۱۴ مهر ۱۴۰۳

بیمه کشاورزی؛ پوشش‌ها و مزایا + شرایط و قوانین بیمه کشاورزان

بیمه کشاورزی یکی از بیمه‌نامه‌های مهم برای کشاورزان است. تهیه بیمه کشاورزی می‌تواند بخش زیادی از دغدغه‌های کشاورزان را برطرف کند. محصولات کشاورزی، برای هر کشوری اهمیت زیادی دارد. حتی در بعضی کشورها، این محصولات بهترین منبع درآمد، برای صادرات هستند. از آنجا که کشور ما هم منبع غنی از محصولات کشاورزی و دامداری است، توجه به حفظ و مراقبت از آن‌ها در برابر حوادث، اهمیت زیادی دارد. متاسفانه هر سال شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزان و دامداران به دلایلی مختلفی از جمله: بیماری، سیل و غیره هستیم. جلوی بخش زیادی از این حوادث را نمی توان گرفت. اینجا است که با تهیه بیمه محصولات کشاورزی، می‌توان میزان خسارت را کاهش داد. بله، بهترین راه خرید بیمه کشاورزی است. اما بیمه محصولات کشاورزی چیست؟ و چه مزایایی دارد؟ در ادامه این مطلب کامل در این خصوص توضیح داده‌ایم.

بیمه کشاورزی چیست؟

سوال “بیمه کشاورزی چیست؟” یکی از پر تکرارترین سوالات مخاطبان ما است.بیمه محصولات کشاورزی در سال ۱۳۵۸، برای اولین بار به وسیله شورای انقلاب اسلامی و برای کمک به کشاورزان، به وجود آمد. بعد از آن و در سال ۱۳۸۷، بیمه محصولات کشاورزی گسترده‌تر شد و پوشش‌هایی را تحت عنوان بیمه کشاورزی در اختیار تمامی کشاورزان و فعالین در این حوزه، قرار داد. کشاورزان تا سال‌ها بدون هیچ بیمه‌ای به کار می‌پرداختند، اما در سال‌های اخیر بیمه کشاورزی به کمک آن‌ها آمده‌است.

در ابتدا پوشش بیمه کشاورزی فقط محدود به محصولات کشاورزی، زراعی و باغی بود، اما اکنون محصولاتی مانند: دام، زنبور عسل، کرم ابریشم، آبزیان پرورشی، طرح‌های جنگلداری، مرتع‌داری و آبخیزداری هم تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند. براساس این بیمه و طبق تعرفه‌های تعیین شـده محصولاتی که تحت بیمه هستند، مورد پوشش بیمه قرار می‌گیرند و خسارت وارد شـده به کشاورز جبران می‌شود. بیمه محصولات کشاورزی در واقع یک راهکار برای خسارات پیش‌بینی نشده در امور کشاورزی است.

در حالت کلی، ۱۵۷ محصول دامی و شیلاتی را می‌توان، با بیمه محصولات کشاورزی بیمه کرد. حوادث تحت پوشش بیمه کشاورزی شامل موارد زیر است:

  • تگرگ
  • طوفان
  • خشکسالی
  • زمین لرزه
  • سیل
  • سرمازدگی
  • یخبندان
  • آتش سوزی
  • صاعقه
  • آفات
  • امراض نباتی عمومی و قرنطینه‌ای
  • امراض حیوانی

به عبارتی باید گفت که بیمه محصولات کشاورزی، هم برای کشاورزان و هم افراد فعال در دیگر حوزه‌های مرتبط، قابل استفاده و خریداری است. البته باید گفت که صیفی‌جات، گیاهان زینتی و داروهای سنتی تحت پوشش بیمه کشاورزی نیستند.

قوانین بیمه کشاورزی چیست؟

قوانین بیمه کشاورزی شامل سه بخش به شرح زیر است:

  • قانون بیمه محصولات در کشاورزی: به معنای بیمه کردن محصولات کشاورزی، آبزیان پرورشی، کرم ابریشم، دام و طیور، زنبورعسل در برابر خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی مانند سیل، سرمازدگی، طوفان، آتش‌سوزی، رعدوبرق و امراض عمومی مانند امراض واگیر حیوانی و… است.
  • قانون الحاق اول تبصره به ماده واحد قانون بیمه محصولات کشاورزی: بر اساس این قانون همه تولیدکنندگان شامل لاین، اجداد، مادر گوشتی و تخم‌گذار باید جوجه‌های یک روزه خود را در برابر خسارت‌های طبیعی، حوادث و امراض واگیر در صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیمه کنند، در غیر این صورت صندوق خسارت‌های ناشی از این موارد، را پرداخت نخواهد کرد.
  • قانون اصلاح بیمه برای محصولات کشاورزی مصوب ۱۳۶۲: عنوان به بیمه کشاورزی تغییر پیدا کرد. در این قانون از درختان، بادهای گرم موسمی، بنیه، تاسیسات، مستحدثات، قنات، چاه‌های آب کشاورزی، تاسیسات آبیاری و عوامل تولید و خدمات کشاورزی مانند ماشین‌آلات و ابزار و ادوات به عنوان موارد تحت پوشش بیمه نام برده شد.

چرا بیمه کشاورزی اهمیت دارد؟

در اینکه کشاورزی قطب اقتصادی کشور است، هیچ شکی نیست. جدا از اینکه محصولات کشاورزی برای تأمین نیازهای غذایی کشور ضروری هستند، یکی از منابع اصلی درآمدی نیز به شمار می‌آیند. از طرفی، از آنجا که کشاورزان و دامداران برای فعالیت‌های خود اقدام به دریافت وام می‌کنند، حفظ محصولات کشاورزی، اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. در چنین مواقعی، خرید بیمه محصولات کشاورزی ضروری است.

بیمه کردن محصولات کشاورزی چگونه است و چه فایده هایی دارد؟ این از طرف افرادی که به نوعی با کشاورزی و دامداری سر و کار دارند، مطرح می‌شود. بدون شک، وقتی کشاورزها و دامداران بدانند که، در هنگام خسارت به محصولاتشان، راهکاری برای جبران وجود دارد، با انگیزه بیشتری کار می‌کنند. شاید بزرگترین مزایای بیمه باغداری همین باشد. متأسفانه هر ساله، بسیاری از محصولات به دلیل عوامل مختلفی مانند کم‌آبی، آفات، دمای هوا و مسائلی از این دست، از بین می‌روند. این‌ها عواملی هستند، که کشاورزان و دامداران هیچ تقصیری در آن ندارند. در این حالت، اگر آن‌ها محصولات خود را بیمه کرده باشند، حداقل خیالشان از بابت کاهش صدمات راحت‌تر خواهد بود. البته در حال حاضر، برای گرفتن وام از بانک کشاورزی، بیمه کردن ضروری است. پس بیمه کشاورزی به نوعی برای کشاورزان الزامی است.

بیمه کشاورزی حامی کشاورزان

بیمه کشاورزی بهترین پشتوانه، برای حفظ سرمایه کشاورزان

مزایای بیمه کشاورزی چیست؟

بیمه کشاورزی مزایای زیادی برای کشاورزان دارد، که مهمترین مزایای آن، به شرح زیر است:

  • ترغیب کشاورزان و دامداران به تولید محصولات بیشتر
  • کاهش خسارت‌های وارد شده به محصولات
  • افزایش قدرت تعاونی‌های روستایی، درگیر شدن کمتر کشاورزان و دامداران در بدهی‌های ناشی از خسارت‌ها
  • ایجاد تعادل بین تولید و مصرف
  • ترغیب کشاورزان و دامداران به استفاده از فناوری به روز
  • امیدوار بودن کشاورزان و دامداران نسبت به جبران خسارت‌ها در زمان بحران
  • کاهش مهاجرت به شهرها

همچنین اگر دامدار هستید و می‌خواهید اطلاعاتی در خصوص بیمه دام کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بیمه دام و طیور را مطالعه نمایید.

شرایط بیمه کشاورزی

برای اینکه کشاورزان، دامداران و باغداران محصولات مختلف کشاورزی یا دیگر افراد فعال مرتبط بتوانند از بیمه باغات کشاورزی استفاده کنند، باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • محصولات آن‌ها باید در فهرست موارد قابل قبول بیمه باشد.
  • تمام مدارک لازم برای بیمه باغداری باید تحویل داده‌شود.
  • حق بیمه باید به صورت کامل و در زمان مقرر پرداخت شود.
  • کارشناس باید قبل از امضا، از محل به طور دقیق بازرسی کند.
آتش سوزی غیر عمد محصولات کشاورزی جزو پوشش‌های بیمه کشاورزی است

آتش سوزی غیر عمد محصولات کشاورزی، جزو پوشش‌های بیمه کشاورزی است.

بیمه اجتماعی کشاورزان

بیمه اجتماعی کشاورزان در حقیقت همان بیمه روستایی است که در مقاله مربوط به بیمه روستایی و کشاروزی کامل توضیح داده‌ایم؛ اما در اینجا هم به اختصار مطالبی را در مورد این‌که بیمه کشاورزان چگونه است، نوشته‌ایم.

این صندوق بیمه در جهت حمایت کشاورزان برای بهره‌مندی از مزایای این بیمه و بازنشستگی و کاهش هزینه‌های درمانی است. این بیمه دارای سه نوع مستمری زیر است:

  • بازنشستگی بیمه کشاورزی
  • فوت در بیمه اجتماعی کشاورزی
  • ازکارافتادگی در بیمه کشاورزی

کشاورزان برای استفاده از مزیت مستمری صندوق بیمه کشاورزان، باید حداقل یک سال سابقه بیمه و پرداخت داشته باشند. در صورت ازکارافتادگی در زمان بیمه بودن و همچنین تائید کمیسیون پزشکی، مستمری به او از تاریخ صدور پرداخت خواهد شد.

برای بازنشستگی بیمه کشاورزی، فرد باید حداقل ۶۵ سال سن و ۱۵ سال سابقه بیمه داشته باشد. اگر فرد این شرایط را نداشت، باید ۳۰ سال حق بیمه پرداخت کند تا بازنشسته شود. در این قسمت به سوال آیا بیمه اجتماعی کشاورزان، بازنشستگی دارد؟. به سادگی پاسخ دادیم. پس اگر کشاورز هستید یا فعالیت‌هایی در حیطه کشاورزی دارید و ساکن روستا هستید، علاوه بر بیمه کشاورزی می‌توانید، از بیمه اجتماعی کشاورزان هم استفاده کنید.

شرایط استفاده از بیمه اجتماعی کشاورزان

کشاورزان برای استفاده از بیمه اجتماعی باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • تابعیت جمهوری اسلامی
  • حداقل سن ۱۸ و حداکثر ۵۰ سال
  • بستن قرارداد در کارگزاری‌های مورد تائید
  • انتخاب یکی از سطوح درآمد
  • پرداخت حق بیمه (حق بیمه کشاورزی به صورت سالانه باید پرداخت شود.)
  • ساکن مناطق عشایری و کشاورزی

صندوق بیمه کشاورزی بیشتر از همه برای رفاه حال کشاورزان و دامداران و روستاییان تشکیل شده است تا بتوانند، علاوه بر برخورداری از مزایای درمانی، محصولات خود را در برابر حوادث، بیمه کنند. در صورتی که در حوزه کشاورزی فعالیت دارید، توصیه می‌کنیم که اقدام به بیمه کردن خانواده و محصولات خود کنید.

صندوق بیمه کشاورزی چیست؟

صندوق بیمه کشاورزی محل جمع‌آوری مبالغ، برای جبران هزینه حوادث است. این صندوق از سال ۱۳۵۸ از سوی دولت تأسیس شد، تا در صورت وقوع حوادث مختلف، مانع از این شود که کشاورزان و باغداران در شرایط سخت قرار گیرند. از سال ۱۳۸۷ صندوق بیمه کشاورزی خدمات جدیدی مثل پوشش ابنیه و پوشش ابزارآلات کشاورزی را ارائه کرد. به خاطر وجود این صندوق، برخی به بیمه کشاورزی، بیمه صندوق کشاورزی نیز می‌گویند. وب‌سایت رسمی این صندوق با آدرس sbkiran.ir در دسترس کاربران قرار گرفته است. خدماتی که صندوق بیمه کشاورزی ارائه می‌دهد، شامل معرفی شعب و شرکت‌های بیمه‌ای کشاورزی، معرفی راه‌های ارتباطی، انتشار اخبار و اطلاعیه‌های مهم، می‌‎شود.

ثبت نام بیمه کشاورزی

افراد برای ثبت نام، باید به تعاونی‌های روستایی خود، مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل کنند. دقت داشته باشید که این بیمه برای محصولات کشاورزی است و بیمه خود کشاورزان که بیمه اجتماعی کشاورزان نامیده می‌شود، جدا است. مراحل ثبت نام برای بیمه باغداری هم به همین شکل است. یعنی بیمه باغداری و بیمه کشاورزی در حقیقت یک بیمه می‌باشند و شرایط یکسانی دارند. همان‌طور که گفتیم، برای ثبت نام در بیمه کشاورزی، باید به کارگزاری‌های این بیمه مراجعه کنید. ثبت نام در بیمه کشاورزی با مشخص کردن نوع زمین، محصول، مساحت و مواردی از این دست مشخص می‌شود. کشاورزانی که از بیمه کشاورزی استفاده می‌کنند، می‌توانند با استفاده از سامانه سابکا و ورود به بخش مشتریان از خدمات مختلفی برخوردار شوند.

استعلام بیمه کشاورزی از طریق سامانه سابکا

به منظور سهولت در دریافت خدمات مربوط به بیمه کشاروزی توسط کاربران، سامانه الکترونیکی صندوق بیمه کشاورزی با عنوان سابکا طراحی شده است. برای دسترسی به این سامانه کافی است در مرورگر خود نشانی اینترنتی cs.sabka.ir را وارد کنید. استعلام بیمه کشاورزی با کد ملی یکی از خدماتی است که امکانات این سامانه است. برای استعلام بیمه کشاورزی باید وارد سامانه جامع صندوق بیمه کشاورزی شوید و در صفحه اصلی بر روی دکمه «استعلام بیمه‌نامه» کلیک کنید. در مرحله بعدی کد ملی و شناسه بیمه‌نامه خود را وارد کنید تا از وضعیت بیمه خود مطلع شوید. البته استعلام بیمه کشاورزی از طریق مراجعه حضوری به شعب بیمه کشاروزی هم ممکن است، اما روش اینترنتی آن بسیار سریع‌تر و راحت‌تر است.

این سامانه در واقع با هدف کم کردن هزینه‌های مالی و زمانی برای کارهای مختلف در بیمه کشاورزی اجرا شده است. با ثبت نام در سامانه سابکا علاوه بر استعلام بیمه کشاورزی می‌توانید از خدمات زیر نیز برخوردار شوید:

  • خدمات ارزیابی خسارت
  • مدیریت کارگزاران
  • مدیریت محصولات
  • محاسبه تعرفه
  • کنترل و نظارت

بیمه کشاورزی؛ بیمه‌ای بسیار مهم برای کشاورزان

بیمه کشاورزی یکی از بیمه‌نامه‌های مهم و کاربردی برای کشاورزان است. بیمه کشاورزی بخش زیادی از حوادث و اتفاقاتی که موجب می‌شود، محصولات از دست بروند، را در بر می‌گیرد. در این مقاله به معرفی این بیمه، شرایط و قوانین آن پرداختیم. در صورتی که در مورد بیمه کشاورزی سوالی داشتید، لطفا از قسمت نظرات این مقاله با ما همراه باشید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
عزیز
۲۴ شهریور ۱۴۰۳

گندم بیمه کردم ،سرما ۱۰۰درصدخسارت زد،همش بابت خسارت ،درهکتار دومیلیون به ما وکشاورزای منطقه قمرود دادن،

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۴ مهر ۱۴۰۳

    در این خصوص می‌توانید به بیمه مرکزی شکایت کنید.

person
خداد
۱۴ شهریور ۱۴۰۳

سلام بنده ده سال بیمه پرداخت کردم و هفتاد و سه سال سن دارم آیا بازنشسته میشوم

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۴ مهر ۱۴۰۳

    خیر؛ شما باید ۵ سال دیگر حق بیمه واریز کنید تا با ۱۵ سال سابقه بازنشسته شوید.

person
سارا
۱۲ بهمن ۱۴۰۲

اگه خود کشاورز هم بیمه بشه و بازنشسته بشه عالی می شه مثلا یه کشاورز ماهانه مبلغی رو برای بیمه پرداخت کنه بعد ۲۰تا ۳۰سال اون وقت بهش حقوق بازنشستگی بدن و اینجوری

person
دانیال
۲۶ دی ۱۴۰۲

سلام.بیمه اختیاری ۱۲ درصد.بهتره یا بیمه کشاورزی اجتماعی? بنده مجرد هستم . فرق دوتا بیمه را میخواستم بدونم. تشکر

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۷ دی ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بیمه اختیاری ۲۷ درصد است. بیمه حرف و مشاغل آزاد است که سه تا نرخ ۱۲ ۰ ۱۴ ۰ ۱۸ درصد دارد و از بیمه کشاورزی بهتر هستند.

person
کشاورز
۲۳ آذر ۱۴۰۲

سلام دوست عزیز،بنده ۵ هکتار زمین کشاورزی دارم و تا الان حدود ۲۰ ساله که مشغول هستم،حالا میخوام خودمو بیمه تامین اجتماعی کنم،سابقه بیمه تامین اجتماعی هم یکسال دارم،چند سال پیش پروانه کشاورزی هم از جهاد کشاورزی گرفتم،الان چکار و به کجا مراجعه کنم،ممنون میشم راهنماییم کنید،(یاعلی)

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۷ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    اگر شما کارفرما هستید فقط باید یا بیمه اختیاری واریز کنید و یا بیمه حرف و مشاغل آزاد شوید با نرخ های مختلف و حق بیمه پرداخت کنید.

    person
    ۲۲ دی ۱۴۰۲

    سلام خداقوت من بیمه خدمات اجتماعی کشاورزی هستم ولی دفترچه درمان ندارد و لیکن شنیدم قراره بیمه درمانی و تکمیلی هم براشون فعال بشه آیا درسته این خبر

      person
      نویسنده بیمه
      ۲۳ دی ۱۴۰۲

      سلام دوست عزیز
      بله گفتن قرار است اضافه شود ولی هنوز چیزی ابلاغ نشده است.

person
مممممممممم
۱۲ آذر ۱۴۰۲

سلام.وقتتون بخیر
ببخشید من زمینهای کشاورزی خودم را بیمه کردم و به دلایلی میخوام بیمه را لغو کنم.آیا امکانش هست که کامل لعو کنم و هزینه را برگردونم؟؟؟؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۳ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بهتر است به یکی از شعب بیمه کشاورزی مربوطه مراجعه کنید.

person
محمد شریفی
۲۲ مهر ۱۴۰۲

با سلام عرض ادب کسانی که بیش از ۱۵سال بیمه محصولات کشاورزی باغی خود را داشته اند وبر اثر حادثه آتش سوزی باغ انار از بین رفته باشد آیا خسارات به باغ مذکور تعلق میگیر د با توجه به دادخواست به اداره جهاد کشاورزی شهرستان مذکور در خردادماه ۱۴۰۱ دچار آتش سوزی شده است ،ممنون میشم راهنمایی کنید. با تشکر

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۳ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    اگر بیمه داشته باشند بله خسارات به آن ها تعلق می گیرد.

person
حسین
۱۷ مهر ۱۴۰۲

سلام وقت بخیر. بنده ۷ سال سابقه بیمه کارگر ساده کشاورزی دارم. این مدت سابقه شامل سختی کار میشه؟ امکان داره هر سال سابقه برام یک و نیم سال محاسبه بشه؟ به چه صورتی هست میشه راهنمایی بفرمائید چون شنیدم ۴ درصد رو پرداخت میکنیم و سابقه مثل خدمت سربازی اضافه میشه. سپاس

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۳ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    ۰۱ خیر نمیشود ۰۲ خیر امکان ندارد ۰۳ اگر کارت پایان خدمت دارید میتوانید درخواست خرید خدمت سربازی بدهید و حق بیمه ان را پرداخت کنید و جز سابقه شما محسوب شود.

person
رسایی
۰۳ مرداد ۱۴۰۲

باسلام
باتوجه به اینکه کشت یونجه ۵ساله است آیا میتونم زراعتم را بیمه کنم یا خیر؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

    سلام. بله می توانید

person
جواد 90
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

شرایط بیمه کشاورزی تامین اجتماعی چیه؟ ما که باغ شخصی داریم هم میتونیم ثبت نام کنیم؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

    سلام. اگر کارگر داشته باشید و بازرس تامین اجتماعی تایید کند بله میتوانید کارگر را بیمه کنید.

person
بیرو
۲۱ بهمن ۱۴۰۱

سلام. من ۴ هکتار زمین کشاورزی دارم که هر ساله به صورت دیم کشت میکنم ولی ساکن شهر هستم، امکانش هست که خودمو بیمه درمانی و بازنشستگی کنم

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۲ بهمن ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز
    شما اگر از قبل سابقه بیمه داشته باشید میتوانید خودت را بیمه اختیاری کنید اگر هم از قبل سابقه بیمه ندارید باید بروید خودت را بیمه حرف و مشاغل آزاد کنید ولی باید زیر ۵۰ سال سن داشته باشید

person
ستار
۲۳ آذر ۱۴۰۱

تحقیقی در مورد کشاورزان چگونه خود را بیمه میکنند دارید؟ اطلاعاتی در مورد اینکه از بیمه شون راضین هست؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۳ آذر ۱۴۰۱

    سلام هر اطلاعاتی داشتیم در این مقاله نوشتیم. بعد اینکه این مطلب صرفا برای آشنایی است.

    person
    فریدون حسینی
    ۲۲ فروردین ۱۴۰۳

    سلام،شرایط بیمه محصولات باغی را نتونستم جایی پیدا کنم،میشه لطف کنید شرایطش ویا شرکت بیمه ای که محصولات باغی و کشاورزی را بیمه کند معرفی کنید.ممنون

      person
      نویسنده بیمه
      ۲۵ فروردین ۱۴۰۳

      سلام دوست عزیز
      باید به یکی از شعب بیمه کشاورزی مراجعه کنید.

person
سعید
۲۳ آذر ۱۴۰۱

سلام. وقتتون بخیر. بیمه کردن محصولات کشاورزی چگونه است و چه فوایدی دارد؟ یعنی خسارت محصول رو یکجا میدن یا کارشناس میاد تعیین خسارت میکنه؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۳ آذر ۱۴۰۱

    سلام در خصوص محصولات کشاورزی و دانستن اطلاعات جدید باید به سامانه بیمه محصولات کشاورزی مراجعه کنید.

person
کیوان
۲۳ آذر ۱۴۰۱

سلام آیا بیمه زمین کشاورزی هم داریم؟ میشه خود زمین رو هم بیمه کرد که وقتی سیل میاد و زمین رو میشوره بتونیم با خاکبرداری و جایگزینی خاک و کود و مراقبتها زمین رو تقویت کنیم و برای کشت مناسبش کنیم؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۳ آذر ۱۴۰۱

    سلام باید جزئیات دقیق را از سازمان مربوطه بپرسید.

person
نیکتا مهرپرور
۳۰ خرداد ۱۴۰۱

بیمه کشاورزی چه پوشش هایی داره؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز، محصولات دام و کشاورزی پوشش داده می شوند.

person
نادری
۳۰ خرداد ۱۴۰۱

سلام شرایط و مدارکش برای استفاده از این بیمه چیه؟ باغچه های خانوادگی هم پوشش میده؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز، باغچه های خانوادگی پوشش داده نمی شوند.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید