جیلی: تاریخچه و مشخصات خودرو ی چینی Geely
کمپانی جیلی (در زبان چینی به معنی خوششانس یا خوشیمن)، یکی از خودروسازان پیشتاز چینی است که در سال ۱۹۸۶ توسط لی شوفو در هانگژو چین (Hangzhou) تاسیس شد. جالب است بدانید که جیلی نیز همانند دیگر خودروسازان مطرح جهان، در ابتدا کار خود را در حوزهای دیگر آغاز، سپس به صنعت ماشینسازی راه پیدا کرده است.
جیلی به عنوان یکی از زیرمجموعههای گروه Zhejiang Geely Holding Group، ابتدا به عنوان تولید کننده قطعات یخچال کار خود را در چین آغاز نمود. پس از آن و در پی موفقیتهایی که این تولیدکننده قطعات یخچال داشت، در سال ۱۹۹۴ با خرید یک شرکت ورشکسته، به ساخت و فروش موتورسیکلت روی آورد. در نهایت در سال ۱۹۹۷، با شروع تولید ونهای کوچک، زمان مناسب برای ورود این شرکت به حوزه ساخت خودرو فرا رسید.
وقایع مهم در تاریخچه خودروسازی جیلی
به طور کلی نقاط عطف در تاریخچه این شرکت خودروسازی را به این صورت میتوان عنوان کرد.
سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۲
خودروسازی Geely با هدف تولید اتومبیلهایی که مردم عادی بتوانند از عهده خرید آن برآیند، وارد صنعت ماشینسازی شد. این هدف بسیار شبیه هدف هنری فورد بود که اولین بار با هدف تولید خودروی ارزان قیمت، خط تولید اتومبیل را راهاندازی کرد. جیلی اولین تولید کننده خصوصی خودرو در چین به شمار میرود و محصولات تولید شده در این دوره کاری به عنوان محصولات نسل اول شناخته میشوند. اولین محصول Geely یک خودروی هاچبک X9 SUV بود که در سال ۱۹۹۸ عرضه شد.
در سال ۲۰۰۲ جیلی به عنوان ۱۰ خودروساز برتر چینی، شناخته شد و هم اکنون هولدینگ Geely رتبه نهم را در میان برندهای ماشینسازی جهان دارد.
سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۰۷
در سال ۲۰۰۳ اولین سری از محصولات جیلی به بازار خودروهای خارجی راه پیدا کرد و در سال ۲۰۰۵ جیلی وارد بورس هنگ کنگ شد. در سال ۲۰۰۶ Geely کنترل کامل کمپانی منگنز برنز را در دست گرفت و سرمایهگذاری مشترکی را جهت تولید تاکسیهای لندن در شانگهای منعقد کرد.
سال ۲۰۰۷ بود که جیلی ورود خود را به دومین عصر کاری خود با تمرکز بیشتر بر روی تکنولوژی و کیفیت، اعلام کرد. استراتژی “جهانی شدن” با وعده ساخت “ایمنترین، دوستدار محیط زیست و کارآمدترین” خودروهایی که در سراسر دنیا قابل استفاده هستند نیز، در این سال اعلام شد.
سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۴
در سال ۲۰۰۹ کمپانی DSI، بزرگترین تولید کننده گیربکسهای اتوماتیک، توسط Geely خریداری شد. گروه جیلی در سال ۲۰۱۰، ۱۰۰ درصد سهام ولوو را از فورد، خریداری کرد و به اولین گروه خودروسازی چندملیتی چین تبدیل شد.
در سال ۲۰۱۴ جیلی، ورود خود را به سومین دوره کاری با تمرکز بر روی برندی جدید و ساخت خودروهای پالایش شدهی قابل استفاده برای عموم، اعلام کرد. همچنین در این سال، اولین اتومبیل نسل سوم Geely، سدان پرچمدار امگرند جی تی (Emgrand GT) به بازار عرضه شد.
سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۹
سال ۲۰۱۶ استراتژی جیلی برای تولید خودروهای SUV راه اندازی شد. در سال ۲۰۱۸ بود که Geely وارد دوران کاری جدید با تمرکز بر روی ماشینهایی با انرژی جدید شد.
در نهایت در سال ۲۰۱۹ اولین خودروی MPV جیلی با نام جیاجی، رونمایی شد. به دنبال آن، اولین برند الکتریکی Geely، یعنی جئومتری، در سنگاپور راهاندازی شد. در این سال همچنین جیلی خودروی Atlas SUV 1.8TD را به بازار روسیه عرضه کرد.
زیرمجموعههای جیلی
گروه Geely امروز مالکیت و مدیریت برندهای متعددی همچون ولوو، لتوس، پلستار، شرکت وسایل نقلیه الکتریکی لندن، لینک اند کو، پروتون و … را در دست دارد.
به طور کلی این برند اتومبیلسازی را میتوان به ۵ زیرگروه طبقه بندی کرد:
- گروه خودروسازی جیلی: تولید کننده خودروهای Geely، لوتوس، لینک اند کو و پروتون
- گروه ولوو: تولید کننده محصولات ولوو و پلستار
- خودروهای تجاری New energy
- گروه تولید کننده موتورسیکلت
- گروه ویژه کسب و کارهای جدید
محصولات جیلی
محصولات جیلی در حال حاضر به چهار دسته کلی تقسیم میشود:
-
- گروه خودروهای New Energy
- توگلا (Tugella)
- بوروی (Bo Rui GE)
- امگرند ای وی (Emgrand EV)
- جیاجی (Jia Ji)
- گروه خودروهای New Energy
-
- خودروهای SUV و کراس اوور
- Xingyue L
- Okavango
- Tugella
- Azkarra
- Atlas
- Emgrand X7
- Icon
- Coolray
- Emgrand GS
- GX3
- خودروهای سدان
- Preface
- Bo Rui GE
- Emgrand GT
- Binray
- Emgrand GL
- Emgrand EV
- New Emgrand
- خودروهای MPV (اتومبیلهای چند منظوره)
- Jia Ji
- Jia Ji
- خودروهای SUV و کراس اوور
Geely در ایران
قیمت خودرو یکی از معیارهای انتخاب اتومبیل است. در میان خودروهای خارجی موجود در کشور، شاید بتوان گفت که برند جیلی نسبت به دیگر برندهای معروف، قیمت پایینتری دارند. ورود این ماشین به ایران به سال ۱۳۹۰، همراه با جیلی امگرند وی یا همان ECV برمیگردد. به دنبال آن نیز خودروهایی همچون هاچبک ECV RV و شاسی بلند X7 وارد ایران شدند.. بعد از آن به مدت دو سال از ورود خودروهای جیلی به ایران خبری نبود تا اینکه خودروسازی بم شروع به مونتاژ این خودرو نمود. از جمله این خودروها GC6 است.
بیمه خودروهای جیلی
مسئله ای که چه در مورد خودروهای خارجی و چه خودروهای داخلی حائز اهمیت است، بیمهنامه این خودروهاست. بیمه خودرو شامل بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه میشود. هر چند که بیمه بدنه اختیاری است ولی دریافت این بیمه هم با توجه به هزینهی بالای تعمیرات و خسارات احتمالی وارده به خودرو شدیداً توصیه میشود.
هزینه بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه جیلی به عوامل مختلفی از جمله برند، سال تولید، مدل و … بستگی دارد. برای استعلام و خرید بیمه شخص ثالث جیلی و خرید بیمه بدنه جیلی میتوانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید و با وارد کردن اطلاعات مربوط به خودرو، هزینه این بیمهها را استعلام بگیرید و اقدام به خرید کنید. برای آشنایی بیشتر با بیمهی خودروهای جیلی، راهنمای بیمه شخص ثالث و راهنمای بیمه بدنه را به دقت مطالعه کنید.
واقعا خودروی خوبیه من خیلی دوستش دارم ممنون از مطلبتون در خصوص معرفی خودروی جیلی
سلام دوست عزیز، ممنون شما لطف دارید