بیمه حوادث

بیمه حوادث طبیعی: بیمه اجباری برای تمام منازل مسکونی از سال ۱۴۰۳

غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، اعلام کرد: “بیمه حوادث طبیعی برای ۳۰ میلیون منزل مسکونی ارائه خواهد شد. حق بیمه درقبض برق مصرفی هر خانه دریافت می‌گردد.”

رئیس کل بیمه مرکزی، با اشاره به قانون صندوق حوادث طبیعی، این خبر را داد:” مجلس شورای اسلامی لایحه قانون صندوق بیمه حوادث طبیعی را تصویب کرده و این قانون به دولت نیز ابلاغ شده است. براساس قانون جدید صندوق بیمه اجباری حوادث طبیعی، همه املاک مشترک برق باید تحت پوشش بیمه این بیمه قرار گیرند. مقدمات اجرایی قانون یاد شده در حال رسیدگی است.

بیمه حوادث طبیعی ساختمان چه مزایایی دارد؟ بیمه حوادث طبیعی چیست؟ چرا باید از بیمه بلایای طبیعی استفاده کنیم؟ سقف تعهدات صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان چقدر است؟ چرا به استفاده از صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی تاکید می‌شود؟ بلایای طبیعی چیست و آیا بیمه حوادث منازل مسکونی در دسته بلایای طبیعی قرار می‌گیرد؟ با ما همراه باشید.

تامین سرمایه بیمه اجباری حوادث طبیعی چگونه خواهد بود؟

در این نشست از سرمایه اولیه این قانون سوال شد.  او در پاسخ گفت:” در ابتدای امر، به این صندوق بیمه حوادث طبیعی، ۵۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است. البته بقیه بودجه موردنیاز از طرف دولت و حق بیمه دریافتی از افراد تامین خواهد شد. ضمنا در مراحل اولیه، میزان پوشش بیمه‌ای هر ملک برای جبران خسارت‌ها، ۳۰ میلیون تومان و حق بیمه نیز ۱۲۰ هزار تومان لحاظ شده بود.

در این طرح بیمه‌‌ای، دولت نصف حق بیمه را پرداخت می‌کرد. مالک هر منزل مسکونی نیز ملزم به پرداخت ماهانه نصف دیگر حق بیمه بود؛ ولی در حال حاضر میزان پوشش خسارت‌ها افزایش یافته است. این امر بالطبع افزایش سهم دولت و مالک را در پرداخت حق بیمه در پی دارد.”

البته عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و و برنامه ریزی امور مشتریان شرکت توانیر ، بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده در  تیرماه ۱۴۰۰، سهم مشترکان از حق بیمه ساختمان‌های مسکونی در قبض برق آن‌ها اضافه خواهد شد. حدود ۲۵ میلیون مشترک مشمول این قانون می‌شوند. البته دریافت این مبلغ از ماه مهر آغاز شده‌ است.

غلامرضا سلیمانی، رئیس بیمه مرکزی در نشست خبری شبکه دو سیما
غلامرضا سلیمانی، رئیس بیمه مرکزی در نشست خبری شبکه دو سیما

دارایی و ضریب نفوذ صنعت بیمه در اوایل سال ۱۴۰۰

در ادامه،  رئیس کل بیمه مرکزی، غلامرضا سلیمانی به بیان گزارشی از فعالیت‌های صنعت بیمه در کشور پرداخت:” دارایی صنعت بیمه در اوایل سال ۱۴۰۰ معادل ۴۲ هزار میلیارد تومان است. این دارایی رشد ۳۷ درصدی را در هفت ماه اخیر تجربه کرده است.سهم صنعت بیمه نیز از تولید ناخالص ملی که با عنوان ضریب بیمه یاد می‌شود، از ۲٫۴ به ۲٫۶۶ بسط یافته‌است.

به تازگی چین به بیمه بازرگانی وارد شده‌است و بیمه درمان نیز در دسته بیمه بازرگانی جای می‌گیرد. با ورود چین به این سبد، ضریب جهانی نفوذ بیمه افزایش می‌یابد.ضمنا در صورت درنظر گرفتن بیمه کشاورزی و بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ در این دسته بیمه، می‌توان گفت که ضریب نفوذ بیمه ایران به ۲٫۹ رسیده است.به این ترتیب با اصلاحاتی در قوانین و آیین‌نامه‌ها، پول‌‌های حساب‌های بانکی بیمه مرکزی روانه بازار سرمایه شده‌است.

نرخ بازگشت سرمایه بیمه زندگی در سبد بیمه‌‌‌‌‌‌ای کشور

آقای غلامرضا سلیمانی، رئیس بیمه مرکزی از میزان بازگشتی سرمایه بیمه زندگی بسیار اظهار امیدواری کرد و گفت: “میزان بازدهی بیمه زندگی بسیار خوب است. ۱۴٫۵ درصد از سبد سرمایه بیمه به بیمه زندگی اختصاص دارد.

از آن‌جا که در کشور بازارهای سرمایه‌ای قوی نظیر بازار طلا، ارز و سرمایه و بازار مسکن وجود دارد، افراد چندان اشتیاقی به سرمایه‌گذاری در حوزه  بیمه زندگی نشان نداده‌اند. این امر را می‌توان به ابهام درباره مزیت بیمه‌های زندگی و وجود صندوق‌های بازنشستگی ارتباط داد.هرچند با همه این مسائل، در سال گذشته، شاهد رشد ۳۷ درصدی سهم این بیمه زندگی در سبد بیمه‌ای کشور بوده‌ایم.”

 

سهم بیمه خودرو در بین انواع مختلف بیمه کشور

از آن‌جا که بیمه‌های اتومبیل: بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ، سهم بالایی را از سبد بیمه‌ای کشور به خود اختصاص داده‌اند، از غلامرضا سلیمانی، رئیس بیمه مرکزی، درباره این موضوع سوال شد. او به آمار ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمه شخص ثالث خودروها در کشوراشاره کرد . او افزود: “حدود ۱۴٫۸۹ % بیمه‌‌های ثالث به خودروهای گران‌قیمت تعلق دارد.”

وی به فرهنگ‌سازی برای خرید بیمه بدنه پرداخت و گفت: از آن‌جا که الزام افراد به بیمه بدنه، با منع قانونی مواجه است، لذا افراد نیز چندان تمایلی به آن نشان نمی‌دهند. به علاوه بیمه‌های اختیاری به سطح درآمد افراد نیز بستگی دارد و در سال اخیر میزان درآمد افراد کاهش یافته‌بود. با مسلم بودن این مطلب، عدم تمایل به بیمه بدنه نیز طبیعی به نظر می‌رسد.

مقاله پیشنهادی: بیمه شخص ثالث چیست

بیمه مرکزی، حمایت از نمایندگی‌های بیمه را اجباری کرد

بنا به نظر غلامرضا سلیمانی، با ارتقای آموزش می‌توان به ارتقای فرهنگ بیمه‌ای امید داشت. در حال حاضر، ۲۳ موسسه خصوصی آموزش بیمه در سراسر کشور فعال هستند. ضمنا نمایندگی‌های بیمه که به نحوی بازاریاب شرکت‌های بیمه تلقی می‌شوند، به تعداد بالغ بر ۸۰ هزار نمایندگی رسیده‌اند. نمایندگی‌های بیمه با ارتقای سطح آموزش بیمه، درآمد بالایی را در بازار بیمه به خود اختصاص داده‌اند. بیمه مرکزی اجبار حمایت از این نمایندگی‌ها را برای شرکت‌های بیمه وضع کرده است.

غلامرضا سلیمانی، رئیس بیمه مرکزی، به نظام پیشرفته تعیین میزان ریسک صنعت بیمه کشور پرداخت:” نرخ فنی بیمه برای خانواده‌ها و واحدهای صنعتی، قیمت متفاوتی دارد. مرکز ریسک بیمه مرکزی دارای نرم‌افزارهای پیشرفته و کارشناسان متخصص حوزه بیمه‌ای است.اگر شرکتی بخواهد بیمه‌ای جدید نظیر بیمه تکمیلی را به سبد محصولات خود بیفزاید، باید فرایند چگونگی محاسبه ریسک خود را به بیمه مرکزی اعلام نماید.

بیمه مرکزی به مطالعه و تحقیق در حوزه نرخ بیمه ای مشغول است. در صورت تعدی از  نرخ بیمه اعلامی از سوی بیمه مرکزی، شرکت بیمه‌گر ضرر می‌کند و بیمه مرکزی نیز مساله را بررسی و پیگیری خواهد نمود. ضمنا مبنای وضع مالی شرکت‌های بیمه براساس سطح توانگری‌شان بررسی خواهد شد. توانگری مالی اکثر شرکت‌های بیمه یک است. در حال حاضر، تعداد شرکت‌های بیمه دارای توانگری مالی بیشتر از یک به عنوان مثال دو یا سه محدود است.

بیمه حوادث طبیعی از سال 1401 اجباری خواهد شد
بیمه حوادث طبیعی جبران کننده خسارات سیل

آیین نامه اجرایی تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی

آیین نامه صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی با پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت بحران کشور و بیمه مرکزی و به استناد تبصره ۱ ماده ۱ قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی تهیه شده است. وزارت کشور این دو سازمان را مکلف کرده است تا متن اولیه پیشنهادی را با فعالیت کارشناسی گسترده و با کمک مطالعات علمی و نقشه‌های معتبر تدوین و برای بررسی و تصویب به جلسه هیات وزیران تحویل دهند. 

حوادث طبیعی شامل: سیل، زلزله، طوفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه و دریا لرزه (سونامی) هستند که به واحدهای مسکونی وغیرمسکونی آسیب می‌رسانند. علاوه بر این حوادثی که در آیین نامه نوشته نشده‌اند؛ اما می‌توانند در تعهد صندوق بیمه قرار بگیرند. البته باید این مساله با پیشنهاد مشترک دو سازمان بالا و تصویب هیات امنای صندوق باشد.

بر اساس جدول نوشته شده در آیین نامه، مناطق مشمول هر یک از خطرات احتمالی درجه بندی و جدول هم در ادامه به روز خواهد شد.

دیدگاه رئیس کل بیمه مرکزی نسبت به کارگزاری‌های خرید آنلاین بیمه

رئیس کل بیمه مرکزی در انتهای نشست خود نیز به محصولات بیمه‌ای و کارگزاری‌های برخط بیمه اشاره کردند: “مشکلی در بخش محصولات سبد بیمه‌ای نداریم ولی آگاهی عموم مردم از وجود محصولات بیمه‌ای مختلف در سطح پایین است. در سال ۹۹، ۲۲ محصول بیمه‌ای ایجاد و اطلاع‌رسانی عمومی شد.

برای رسیدگی به شرکت‌های استارت‌آپی نیز، شورای عالی بیمه کارگزاری برخط بیمه را تعریف و تصویب کرده است. با توجه به این مساله، از مجموع ۱۱۵ شرکت استارت‌آپی بیمه، ۶۵ شرکت رد شدند و ۵۰ شرکت دیگر در حال بررسی هستند. تا‌کنون به سه شرکت مجوز داده‌شده  که فرآیند اداری‌شان در سازمان ثبت در حال انجام است.

 

نوشته های مشابه

‫۹ دیدگاه ها

  1. این قانون تایید شده؟ یعنی همه خونه ها بیمه میشن؟ یا خودمون باید بیمه کنیم؟ بیمه حوادث طبیعی رو باید برای خونه خریداری کنیم؟

  2. سلام بیمه مگه پول میده؟ ما سرایدارمون رو بیمه حوادث کردیم، ی آسیب دید، بیمه هیچی نداد تازه اون سرایداره شکایت کرده، ۵۰ میلیون خسارت بریدن ما هم کلا ۱۰ واحدیم.

  3. بیمه مرکزی همیشه لطف معکوس به صنعت بیمه دارد وبا اعمال هر سیاست اشتباه ؛ آخرین تیرهای خلاص را به پیگره فرهنگ بیمه کشور وارد مینماید .خوب هست فقط وفقط ۵دقیقه دست از خرابکاری بیمه ایشون بردارند وبه برنامه ریزیهای غلط اشون فکر کنند .
    نماینده باید مبلغ فرهنگ بیمه وپل ارتباط بین مردم وبیمه باشد .
    بعد آقای سلیمانی نمیدانید با اعمال یک روش ویک نرخ برای همه آحادمسکونی ۹۹%مشمول ماده ۱۰ (قاعده نسبی ) درزمان خسارت میشن .ودیدگاه مردم ؛ از اینی هم که هست نسبت به بیمه بدتر میشه .
    واقعا بااین طرح ؛ با ملت جدی سخن گفتید یا فقط یک شوخی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا