اطلاعات بیمه ای

مشاور بیمه: وظایف، مزایا و ویژگی‌ها + چگونه مشاور بیمه شویم؟

با شنیدن کلمه «مشاور» یا «مشاوره» چه نوع شغلی در ذهنتان تجسم می‌شود؟ شخصی که اطلاعات کافی در خصوص کسب‌وکار یا موضوع مورد سؤالتان را دارد و برای افزایش دانش و انتخاب در آن خصوص به شما کمک می‌کند. در حقیقت مشاوره قبل از انتخاب است و در تمامی حوزه‌ها از جمله بیمه، چنین جایگاهی، داریم. مشاور بیمه شخصی است که به افراد برای انتخاب بهترین بیمه‌نامه، به افراد کمک می‌کند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص این شغل، بیشتر توضیح دهیم. با ما همراه باشد.

مشاور بیمه کیست؟

اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم که مشاور بیمه کسی است که به دیگران در انتخاب بیمه‌نامه مناسب کمک می‌کند. در حقیقت زمان فعالیت مشاوره بیمه قبل از انتخاب و خرید است. هدف اصلی مشاور بیمه، راهنمایی در جهت خرید و به نوعی تبلیغات برای شرکت‌های بیمه است.

مشاور بیمه تامین اجتماعی کیست؟

مشاور بیمه تامین اجتماعی کیست؟ برای دریافت مشاوره بیمه تامین اجتماعی، بهترین کار مراجعه به کارشناس بیمه تامین اجتماعی است. چه شما کارمند باشید چه کارفرما، احتمالاً درگیر کارهای مرتبط با بیمه تامین اجتماعی شده‌اید. این کارها معمولاً به یک مراحل خاصی دارد که ندانستن آنها می‌تواند زمان انجام کار را چندین برابر کند. به علاوه قوانین خاصی در مورد این بیمه وجود دارد که همه از آن با خبر نیستند. احتمالا می‌خواهید بپرسید کار در بیمه چگونه است؟ چگونه می‌توان کارشناس بیمه یا مشاور بیمه شد؟ وظایف کارشناس بیمه چیست؟ مشاوره با کارشناس بیمه تامین اجتماعی چه مزایایی دارد؟ آیا مشاور بیمه تامین اجتماعی بازنشستگی با مشاور بیمه تفاوت دارد؟ با همراه باشید تا پاسخ این سوالات را با هم بررسی کنیم.

معمولاً ارائه چنین اطلاعاتی را در وظایف کارمند بیمه تامین اجتماعی نمی‌بینیم و برای دریافت چنین اطلاعاتی به یک مشاور مجرب در این زمینه نیاز داریم که راه و چاه را به ما نشان دهد. بنابراین به کارشناس بیمه تامین اجتماعی مراجعه می‌کنیم. کارشناس تامین اجتماعی می‌تواند در بسیاری از مواردی که شک داریم یا از آن‌ها اطلاعی نداریم اطلاعات کاربردی و مفیدی را در اختیار ما بگذارد. احتمالا شرح وظایف مشاور تامین اجتماعی چیست؟ در ادامه می‌خواهیم شرح وظایف کارشناس امور بیمه تامین اجتماعی را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. همچنین در مورد وظایف کارشناس امور بیمه با شما صحبت کنیم.

شرح وظایف کارشناس بیمه تامین اجتماعی:

از لیست وظایف مربوط به کارشناس بیمه تامین اجتماعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حسابرسی موارد مالی در تأمین اجتماعی
  • ارائه اطلاعات در مورد مفاصا حساب، بدهی‌های بیمه‌ای، امور بیمه پیمان
  • آموزش نحوه گرفتن مهلت در پرداخت بدهی‌ها و جرائم قطعی شده در هر مقطع
  • مشاوره در زمینه انجام امور دیوان عدالت اداری

مشاور بیمه تأمین اجتماعی بازنشستگی هم یکی از سمت‌هایی است که می‌تواند در این زمینه خدمات زیادی را به افرادی که قصد کناره گیری از کار و دریافت مستمری دارند، ارائه دهد.

وظایف کارشناس بیمه تامین اجتماعی

آیا مشاور بیمه نماینده شرکت‌ها است؟

چون مشاوره بیمه یک شغل آزاد است؛ شخصی که وارد این حوزه کاری می‌شود، می‌تواند به صورت مستقل برای خودش دفتری داشته باشد و اقدام به مشاوره و فروش بیمه کند. همچنین می‌تواند از طریق اینترنت و فضای مجازی به کار خود ادامه دهد. حتی این افراد می‌توانند به عنوان مشاور در شرکت‌های بیمه فعالیت کنند. در هر دو حالت، فرد، نماینده فروش شرکت به حساب می‌آید.

اگر شخص در شرکتی مشغول به کار شود، به عنوان نماینده رسمی شرکت در بخش فروش شروع به فعالیت می‌کند. در حقیقت او فقط می‌تواند، بیمه‌های آن شرکت را به فروش برساند. اگر فرد به صورت مستقل کار کند، به عبارتی نماینده غیررسمی به حساب می‌آید و می‌تواند از هر شرکتی، بیمه‌های درخواست بیمه‌گزاران را تهیه کند و به آن‌ها در انتخاب، مشاوره دهد.

کارگزاری بیمه با مشاوره بیمه چه تفاوتی دارند؟

کارگزاری، بازه کلی‌تر را در نظر می‌گیرد و مکانی است که در آن تمامی عملیات مربوط به بیمه انجام می‌شود. در حقیقت، طبق قوانین بیمه مرکزی، کارگزاری یک دفتر رسمی از شرکت بیمه است. همچنین در کارگزاری، مشاوره هم انجام می‌شود. پس مشاوره بیمه، جزئی از خدمات کارگزاری است.

فردی که در این گروه کاری به عنوان مشاور فعالیت دارد، لازم نیست که حتماً دفتر کارگزاری برای خود داشته باشد.

تفاوت کارشناس بیمه با مشاور چیست؟

کسی که کارشناسی می‌کند، علاوه بر اینکه نیاز است، درس‌های مرتبط با بیمه را خوانده باشد، باید با تمامی موارد آشنا باشد؛ از چگونگی خرید تا بررسی خسارت. همچنین خود کارشناس هم می‌تواند، مشاوره بدهد؛ اما یک مشاوره، نمی‌تواند، کارشناسی کند. البته الزاماً همیشه این طور نیست؛ اما در حال کلی، مشاوره اطلاعات عمومی در خصوص فروش بیمه و شرایط خرید و موارد مرتبط با آن را دارد.

مشاوره بیمه
کارشناس بیمه یک شغل رسمی محسوب می‌شود.

مورد بعدی اینکه کارشناس بیمه، می‌تواند به صورت رسمی در شرکت بیمه یا دادگستری‌ استخدام شود. برای همین او حقوق ثابتی دریافت خواهد کرد؛ اما امکان استخدام مشاوره در شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی خیلی کم است. از آنجایی هم که او بیشتر در زمینهٔ فروش فعالیت می‌کند، درآمدش از طریق پورسانت‌هایی است که از مشاوره فروش هر بیمه به دست می‌آورد. از این رو، مشاور نمی‌تواند نظر تخصصی در خصوص خسارت‌ها بدهد؛ هرچند که اطلاعات کافی داشته باشد.

تفاوت دیگر اینکه مشاوره بیمه، بیشتر به عنوان شغل دوم بسیاری از افراد است؛ اما کارشناس بیمه، فردی با جایگاه رسمی است که شغل اصلی او به حساب می‌آید.

چرا مشاوره بیمه اهمیت دارد؟

تا وقتی که قصد خرید بیمه نداشته باشید، متوجه اهمیت مشاوره آن نخواهید شد. فرض کنید که شما قصد دارید، بیمه آتش سوزی را خریداری کنید. در هنگام خرید و در بخش وارد کردن اطلاعات، ممکن است که دچار سردرگمی‌هایی شوید.

همان‌طور که می‌دانید بیمه آتش سوزی دارای پوشش‌های بسیاری از جمله: پوشش سیل، زلزله، طوفان و غیره است. در این هنگام ممکن بیمه‌گزار نتواند در ذهن خود اولویت بندی صحیحی انجام دهد و پوشش‌هایی که مناسب محل زندگی‌اش نیست را انتخاب کند. همچنین انتخاب شرکت بیمه یکی از مواردی است که نیاز به مشاوره دارد.

این مشکلِ عدم آگاهی از پوشش‌ها، خصوصا هنگام خرید بیمه بدنه، بسیار دردسر ساز می‌شود؛ چون بیمه بدنه خودرو، پوشش‌های زیادی مانند: پوشش سرقت درجا، پوشش حوادث طبیعی، شکستن شیشه و… را دارد. این تعدد پوشش‌ها، ممکن است بیمه‌گزار را دچار سردرگمی کند که کدام پوشش‌ها را انتخاب کند؛ یا از کدام شرکت، بیمه خریداری کند.

بارها اتفاق افتاده‌است، فردی به دلیل آشنا نبودن با انواع بیمه‌ها، طرح اشتباهی را انتخاب یا اطلاعات را نادرست وارد کرده‌است. همین مسئله باعث شده، هنگام دریافت خسارت با مشکلاتی مواجه شود.

وظایف مشاور بیمه چیست؟

حالا که با مشاور بیمه آشنا شدید، به سراغ بررسی وظایف این گروه شغلی خواهیم رفت. در حالت کلی، مشاور بیمه، دارای وظایف زیر است:

  • توضیح دقیق در خصوص انواع بیمه و اصطلاحات بیمه‌ای
  • کمک به فرد برای انتخاب بهترین بیمه‌نامه
  • آشنایی کامل با تمامی طرح‌ها و بیمه‌ها و توضیح شفاف به فرد متقاضی
  • ایجاد حس اعتماد به فرد، برای خرید بیمه
  • تبلیغ شرکت طرف قرارداد و جذب حداکثری مشتری
  • کمک به فرد متقاضی در پر کردن اطلاعات و تصحیح اشتباهات
  • پاسخگویی به تمامی سؤالات فرد

مشاور، اجازه ندارد به فرد، برای خرید بیمه از شرکت خاصی اصرار کند. انتخاب نهایی بر عهده فرد متقاضی است؛ مشاور بیمه باید در اینجا به او کمک کند تا انتخاب درستی داشته‌باشد. در نظر داشته باشید که هر انتخاب اشتباه به دلیل مشاوره نادرست، می‌تواند عواقب بدی برای مشاور داشته‌باشد. حداقل اعتبار خود را از دست خواهد داد.

ویژگی‌های یک مشاور خوب چیست؟

کسی که قصد ورود به این حوزه دارد، باید چندین ویژگی زیر را داشته باشد:

  • نسبت به حوزه بیمه‌ای که در آن کار می‌کند، آشنایی کامل با جزئیات داشته باشد. برای مثال، وقتی شخصی از او در خصوص سود بیمه عمر سؤال می‌کند، نباید به صورت کلی پاسخ دهد. بلکه باید کامل برای او با توجه به نوع انتخابی، سود را حساب کند.
  • مشاور بیمه می‌تواند به صورت اختصاصی برای یک بیمه یا کلی فعالیت کند؛ اما بهتر است در یک نوع تسلط داشته باشد. در بسیاری از شرکت‌های بیمه، برای هر واحد مانند بیمه تکمیلی یا خودرو، از مشاوره‌های متخصص آن حوزه استفاده می‌کنند.
  • داشتن اطلاعات کافی در خصوص مسائل بعد از خرید، به ویژه برای دریافت خسارت هم نیاز است. به هر حال کمک و مشاوره در خصوص مشکلاتی که فرد ممکن است در هنگام استفاده از بیمه بربخورد تا حدی می‌تواند از مسئولیت‌های مشاور باشد؛ اما الزامی نیست.
  • او باید آداب فروش و چگونگی مذاکره را به خوبی بداند. این نکته را در نظر داشته باشید که مشاوره یک فرایند منجر به فروش است. پس خیلی مهم است که شخص فعال در این حوزه بتواند با استفاده از تکنیک‌های خاص، فرد متقاضی را تشویق به خرید کند.
  • آراستگی ظاهری و در دسترس بودن، اهمیت زیادی دارد. هیچ‌کسی به فردی که حتی به ظاهرش هم نمی‌رسد، اعتماد نخواهد کرد.
  • کنترل بر خود از دیگر ویژگی‌های مهم اخلاقی مشاور خوب است. شاید یک نفر بخواهد چندین سؤال متفاوت را بپرسد یا یک سؤال چندین بار توسط افراد مختلف پرسیده ‌شود. صبور بودن یک مشاور در این حوزه، خیلی مهم است.

شغل مشاور بیمه، نیازی به تحصیلات خاصی ندارد. هر فردی با داشتن ویژگی‌های بالا می‌تواند در این حوزه فعالیت کند. البته رشته مدیریت و کارشناسی بیمه در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود؛ اما این رشته مخصوص افرادی است که می‌خواهند در آینده به عنوان کارشناس بیمه فعالیت کنند. به هر حال، لازم است که مشاور بیمه اطلاعات کافی را در این حوزه داشته باشد.

ویژگی های مشاور خوب بیمه

مزایای شغل مشاور بیمه چیست؟

فعالیت در این شغل در کنار سختی‌هایش، مزایایی هم دارد؛ که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در نظر گرفتن به عنوان شغل دوم با درآمد جانبی بالا
  • دریافت پورسانت به ازای هر فروش (افرادی را داریم که به همین صورت فعالیت می‌کنند و حداقل ماهی ۱۰ میلیون تومان درآمد دارند. البته این نوع شغل نوعی بازاریابی بیمه محسوب می شود که جزییات آن را می توانید در بازاریابی بیمه بخوانید.
  • انعطاف‌پذیری بالا در زمان (برای آن‌هایی که به طور ثابت در جایی مشغول به کار نیستند.)
  • نداشتن محدودیت‌ها و شرایطی برای ورود به این کار
  • آزادی عمل در مسائل مالی

چگونه مشاور بیمه شویم؟

فقط کافی است که اراده کنید. البته مشاوره بیمه را نباید با بازاریابی بیمه اشتباه گرفت؛ اما مشاوره در واحد فروش، بیشتر فعال است و برای همین هم می‌تواند، حقوق ثابت و هم پورسانت دریافت کند. فقط کافیست، همان ابتدا اطلاعات کافی در خصوص بیمه به دست بیاورید. اینکه وقتی کسی از شما سؤالی در خصوص بیمه پرسید، به او نگویید که اطلاعاتی ندارم.

برای تبدیل شدن به بازایاب بیمه می توانید به صفحه پلاس بیمه مراجعه کنید.

به طور کلی مشاور بیمه به فردی گفته می‌شود که به بیمه‌گزاران کمک می‌کند، برای خرید بیمه انتخاب صحیح داشته باشند و پوشش‌های مناسب خود را انتخاب کنند تا خریدی آگاهانه و به صرفه داشته‌باشند.

نوشته های مشابه

‫۳۱ دیدگاه ها

  1. سلام و خسته نباشید.
    یکی از کارگرای شرکتمون دچار حادثه شده که متاسفانه دچار شکستگی استخوان سر شده که هم بیمه از تامین اجتماعی هست و هم بیمه حوادث ولی خانواده ایشون میخوان به دکتر و بیمارستان شخصی ببرن.ممنون میشم وظیفه و تکلیف من رو بگید که چیکار کنم که هم ایشون به حق و حقوقشون برسن هم برا من مشکلی پیش نیاد.باتشکر

    1. درود بر شما.
      شما به عنوان کارفرما باید گزارش حادثه را به تامین اجتماعی ارسال کنید؛ در این صورت دیگر مشکلی متوجه شما نمی‌شود.
      برای کمک به کارگر نیز می‌توانید پیگیری مراحل درمان ایشان را انجام دهید و نامه استراحت پزشکی برای تامین اجتماعی دریافت کنید تا ایشان بتواند از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کند.

    1. مشاوره توی واحد فروش، بیشتر فعاله و می تونه حقوق ثابت و هم پورسانت بگیره. می تونین از طریق شرکت ها یا کارگزاری هاای بیمه وارد این کار بشین.

  2. باسلام و احترام
    بازنشسته هستم. میخواهم به سر کار بروم آیا مستمری من قطع میشود؟ چکار باید بکنم مشکلی پیش نیاید؟ باسپاس

    1. سلام اگر مجددا سرکار بروی و بازرس تامین اجتماعی متوجه شود و یا اینکه کارفرما برای شما لیست بیمه ارسال کند بلافاصله مستمری شما قطع میشود

  3. سلام من اسفند۹۸ بازنشسته شدم با حقوق چهار میلیون،یکماه بعدش ادعای سابقه کردم که الانه پذیرفته شد وبه به برقراری مستمری اضافه شد.که چارمیلیون و دویست رسید.
    شعبه حکم تغییرات برای من زد وحقوقی که این دوسال با سنوات سالیانه و متناسب سازی به یازده میلیون وهفتصد رسیده بود
    کاهش داد وب یازده میلیون و صد حکم زد
    به شعبه اعتراض کردم گفتند کسراز متناسب سازی شماست شده ،ومنو قانع نکردند
    کارفرمای مت ۴۰ میلیون پرداخت کرده،برلی سابقه ام،نه تنها اضافه نشد کم هم شد،چرا؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید،راهی وجود داره؟قانونی هست؟به دیوان شکایت کنم؟

    1. سلام اولا که باید پرونده و دستمزد شما بررسی شود که به شما پاسخ دهیم ولی اگر اعتراض دارید اول به شعبه کتبی اعتراض کنید بعد اگر جواب نگرفتید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید

  4. سلام ۱۵سال سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی و۱۸ماه هم سابقه خدمت دارم.پرداختی یک میلیون و چهارصد هزارتومان برای آخرین پرداختیم در شهریورماه بود که در این ماه بارای کمیسیون بدوی اختلال دوقطبی طبق کدn01_008/2از صفحه ۱۵۸کتابچه تعیین ازکار افتادگی ونقص عضوبه میزان بیشتر از۶۶درصد ازکارافتاده کلی شده ام،شعبه بیمه الان میخواهد حقوق مرابراساس سنوات۱۵سال پرداخت کند و می‌گویند شما متقاضی تسهیلات بخشنامه ۱۹/۱فنی هستید.
    آخه چرابااینکه بیشترین مبلغ بیمه خویش فرما رو هم پرداخت میکردم وبیش از۶۶درصد ازکارافتاده کلی شده ام ۳۰روز حقوق رویهم نمی‌دن ومیگن رای پرداخت مون براساس سنوات قابل تغییر نیست واکه اعتراض داری برو دیوان عدالت شکایت کن.
    خواهشمندم راهنمایی بفرمایید.

  5. باسلام ودرود بی پایان بزرگواران بنده بالاتر از شصت ساله هستم پرداختی بیمه ده سال دارم آیا باطرح همسان سازی حقوق بنده به اندازه اشخاصی که سی سال پرداختن هست؟یا به اندازه ده روزه حقوق میگیرم وحقوق بنده چه اندازه هست متشکرم

  6. باسلام
    میخوام بدونم از چه سالی بیمه خدمت سربازی را میتوان جزو سابقه آورد.مثال کسی که سال ۱۳۴۰ و قبل سربازی رفته میتوان جزو خدمت آورد.متشکرم

  7. باسلام وخسته نباشید
    همسرم قبلا دچار بیماری روحی بوده که معافیت سربازیشم به خاطر کارت قرمز معاف شد.بعد از چندسال حالش خوب شد ورفت سرکار وخوب شد .جدیدا دوباره دوقطبی شده شغلش قالی بافی است میگه دیگه نمیتونم کارکنم مخم میترکه بخام قالی ببافم رگ دستش زده بود میخاستم ببینم میتونم بازنشستش کنم تورا خدا کمک کنید ما درامدی نداریم من موندم ویک شوهر مریض خودمم کمکش میکنم اما با این گرونیا خرجمون در نمیاد ده سال سابقه بیمه داره این قضیع مال قبل ازدواجه یک بچه هم داریم درمانده ام به خدا اگه میدونستم اینجوریه اصلا شوهر نمیکردم بچم گناه داره .میخاستم ببینم میشه ببرم با همین ده سال بازنشستش کنم بردیم امین اباد بستریش کردم فعلا بیمشم دارم خودم پرداخت میکنم.سه ماهه اونجاس گفتن سه ماه دیگه هم باید باشه بعدشم دیگه نباید کارکنه میدونم مخش نمیکشه میگه اعصابم خورد میشه کاردیگه هم از دسش نمیاد بیرون از خونه باید باهاش باشه کسی حالش بد میشه

    1. سلام دوست عزیز
      تامین اجتماعی که بیمه عمر ندارد فقط وقتی شرایط بازنشستگی را داشته باشید به شما مستمری پرداخت میکند

  8. سلام عرض ادب ببخشید من الان عمل رباط سلیبی دارم و مدرکم پاسپورته ایا من تهد پوشش بیمه میتونم قرار بگیرم یا نه؟؟و اگع تهد همایت بیمه بشم بیمه تا چنددرصد از هزینه عمل پرداخت میکنهه ممنوم میشم پاسخ بدید؟؟؟

  9. سلام کسایی که بصورت رسمی مشاور بیمه نشدن و بج دریافت نکردن با هر بیمه ای که میزنن سرپرستشون سود را دریافت میکنن
    ؟ واینکه سود پول رو به مشاور نمیدن؟ ممنون میشم پاسخ بدید.

  10. سلام وقتتون بخیر
    بنده ۴ ماه کارفرما با عنوان شغلی نگهبان برام بیمه رد کرده و حق بیمه رو به حساب ایشون واریز کردم اما به طور حقیقی مشغول به کار نیستم. الان دانشجوهم هستم و میخوام بیمه دانشجویی رد کنم. امکان داره اون ۴ ماه سابقه رو منتقل کنم یا از بین میرود؟ و اینکه برای انتقالش نیاز به چه اقدامی هست؟ ممنون از جوابتون

  11. سلام من اتباع افغانی هستم وپاسپورت اقامت ایران رو داریم ومیخوام بیمه تامین اجتماعی بشیم کل خانواده منوبچه هام شوهرم سوال من اینه من عمل دارم تو بیمارستان سیناخصوصی هست پول عمل و بیمارستان شاید ۵۰میلیون بشه بیمه تامین اجتماعی چقدر شو پراخت میکنه یا بیمه نکنم فرقی نداره ممنون میشم جواب بدین

  12. باسلام من یه استاد کار جوشکار هستم دریک کارگاه درب پنجره سازی کار میکنم باسابقه ۱۳سال و۴۹سالمه شرایط برا بازنشستگی وجود داره تا الانم هیج از بیمه بیکاری استفاده نکرده‌ام تشکر لطفاً راهنمای کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا