم دچار زخم های سطحی و کبودی شده.اگه لطف کنین بهم بگین دیه اینا چقدر میشه ممنون میشم. متشکرم

      1. با توجه به اینکه میزان آسیب زیان است، بهتر است منتظر رای قاضی بمانید. اما احتمالا دیه شما حدودا ۱۰٪ دیه کامل یعنی ۱۲۰ میلیون تومان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا