بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای همه اعضای خانواده
سازمان تامین اجتماعی دیگر مانند قبل نیست که فقط چند بیمه محدود را برای خدمات درمانی و بازنشستگی عرضه کند. طرحهای جدید معرفی شده از جمله بیمه زنان خانه دار و بیمه دانشجویان نشان دادهاست که تامین اجتماعی به فکر آسایش بیشتر مردم است. هرچند مشکلاتی در این بین وجود دارد؛ اما با گسترش خدمات، سعی کرده، بسیاری از هزینهها را کاهش دهد. حالا این سازمان با معرفی طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی به دنبال این است تا خانوادهها بتوانند، بهتر و سادهتر از قبل از بیمهنامههای مختلف استفاده کنند. اما این بیمه چیست و چه خدماتی دارد و چه مواردی را پوشش میدهد؟ در ادامه این مقاله به طور کامل در این خصوص توضیح دادهایم.
بیمه فراگیر خانواده ایرانی چیست؟
بیمه فراگیر خانواده ایرانی یک بیمه جدا نیست؛ بلکه بستهای است که انواع بیمههای مرتبط با خانواده و افرادش از جمله: خانمهای خانه دار، دانشجویان و غیره را شامل می شود. البته اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، باید گفت که بیمه فراگیر خانواده ایرانی همان بیمه مشاغل آزاد است و از نظر درصد و میزان پوشش و نرخ حق درمان تفاوتی ندارد.
چه کسانی میتوانند از این طرح استفاده کنند؟
هدف از نام گذاری این طرح این است که نشان دهد، خانوادهها بیشتر از همه میتوانند از خدمات و محصولات بیمه تامین اجتماعی بهرهمند شوند. پس وقتی با چنین نامی روبرو شدید، فکر نکنید، طرح جدیدی معرفی شدهاست. در بیمه فراگیر خانواده ایرانی، زنان خانه دار، دختران و دانشجویان با سن بین ۱۸ تا ۵۰ سال، میتوانند از این طرح استفاده کنند. فرزندان خانواده قبل از تشکیل خانواده و با پرداخت مبلغی به عنوان حق بیمه به صورت ماهیانه از مزایای تامین اجتماعی بهرهمند شده و زودتر از بقیه به سن بازنشستگی برسند و مستمری دریافت کنند. به عبارتی دیگر، افرادی که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند و شغل ثابتی هم ندارند، میتوانند از طرح فراگیر استفاده کنند تا برای خود سابقهای ایجاد کنند.
چه تفاوتی بین این طرح و دیگر بیمه ها دارد؟
هدف سازمان تامین اجتماعی در بیمه مشاغل آزاد این است که افراد بیشتری تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. این افراد میتوانند علاوه بر پوشش هزینههای پزشکی خود، از خدمات بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی هم استفاده کنند. برخلاف گذشته که فقط گروه خاصی میتوانستند، خود را بیمه کنند و متاسفانه بسیاری از مردم قادر نبودند از مزایای بیمه استفاده کنند، اکنون با وجود طرحهایی مانند بیمه فرارگیر خانواده یا همان بیمه مشاغل آزاد همه افراد جامعه میتوانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
چگونه از بیمه طرح فراگیر استفاده کنیم؟
استفاده از این طرح بیمه فراگیر خیلی ساده است؛ به سایت es.tamin.ir مراجعه کنید. فرآیند ثبت نام برای هر یک از این بیمههای این طرح به صورت غیرحضوری است و اصلاَ نیاز نیست متقاضی به کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کنید. مگر اینکه مشکل خاصی در روند ثبت نام او به وجود بیاید که چارهای جز مراجعه حضوری نیست.
معرفی بیمه های این طرح
هدف از معرفی طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی این است تا همه اعضای خانواده دیگر نگرانی بابت هزینههای درمان و همچنین بازنشستگی نداشته باشند. بیمه زنان خانه دار و بیمه دانشجویی دو طرحی هستند که بیمه گزاران این دو گروه را تحت پوشش قرار میدهد.
بیمه زنان خانه دار
خانه داری هم یک شغل است. این شعاری است که همه افراد میدهند؛ اما متاسفانه این شغل برخلاف بقیه هیچ مزایایی از جمله بیمه ندارد. سازمان تامین اجتماعی با معرفی بیمه زنان خانه دار سعی کرده تا حداقل نگرانی این گروه از خانمها را برطرف کند. زنان خانه دار با پرداخت مبلغی (حق بیمه) به صورت ماهیانه میتوانند، علاوه بر بهرهمندی از مزایای بازنشستگی، از خدمات درمانی هم استفاده کنند.
شرط سنی تحت پوشش قرار گرفتن بیمه زنان خانه دار بین ۱۸ تا ۵۰ سالی است. خانمهایی بدون داشتن بیمه یا آنهایی که قبلا تحت پوشش بیمه اجباری بودهاند؛ اما حالا بیکار شدهاند یا در خانه به صورت پروژهای (فریلنسری) کار میکنند، میتوانند از این نوع بیمه استفاده کنند. ازکارافتادگی، فوت، حقوق بازنشستگی و دفترچه درمان (در صورت واریز حق درمان) از موارد تحت پوشش این بیمهنامه است.
زنان خانه دار برای بازنشستگی باید شرایط زیر را داشتهباشند:
- خانمهایی با سن سن ۴۵ سال و دارای۳۰ سال سابقه
- خانمهایی با سن ۵۵ سال و دارای حداقل ۲۰ سال سابقه
- بانوانی با سن سن ۴۲ برای مشمولیت قانون کار با ۲۰ سال سابقه کار
- خانمهایی با دارای ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب و در شرایط سخت و زیان آور
- خانمهایی با ۲۰ سال سابقه، بدون شروط سنی بازنشستگی برای جانبازان
- بانوانی با ۵۵ سال سن و حداقل ۵ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت بیمه
- خانمهایی با داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی
- خانمهایی با حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی
- بانوانی با ۵۵ سال سن و سابقه پرداخت بیمه بین ۱۰ الی ۲۰ سال
- خانمهای با ۵۵ سال سن با سابقه زیر ده سال با پرداخت حق بیمه سالهای باقیمانده تا ۱۰ سال
بیمه دانشجویان
این طرح از سال ۱۴۰۰ مطرح شد و بر اساس آن، دانشجویان میتوانند با پرداخت مبلغ ماهانه، سوابق بیمه برای خود خریداری کنند. البته این طرح برای بازنشستگی است و اگر دانشجو بخواهد از مزایای درمانی آن هم استفاده کند، باید مبلغ حدود ۱۱۵ هزار تومان بابت دفترچه بپردازد. این بیمهنامه دارای سه نرخ ۱۴، ۱۶ و ۲۰ درصد است که ۲ درصد را دولت میپردازد. همچنین دانشجویان بین سن ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند از این طرح استفاده کنند. دانشجویان بالای ۵۰ سال باید مبلغ مابه تفاوت اضافهتر را بپردازند. برای آشنایی با این طرح، مقاله بیمه دانشجویی را مطالعه کنید.
در حقیقت بیمه فراگیر خانواده ایرانی طرح جدیدی نیست. همان طرحهای بیمه مشاغل آزاد (۱۲،۱۴ و ۱۶ درصد) برای این نوع بیمه هم صادق است. هدف از این نام گذاری، این است که اعضای خانواده میتوانند بدون محدودیتهای خاصی، تحت پوشش بیمه قرار گرفته و هم از مزایای درمان و هم بازنشستگی در آینده بهرهمند شوند.
سلام و عرض ادب من مادربارداری دوقلو ۷ماهه هستم بایک فرزند۸ساله لیسانس پرستاری دارم و شاغل در بیمارستان به عنوان نیروی شرکتی درموردکمک هزینه ی های بارداری میخواستم بیشتر بدونم واینکه این کمک هزینه مازادازحقوق حساب میشه،؟؟؟
سلام دوست عزیز، وقتی از مرخصی استعلاجی زایمان میخواهید استفاده کنید دیگر محل کار شما به جنابعالی حقوق نمیدهند آن مدت را تامین اجتماعی به شما غرامت دستمزد پرداخت میکند
سلام من مددجوی بهزیستی هستم هنگامیکه ازطرف بهزیستی به تامین اجتماعی معرفی شدم بعد معاینات برایم ۶۶٪ ازکار افتادگی زدنندوبر مبنای این ٬نرخ بیمه مرا۱۲٪زدنند حالا اگر بخواهم نرخ بیمه را ۱۴٪ یا۱۸٪ پرداخت کنم آیا مجدداً باید معاینه انجام دهم آیا از کارافتادگی قبلی مانعی برایم ایجاد نمیکند هم اکنون حق بیمه را خودم پرداخت میکنم متشکرم
سلام دوست عزیز، شما ۱۴ درصد را واریز کنید و معاینات پزشکی هم دیگر احتیاج ندارید چون ۱۸ درصد به درد شما نمیخورد.