فولکس واگن: تاریخچه و فرازونشیب این غول خودروسازی
بیشک یکی از بزرگترین شرکتهای خودروسازی جهان، فولکس واگن است که محصولاتش در اکثر کشورهای جهان به فروش میرسند. جالب است بدانید Volkswagen به فرمان یکی از بزرگترین دیکتاتورهای تاریخ بشری تأسیس شده است. با هم نگاهی به تاریخچه این غول خودروسازی جهان میاندازیم. با ما همراه باشید.
فولکس واگن با هیتلر شروع کرد
دهه ۳۰ میلادی؛ دولت آلمان که در آن زمان تحت کنترل حزب نازی به سرکردگی آدولف هیتلر بود، تصمیم گرفت خودرویی تولید کند که عموم مردم بتوانند از آن استفاده کنند. در آن زمان خودرو، کالایی لوکس و لاکچری محسوب میشد و فقط قشر مرفه آلمان توان خرید آن را داشتند. بیشترین وسیله نقلیهای که در آن روزگار در خیابانها دیده میشد، موتورسیکلت و دوچرخه بود، به همین دلیل خودرو بسیار جلب توجه میکرد.
هیتلر برای رفاه حال مردمش و برای اینکه افراد عادی و قشر متوسط و حتی کم درآمد هم بتوانند از مزایای این کالای لوکس بهرهمند شوند تصمیم به ساخت خودروهایی گرفت که علاوه بر اینکه مقرون به صرفه هستند، از سرعت قابل قبولی نیز برخوردار باشند و بتوان با قیمت پائین به مردم عرضه کرد. هیتلر برای رسیدن به مقصود خود از فردیناد پورشه اتریشی برای طراحی خودرو کمک گرفت. Käfer یا بیتل (سوسک) سال ۱۹۳۴طراحی شد.
پایه گذاری شرکت Volkswagen
حزب نازی به صورت رسمی شرکت “Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH” (انجمن آمادهسازی فولکس واگن آلمان با مسئولیت محدود) را سال ۱۹۳۷ پایهگذاری کرد. یکسال بعد، نام این مجموعه به Volkswagen تغییر پیدا کرد. Volkswagen در زبان آلمانی به معنی “خودروی مردم” است که دقیقاً بیانگر هدف حزب نازی از تولید خودرو میباشد؛ خودرویی که مردم عادی بتوانند از آن استفاده کنند.
در همان زمان اولین کارخانه فولکس واگن در شهر ولفسبرگ آلمان که محل سکونت طبقه کارگر بود ساختهشد. سال ۱۹۳۸ و در جمع نازیها، رهبر حزب نازی اعلام کرد که هدف از تولید این خودروها، تأمین نیاز مردم در رابطه با حمل و نقل و لذت بردن آنهاست.
جنگ جهانی و بیتلهای فولکس واگن
جنگ جهانی دوم شروع شد. فولکس واگن که خودروسازی دولتی بود کار خود را متوقف و شروع به ساخت وسایل نقلیه و دیگر ابزارآلات جنگی کرد؛ تحقق رویای هیتلر به تعویق افتاد.
با سرد شدن آتش جنگ، فولکس واگن نیز دچار آسیبهای جدی شدهبود. متفقین تصمیم گرفتند، صنعت خودروسازی آلمان را احیا کنند و Volkswagen کم کم به هدف ابتدایی خود روی آورد. به فرمان انگلیسیها سالن فولکس واگن در اواخر سال ۱۹۴۵ ساخته شد. اولین خودرو بیتل تایپ ۱ بود که پس از آن تایپ ۲ نیز در سال ۱۹۵۰ به خانواده فولکس واگن اضافه شد و این برند تبدیل به نمادی از معجزه اقتصادی آلمان شد.
فروش خودروهای فولکس واگن در ایالات متحده در ابتدا بالا نبود. ارتباط فولکس واگن و حزب نازی در پایین بودن این فروش بیتأثیر نبود، از طرفی آمریکاییها علاقه چندانی به این خودروی کوچک و جمع و جور با آن ظاهر عجیبش نداشتند. ولی در سال ۱۹۵۹ آژانس تبلیغاتی دویل دان برنباخ با بیتل (سوسک) نامیدن این خودرو و برجسته کردن کوچکی سایز آن به عنوان یک مزیت، آمار فروش این سوسکها را بالا برد. در چند سال بعد فولکس واگن جزو خودروهای پرفروش وارداتی ایالات متحده بود. ۱۲ سال بعد، سوسکهای Volkswagen رکورد فروش ۱۵ میلیونی را ثبت کردند و به این ترتیب رکورد مدل T فورد را شکستند.
فولکس واگن سرمایهدار بزرگ میشود
سال ۱۹۶۰ فولکس واگن ۶۰ درصد از سهامش را به مردم عرضه کرد و آن را از انحصار دولت در آورد. در سال ۱۹۶۴ این شرکت بزرگ خودروسازی اکثریت سهام آئودی را که پس از جنگ جهانی دوم رو به زوال میرفت خرید. پس از آن سهام ان اس یو و اتحادیه خودرو را کسب کرد و آئودی جدید را برپا نمود. هم اکنون اکثریت سهام آئودی از آن Volkswagen میباشد.
طراحی بیتل از سال ۱۹۳۵ تقریباً بدون تغییر ماند و در اوایل دهه ۷۰ فروش این خودرو رو به افول گذاشت. به این ترتیب فولکس واگن با معرفی ماشینهای اسپرتتر مانند Rabbit (خرگوش) و بعدتر گلف به جایگاه خود بازگشت (گلف از محبوبترین مدلهای Volkswagen در طول تاریخ این شرکت میباشد). آن گوشه و کنار همچنان بیتل تولید و عرضه میشد تا اینکه در سال ۱۹۹۸ مدل جدید بیتل رونمایی شد. پس از ۷۰ سال با بیش از ۲۱ میلیون دستگاه خودروی بیتل، در سال ۲۰۰۳ آخرین مدل بیتل در پوبلا مکزیک از خط تولید خارج شد.
هم اکنون فولکس واگن، ۱۱۸ کارخانه در سراسر دنیا و برندهایی همچون آئودی، پورشه، لامبورگینی، بنتلی، کوپرا، سئات، دوکاتی و اشکودا را در زیر مجموعه خود دارد. سال ۲۰۲۰ Volkswagen بزرگترین برند خودروساز جهان بود و همچنان به حرکت در این مسیر ادامه میدهد.
فولکس واگن در ایران
ما ایرانیها Volkswagenرا بیشتر با آن خودروهای قورباغهای میشناسیم و به یاد میآوریم. این خودروی قورباغهای که همان بیتل فولکس واگن است در کشورهای مختلف به خاطر ظاهر خاصش نامهای مختلفی دارد. در ایران شرکت ماموت خودرو محصولات این غول خودروسازی جهان را وارد میکند. در زیر به خودروهای فولکس واگن در ایران اشاره شده است.
- گلف جی تی آی (GTI)
- پاسات
- تیگوان
- گل
- بیتل
بیمه خودروهای Volkswagen
بعد از معرفی تاریخچه شرکت خودرو سازی فولکس نوبت به بحث بیمه این خودرو میرسد.
بیمه شخص ثالث: این بیمه که از واجبات هر ماشینی است؛ هزینه خساراتی که در اثر تصادف وارد شده را جبران مینماید. در بحث بیمه شخص ثالث، مالک خودرو یا موتور شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و فرد متضرر، شخص ثالث محسوب میشود. قیمت بیمهنامه ثالث به موارد گوناگونی از جمله نوع خودرو، برند، کاربری، سال ساخت خودرو و … بستگی دارد.
بیمه بدنه: از دیگر نیازهای بیمهای یک ماشین، بیمه بدنه میباشد. هرچند که بیمه بدنه اجباری نیست، اما با گران شدن قطعات خودرو و هزینه تعمیرات، کارشناسان توصیه به خرید بیمه بدنه دارند. شما میتوانید با پرداخت حق بیمه بدنه، ماشین خود را در برابر حوادث و آسیبهای احتمالی به بدنه اتومبیل بیمه کنید. هزینه این بیمهنامه را میتوانید از سایت bimeh.com استعلام بگیرید و اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتر در مورد بیمههای ماشین کسب کنید، ما خواندن مقالات بیمه شخص ثالث چیست و بیمه بدنه چیست را به شما پیشنهاد میکنیم.
به طور کلی میتوان گفت برند فولکس واگن از ابتدا تا به امروز دستخوش تغییرات زیادی بوده است که هر تغییر منجر به رشد و پیشرفت شرکت خودرو سازی Volkswagen شده است. این برند از محبوبیت بالایی برخوردار است حتی در ایران که محصولات زیادی از این شرکت ندارد. اگر به دنبال ماشین با کیفیتی هستید، محصولات این شرکت میتوانند خواستهی شما را برآورده کنند.