به گزارش اخبار پولی مالی– در نخستین گفتمان اهالی بیمه و استارت آپ ها پرویز خسرو شاهی قائم مقام بیمه مرکزی، محمد علیپور دبیر کل سندیکای بیمه گران، قاسم نعمتی رئیس مرکز فنآوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی، احمدرضا ضرابیه مدیرعامل بیمه سامان، مجید بختیاری مدیرعامل بیمه رازی و امین شیرکانی مدیرعامل بیمه سینا حضور داشته و جمعی از پدیدآورندگان و نمایندگان استارت آپ ها و مدیران فناوری برخی شرکت های بیمه نیز در این گفتمان شرکت کردند.
این گفتمان با هدف ایجاد تعامل بین استارت آپ ها و دست اندرکاران صنعت بیمه برگزار شد و نمایندگان استارت آپ ها به ارائه نقطه نظرها و مسائل مربوط به فعالیت خود پرداخته و مدیران صنعت بیمه نیز به ذکر نکات مرتبط در این زمینه پرداختند.
مشکلات استارت آپ ها باید مطرح شود
پرویز خسروشاهی، قائم مقام بیمه مرکزی در نخستین گفتمان صنعت بیمه و استارت آپ ها خاطر نشان کرد: نکته اساسی در صنعت بیمه نبود سرمایه گذاری است و سرمایه گذاران باید وارد صنعت بیمه شوند و متاسفانه تاکنون سرمایه گذاری درستی در صنعت بیمه انجام نشده است.
وی همچنین گفت: با کمک معاونت فناوری ریاست جمهوری آیین نامه ای برای فعالیت استارتاپ ها تدوین شده و جلسات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
قائم مقام بیمه مرکزی در ادامه اظهار کرد: اینکه تمام تقصیرها را به گردن دولت بیاندازیم درست نیست. افرادی در صنعت بیمه فعالیت می کنند که بخشی از مشکلات از سوی آن ها ایجاد شده است.
خسرو شاهی با بیان اینکه سندیکای بیمه گران باید بر عملکرد شرکتهای بیمه نظارت کند، گفت: مشکلات شرکتهای بیمه با کمک سندیکا قابل حل است.
وی همچنین تاکید کرد: بیمه مرکزی هیچ محدودیتی برای مطرح شدن مسائل استارتاپ ندارد و به نظر میرسد باید دغدغه ها و مشکلات استارت آپ مطرح شده و برای برطرف شدن آن ها اقدام کرد.
استارت آپ ها می توانند رکود صنعت بیمه را از بین ببرند
محمد علیپور یزدی، دبیرکل سندیکای بیمه گران دراین جلسه گفت: شرکت های بیمه نسبت به ورود استارتاپ ها دیر واکنش نشان دادند و اخیراً چند شرکت بیمه در این زمینه شروع به فعالیت کردند و بسیاری از شرکتهای بیمه هنوز نسبت به این پدیده احساس نیاز نکردند.
وی تاکید کرد: در واقع خود استارت آپ ها هم تلاشی برای از بین بردن فاصله بین خودشان و شرکتهای بیمه نکردند.
دبیر کل سندیکای بیمه گران در ادامه خاطر نشان کرد: استارتاپها ابزار نو و جدیدی هستند که فعالیتشان در دنیا جواب داده و در ایران هم اگر تلاش شود این فعالیتها به ثمر خواهد نشست.
علیپور همچنین تاکید کرد: استارتاپ ها و شرکت های بیمه باید یکدیگر را پوشش دهند و فعالیت دو طرفه ایجاد کنند.
وی در ادامه افزود: در بیمه گری به عنوان یک بنگاهداری نیاز های زیادی وجود دارد و باید مسائل و نیازها در شرکت ها مطرح شود و برای رفع آن ها به دنبال یک راهکار باشند.
دبیرکل سندیکای بیمه گران خاطر نشان کرد: اخیراً تفاهمنامه میان بیمه مرکزی ومعاونت فناوری ریاست جمهوری منعقد شده که امید میرود عمق فعالیت استارتاپ ها با کمک این تفاهمنامه بیشتر شود.
علیپور همچنین گفت: تحریم ها باعث شده که صنعت بیمه دچار رکود شود و بیمه بدون ارتباط با کشورهای خارجی معنی ندارد. در این شرایط به نظر می رسد که رویکرد شرکت های بیمه درست انتخاب نمی شود و در این قضیه دولت هم به نوعی مقصر است.
وی در ادامه تاکید کرد: بیمه مرکزی باید جایگاه استارتاپ ها را تعیین کند و با تعامل موثر فاصله ها را برطرف سازد.
دبیرکل سندیکای بیمه گران در پایان تصریح کرد: برای خروج صنعت بیمه از رکود استارتاپ ها می توانند کمک کنند اما این شرکت های بیمه هستند که باید برای این همکاری در خواست داشته باشند.
صنعت بیمه روی استارت آپ ها سرمایه گذاری کند
مجید بختیاری، مدیرعامل بیمه رازی هم در این جلسه به ارائه دیدگاه های خود در حوزه استارت آپ ها پرداخت و گفت: ما درک درستی از استارتاپ ها نداریم وهنوز اهالی صنعت بیمه و استارتاپها درک متقابلی از هم ندارند و به زبان هم آشنا نیستند.
وی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی این است که قوانین و مقررات متناسب با استارتاپ نداریم و اگر قوانین و مقررات به درستی وضع نشود، استارتاپ گرفتار میشوند.
به عقیده بختیاری فعالیت استارتاپ ها منسجم نیست و استارت آپ ها باید با کمک و هماهنگی با رسانه ها می توانند به پیشرفت برسند.
مدیرعامل بیمه رازی در ادامه گفت: صنعت بیمه باید روی استارتاپ ها سرمایه گذاری کند چراکه استفاده از آی تی گران تمام میشود. در دنیا روی این موضوع سرمایه گذاری شده و جواب هم گرفتند.
وی تاکید کرد: صنعت بیمه باید اجازه دهد که استارتاپ ها به صورت آزادانه نظرات و انتقادات خود را بیان کنند و اصراری به حفظ وضع موجود نداشته باشند.
بختیاری همچنین خاطر نشان کرد: مشکل این است که سرمایه گذاری در حوزه استارتاپ ها از سوی صنعت بیمه بسیار کم است و به نظر می رسد که باید ریسکپذیری را در صنعت بیمه بالا ببریم.
بیمه ها از استارت آپ ها خدمات بهتری می خواهند
امین شیرکانی، مدیرعامل بیمه سینا هم در نخستین گفتمان صنعت بیمه و استارت آپ ها در سخنانی کوتاه به ذکر نقطه نظرات خود پرداخت و عنوان کرد: مدیر عاملان شرکتهای بیمه وظیفه دارند پا به پای استارتاپها پیشرفته و دانش دانش آی تی را توسعه دهند.
وی همچنین گفت: شرکت های بیمه خدمات بهتری را از استارتاپ ها می خواهند و شرکتهای بیمه می خواهند که فعالیتشان از یکدیگر متمایز شود.
مدیرعامل بیمه سینا در ادامه افزود: سرمایهگذاریها باید به سمتی رود تا شرکتهای بیمه در جهت سرویس دهی بهتر بتوانند از یک اپلیکیشن ها استفاده کنند.
استارت آپ ها نیاز به حمایت دارند
احمدرضا ضرابیه، مدیرعامل بیمه سامان در این جلسه به ذکر موقعیت کنونی استارت آپ ها در صنعت بیمه پرداخت و گفت: حضور استارتاپ ها در صنعت بیمه هم در رشته زندگی و هم رشته های غیر زندگی رشد طبیعی داشته اما در مقابل کشورهای در حال توسعه ضریب نفوذ پایین دارد.
وی خاطر نشان کرد: اما در صنعت بیمه توانایی رشد و شتاب یافته وجود دارد و در خیلی از حوزهها نگاه کنترل هزینه نداریم و برای افزایش ضریب نفوذ بیمه نگاه ما باید مشتری محور باشد.
ضرابیه همچنین گفت:ارزش واقعی برای مشتری در خسارت است. در صنعت بیمه باید خسارات در دقیقتر و خدمت بهتری ارائه دهیم و فاصله بین استارت آپ و صنعت بیمه باید حذف شود و در کشور ما نیاز به سرمایه گذاران هوشمند است که بتوانند مدل کسب و کار نیازهای صنعت را تامین کنند.
مدیرعامل بیمه سامان در ادامه تصریح کرد:استارت آپ ها باید با شرکتهای بیمه ارتباط خوبی برقرار کرده و در بدنه شرکتهای بیمه فعالیت کنند.
وی همچنین تاکید کرد: باید به استارتاپ ها کمک کنیم تا رشد شتاب گرفته رخ دهد به مشتری عمیق تر نگاه شده و خدمات در شان آنها ارائه شود اما در زمینه پرداخت خسارت تفاوت زیادی با کشورهای پیشرفته داریم.
بالاترین محدودیت توسعه فناوری نوین، توانایی ذهنی افراد برای پذیرش است
کامبیز پیکارجو،قائم مقام بیمه آرمان از دیگر افراد متخصص در این زمینه بود که به سخنرانی پرداخت و خاطر نشان کرد:در دنیای امروز کیفیت، طول عمر و سرعت تغییر پذیری داده ها بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: در دنیای دیجیتال وارد منطقه فناوری اقتصادی شدیم و در این شرایط مزیت های رقابتی تغییر می کند و سرعت، بزرگی، وسعت شفافیت و دموکراتیک شدن داده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.
قائم مقام بیمه آرمان در ادامه افزود: استارت آپ ها هنوز به بلوغ کافی نرسیده اند و در ابتدای راه هستند و در واقع استارت آپ ها باید از هوش مصنوعی، بیگ دیتاها و بلاک چین ها برای پیشرفت خود استفاده کنند.
به گفته پیکار جو در حال حاضر استفاده از بلاک چین ها در مراحل ابتدایی قرار دارد و به علت عدم شناخت کافی از این پدیده نوظهور با آن مقاومت می شود.
وی همچنین تصریح کرد: بیگ دیتاها در صنعت بیمه طبق استاندارها نیستند و نیاز به تکمیل شدن دارد و بازار سنتی صنعت بیمه پتانسیل استفاده از هوش مصنوعی و بیگ دیتا را دارند اما ظرفیت استفاده بهینه از بلاک چین هنوز ایجاد نشده است.
بنابراین گزارش شرکت کنندگان این جلسه پدید آورندگان یا نمایندگان استارت آپ هایی مثل بیمه دات کام، بیمیک، پتاف، مرکوری، ازکی؟، وبیمه، بیتمه به همراه مدیران فناوری شرکت های بیمه سینا،بیمه ما، بیمه کوثر،بیمه ملت بودند و در این جلسه نمایندگان بیمه مرکزی، نمایندگان سندیکای بیمه گران، مدیر امور بازرگانی بیمه و رئیس شورای فنی بیمه سینا حضور داشتند.