چگونه میتوان دیه زمین خوردن با موتور را دریافت کرد؟
بسیاری از موتورسواران حادثه تلخ زمین خوردن در روزهای بارانی را تجربه کردهاند. حال این سوال مطرح است که آیا به موتورسواری که بدون هیچ برخوردی، تعادل خود را از دست میدهد و آسیب میبیند، دیه تعلق میگیرد یا خیر؟ پاسخ مثبت است. در صورت داشتن بیمه شخص ثالث امکان دریافت دیه وجود دارد.
در این مقاله از مجله بیمه دات کام، همه شرایط لازم برای دریافت دیه زمین خوردن موتور را بررسی کردهایم. همچنین مراحل دریافت دیه بر اثر واژگونی موتور را برای شما شرح دادهایم.
۴ شرط برای دریافت دیه زمین خوردن موتور
در صورتی که موتور بدون برخورد با وسیله نقلیه دیگر واژگون شود و راکب یا ترکنشین موتور دچار آسیبدیدگی شود، امکان دریافت دیه از شرکت بیمه وجود دارد. برای اینکه دیه زمین خوردن، شامل حال موتورسوار بشود باید نکات زیر رعایت شود:
۱- داشتن بیمهنامه معتبر: داشتن بیمهنامه معتبر برای همه موتورسواران الزامی است. برای همین حتما به تاریخ انقضای بیمهنامه خود توجه کنید.
۲- داشتن گواهینامه: متاسفانه بسیاری از موتورسواران اقدام به تهیه گواهینامه نکردهاند. راکبان موتوری که گواهینامه نداشته باشند، امکان دریافت دیه زمین خوردن موتور را ندارند.
۳- تماس گرفتن با اورژانس: در تصادفی که موتور واژگون و فرد دچار آسیب شود، حتما باید با اورژانس تماس گرفته شود. چنانچه فرد آسیبدیده از این طریق به مراکز درمانی منتقل شود، تمام هزینههای پزشکی برای او رایگان خواهد بود. در غیر این صورت امکان دریافت هزینه از طریق بیمه شخص ثالث وجود نخواهد داشت.
۴- دریافت کروکی: بدون داشتن کروکی، امکان گرفتن خسارت دیه وجود ندارد.
پرداخت دیه زمین خوردن موتور با بیمه حوادث راننده
زمین خوردن موتور در قانون، تصادفی است که مقصر آن موتورسوار است. سرنشین و ترکنشین موتور با داشتن بیمه حوادث راننده امکان دریافت خسارت دیه خود را دارند.
مبلغ دیه بر مبنای دیه در ماه غیر حرام محاسبه میشود و توسط بیمه حوادث راننده پرداخت میشود.
راکب موتور و فرد ترکنشین امکان استفاده از بیمه حوادث راننده را دارند. در قانون قبلی بیمه تنها امکان پرداخت خسارت فوت و نقص عضو راننده وجود داشت، اما از سال ۱۴۰۱، تمامی خسارات جانی وارد شده به راننده مقصر، نظیر هزینههای درمانی و دیه جراحت، زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.
بیمه حوادث راننده چه تفاوتی با بیمه شخص ثالث دارد؟
خسارت جانی راننده مقصر با بیمه حوادث راننده پوشش داده میشود. بیمه حوادث راننده برای همه موتورسواران اجباری است. البته برای تهیه آن نیاز به هزینه اضافه نیست. بیمه حوادث راننده در واقع یکی از پوششهای بیمه شخص ثالث است. به بیان دیگر هرگاه فردی اقدام به تهیه بیمه شخص ثالث کند، عملا بیمه حوادث راننده را هم تهیه کردهاست.
به راننده فاقد گواهینامه دیه پرداخت میشود؟
یکی از سوالات پرتکرار درباره دریافت دیه زمین خوردن موتور، مربوط به موتورسواران فاقد گواهینامه است. در گذشته راننده فاقد گواهینامه، امکان استفاده از دیه و پوششهای بیمه نداشت.
در قانون جدید بیمه شخص ثالث، امکان پرداخت دیه به راننده زیاندیده که گواهینامه ندارد، وجود دارد. با این وجود در زمین خوردن موتور، راکب موتور مقصر است و در صورت نداشتن گواهینامه، هیچ دیهای شامل حال او نمیشود.
مراحل پیگیری دریافت خسارت دیه زمین خوردن موتور بعد از دادگاه
بعد از حادثه، پلیس راهنمایی رانندگی در محل حادثه حاضر و کروکی تصادف را ثبت میکند. مراحل بعدی دریافت خسارت دیه به شرح زیر است:
- حضور در دادسرا با مدارک شناسایی برای تشکیل پرونده و ثبت اظهارات
- ارجاع آسیبدیدگان به پزشکی قانونی برای مراقبتهای درمانی
- ارسال پرونده برای اعلام رای به دادگاه پس از پایان طول درمان
برای اطلاع از چگونگی تعیین طول درمان، مطالعه مقاله نحوه محاسبه دیه طول درمان را به شما توصیه میکنیم.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن خسارت دیه پس از رای دادگاه
پس از صدور حکم توسط دادگاه، در صورتی که اعتراضی به رای وجود نداشته باشد، برگه رای دادگاه برای بررسی به شرکت بیمه تحویل داده میشود تا جبران خسارت دیه صورت بگیرد. برای گرفتن خسارت دیه باید با در دست داشتن مدارک زیر به شرکت بیمه مراجعه کنید:
- کد یکتای بیمهنامه شخص ثالث
- اصل گواهینامه و کارت ملی
- کروکی تصادف
- نظریه پزشکی قانونی
- ارائه پرونده بالینی مصدوم
- کارت شناسایی افراد مجروح شده
- برگه رای دادگاه
در صورتی که راننده موتور فوت شده باشد، ارائه مدارک زیر نیز توسط وراث متوفی یا ذینفعان دریافت خسارت الزامی است:
- کارت شناسایی متوفیان تصادف
- مدارک شناسایی وراث متوفی و یا ذینفعان دریافت خسارت
- جواز دفن
- گزارش معاینه جسد و گواهی فوت به همراه شناسنامه باطل شده متوفی
- ارائه گواهی انحصار وراثت
صدور رای دادگاه چقدر طول میکشد؟
بیشتر اوقات یک هفته بعد از برگزاری آخرین جلسه دادگاه، رای نهایی صادر میشود. پس از سپری شدن مهلت ۳۰ روزه برای اعتراض به حکم، در صورتی که طول درمان به پایان رسیده باشد، این حکم قابل اجراست.
مبلغ دیه زمین خوردن موتور چقدر است؟
مبلغ دقیقی نمیتوان برای دیه زمین خوردن موتور در نظر گرفت. با توجه به نوع آسیبدیدگی و جراحت، نرخ دیه توسط پزشکی قانونی تعیین میشود.
به طور کلی مقدار پرداخت خسارت جانی ارتباط مستقیمی با میزان دیه ماههای حرام در هر سال دارد. نرخ دیه در سال ۱۴۰۳ در ماههای حرام برابر با ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماههای غیرحرام ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.
در مقاله دیه اعضای بدن، نرخ دیه سال ۱۴۰۳ برای تمام اعضای بدن آورده شده است.
خرید بیمه شخص ثالث موتور از بیمه دات کام
بدون بیمه شخص ثالث موتور، نمیتوان برای دریافت دیه زمین خوردن موتور اقدام کرد. با داشتن بیمه شخص ثالث موتور حتی اگر مقصر باشید، امکان دریافت خسارت از شرکت بیمه وجود دارد.
زمین خوردن با موتور سیکلت میتواند در یک چشم به هم زدن اتفاق بیفتد، اما پیامدهای آن میتواند ماهها یا حتی سالها بر زندگی شما تاثیر بگذارد. در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث، تصادف با موتور میتواند هزینه زیادی برای شما به بار بیاورد. این در حالی است که با داشتن بیمه شخص ثالث، تمام هزینههای شما توسط بیمه پرداخت میشود.
با خرید بیمه شخص ثالث موتور، میتوانید با آرامش بیشتری موتورسواری کنید. در صورت تصادف نیز هزینه شما توسط شرکت بیمه پرداخت میشود.