زمانی که به دنبال مدلهای جدید یک برند خودروسازی میگردید، ممکن است با خودتان فکر کنید که چطور این خودروی باشکوه و جذاب ظهور پیدا کرده و به وضعیت موجود رسیده؟ برای پاسخ به این سوال در مورد برندی همچون ولوو باید به سال ۱۹۲۷ برگشت، زمانی که Volvo در سوئد، در شهر گوتنبرگ متولد شد.
وقتی صحبت از خودروهای استیشن واگن میشود، تعداد کمی از خودروسازان به اندازه Volvo کار خود را به نوع خودرو و پیشرفت این مدل اختصاص دادهاند، به طوریکه امروزه میتوان گفت استیشن واگنها، معرف این برند معروف سوئدی هستند. برای کسب اطلاعات جامع در خصوص تاریخچه ولوو تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
Volvo که در زبان لاتین به معنی “I Roll” و یا همان “من میچرخم” است. این شرکت در ۱۴ آوریل ۱۹۲۷ و با تولید اولین خودروی خود به نام “جاکوب”، در سوئد متولد شد. جالب است بدانید که برند ولوو در ابتدا، چند سال پیش از آن، یعنی در سال ۱۹۱۱ و با علامت تجاری بلبرینگ SKF به ثبت رسید و به دنبال آن در ۱۹۲۴ توسط آسار گابریلسون و گوستاف لارسون و با هدف تولید خودرویی که با شرایط آب و هوایی کشور سوئد، سازگاری داشته باشد، به طور رسمی آغاز به کار کرد.
به طور کلی تاریخ فعالیت Volvo را میتوان به ۳ دوره مهم تقسیم کرد که در ادامه به شرح هر دوره میپردازیم.
Volvo که با تولید اولین خودروی خود یعنی جاکوب، در بازار بسیار موفق عمل کردهبود، سهم تولیدکننده موتورهای خود را خرید و به یک تولیدکننده جدی خودرو تبدیل شد.
وقتی ولوو در سال ۱۹۳۲ توانست تیر خود را در تولید ۱۰.۰۰۰ خودرو، به هدف بزند، مانند بسیاری خودروسازان دیگر همچون فورد و جیلی، تصمیم گرفت خودروهایی ارزانتر تولید کند. خودرویی مردمی که همه از عهده خرید آن برآیند.
جالب است بدانید که در سال ۱۹۳۲، کامیونهای ولوو دارای چرخهای چوبی بودند که تنها دو عدد از چرخهای آن ترمز داشتند. پس از آن خودروهای این کمپانی با دو مدل LV71 و LV73 وارد عصر مدرنیته شدند.
در طول سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۵، در دوران جنگ، Volvo توانست خیلی سریع گسترش پیدا کند. به طوریکه در بین سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۹، Volvo ادعا کرد که میتواند به اندازهای خودروی سواری و سنگین داشته باشد که بتواند در رنگینگ جهانی خودروسازان قرار گیرد.
Volvo در طول سالها فعالیت توانست به خوبی عمل کند و به بازارهای اروپا، ژاپن و آسیا وارد شود.
Volvo که در زمینه تولید خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین فعالیت میکرد، در سال ۱۹۹۹ و در راستای تمرکز بیشتر بر روی تولید خودروهای سنگین با کیفیت بالاتر، بخش تولید خودروهای سبک خود را که به نام ولوو کارز معروف بود، به کمپانی فورد فروخت. به این ترتیب Volvo به همراه جگوار، استون مارتین و لندروور، به بخشی از کمپانی فورد تبدیل شد.
در سال ۲۰۰۸ و در پی بحران اقتصادی جهانی، بیم آن میرفت که فورد ورشکست شود. در آن سال فورد پشنهاد فروش ولوو را اعلام کرد. کمپانیهایی همچون BMW، فولکس واگن و دیگر سرمایهگذاران اروپایی و چینی، نامزدهای شایع خرید Volvo بودند. در نهایت در سال ۲۰۱۰ طی قراردادی، کمپانی چینی جیلی، این شرکت خودروسازی را از فورد خریداری کرد و کنترل آن را در دست گرفت.
اولین نسل از خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین ولوو به سالهای، ۱۹۲۸ با اولین کامیون سری ۱، سال ۱۹۳۴ با اولین اتوبوس B1 و ۱۹۳۳ با اولین مدل لوکس خود یعنی PV 645، برمیگردد.
این شرکت معروف خودروسازی هم اکنون، در زمینه ساخت انواع خودروهای سبک، سنگین و نیمه سنگین و تجهیزات صنعتی، شامل اتوبوس، کامیون، کشنده، تجهیزات هوافضا، دریایی و صنعتی فعالیت دارد.
در کشور ما Volvo در ابتدا بیشتر به خودروهای تجاری آن، شامل اتوبوس، کشندهها، کامیونها و دیگر خودروهای سنگین و نیمه سنگین معروف بود. اولین بار Volvo با سه کامیون وارد ایران شد. از جمله خودروهای سنگین ولوو که در ایران بسیار پرطرفدار است سری FH میباشد که علاوه بر برخورداری از موتور قدرتمند، دارای کابین و بدنه مستحکم است.
خودروهای سواری Volvo که وارد ایران شدند عبارتند از: شاسی بلند ولوو XC90، کراس اوور XV60، سدان ولوو C70 کروک، هاچبک C30 و هاچبک V40.
در میان خودروهای وارد شده به ایران میتوان گفت Volvo XC90 پرطرفدارترین و محبوبترین خودرو در میان مردم است.
احتمالا میدانید که بیمه شخص ثالث از الزامات رانندگی است و نداشتن آن منجر به جریمه راننده میشود. از پوششهای این بیمهنامه میتوان به جبران خسارات جانی و مالی شخص ثالث، همچنین خسارات جانی راننده مقصر، اشاره کرد. برای خرید این این بیمهنامه به صفحه خرید بیمه شخص ثالث بیمه دات کام مراجعه نمایید.
دومین بیمه پرطرفدار که رانندگان تمایل به خرید آن دارند، بیمه بدنه خودرو است. این بیمهنامه با پوششهایی مانند: پوشش سرقت کلی خودرو و رخ دادن حادثه برای اتومبیل، حامی مالی رانندگان است. برای خرید این بیمهنامه به صفحه خرید بیمه بدنه بیمه دات کام مراجعه نمایید. از آنجایی که این خودرو بسیار گران قیمت است، به همراه داشتن بیمه بدنه برای صاحب آن باعث دلگرمی است. برای آشنایی با پرداخت خسارت خودروهای گران قیمتی مثل محصولات ولوو و سایر پوششهای بیمهگر، پیشنهاد میکنیم راهنمای بیمه بدنه و راهنمای بیمه شخص ثالث را مطالعه کنید.