بیمه آتش سوزی و زلزله

قانون موجر و مستاجر: حقوق خود و طرف مقابل را بشناسید!

با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی افراد جامعه به وجود آمده‌است، برخی از مردم هنوز مستاجر بوده و از لحاظ اقتصادی ترجیح می‌دهند، سرمایه خود را برای خرید ملک، هزینه نکنند. با توجه به این موضوع قانون موجر و مستاجر می‌تواند تا حدود زیادی از مواجه شدن با مشکلات مختلف جلوگیری کند. آشنایی با این قوانین موجب شناخت انواع اجاره نامه، وظایف موجر، روابط اجاره دهنده و مستاجر در قانون مدنی، موارد صدور حکم تخلیه فوری و قرارداد می‌شود. به طور حتم دانستن قوانین می‌تواند تا حدود زیادی از بروز مشکلات احتمالی و پایمال شدن حق و حقوق افراد جلوگیری کند. در این مطلب سعی داریم، قوانینی را برای شما مطرح کنیم که با دانستن آن‌ها از حقوق خود مطلع باشید تا انتهای متن همراه ما باشید.

موجر و مستاجر به چه معنا است؟

در قانون مدنی ایران در ماده ۴۶۶ اجاره، اینگونه آمده‌است که «اجاره عقدی است که به موجب آن، مستاجر مالک منافع عین مستاجره می‌شود. اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد اجاره را عین مستاجره می‌گویند.»

همکاری در فروش بیمه

عقد اجاره چیست؟

اجاره در لغت به معنی واگذاری چیزی به فرد دیگر می باشد. عقد اجاره را یک عقد موقت می‌دانند که اجاره علی الاصول به رایگان و به قصد تبرع صورت نمی‌گیرد. در حقیقت معوض بوده و بر هم خوردن عوضین گاه منجر به باطل شدن عقد اجاره می‌شود. در فقه امامیه و فقه عامه هم تعریف‌های نزدیک به هم از عقد اجاره آمده‌است؛ که نظر مشهور آن را تملیک منافع به عوض معلوم دانسته‌اند. به طور کلی می‌توان گفت که اجاره عقدی تملیکی، معوض و موقت است.

آشنایی با انواع اجاره نامه

در قانون سه نوع اجاره نامه مورد تایید است که شامل: مسکونی، تجاری، موسسه‌های خیریه یا درمانگاه‌ها خواهد بود. اگر موجر و مستاجر توافق داشته باشند، قرارداد امضا خواهد شد که مطابق آن مستاجر باید مبلغی را به موجر تحویل دهد تا برای مدت مشخصی ملک را در اختیار داشته‌باشد. در حقیقت با پرداخت اجاره بها، مستاجر، مالک منافع عین مورد اجاره قرار می‌گیرد.

نکات قابل استفاده در یک قرارداد اجاره

در ادامه به شرح چند نکته مهم در یک قرارداد اجاره نامه، می‌پردازیم.

 

قانون موجر و مستاجر
در قانون موجر و مستاجر، شخصی بجای مالک نمی‌تواند، ملک را اجاره دهد.

موجر باید مالک خانه، آپارتمان یا مغازه باشد

به غیر از مالک یا وکیل قانونی، شخص دیگری نمی‌تواند، قرارداد بین موجر و مستاجر را عقد کند. همچنین مستاجر می‌تواند، مکانی را که اجاره کرده به شخص دیگری اجاره دهد، مگر اینکه در قرارداد این حق به او داده نشود.

در قانون موجر و مستاجر مدت زمان اجاره باید قید شود

اگر در قرارداد اجاره، مدتی معین مشخص نشود، اجاره باطل خواهد شد. به طور معمول مدت زمان برای اجاره را یکسال در نظر می‌گیرند.

در قانون موجر و مستاجر  طرفین باید بالغ باشند

در این قانون کودکان و افراد دیوانه نمی‌توانند، ملک اجاره کنند یا ملکی را اجاره دهند، برای این کار باید قیم این افراد اجاره نامه را امضا کرده‌باشند.

اجاره باید کتبی باشد

طبق قانون موجر و مستاجر که در سال ۱۳۷۶ تنظیم شده‌است، قرارداد اجاره نامه باید به صورت کتبی تنظیم شود و دو نفر شاهد، این قرارداد را امضا کرده باشند. همچنین طبق قانون باید قرارداد در دو نسخه تنظیم شود که یک نسخه آن دست موجر و دیگری در دست مستاجر باشد. دقت کنید که اگر قرارداد کتبی نداشته باشید، ممکن است که مشکلاتی برای شما رخ دهد و اینگونه موارد در هیچ قانونی، قابل پیگیری نیست.

قوانین اجاره در قانون مالک و مستاجر

علاوه بر قانون مدنی، قوانین دیگری هم برای مورد اجاره وجود دارد؛ که به طور مستقل درباره روابط موجر و مستاجر صحبت می‌کند. قانون موجر و مستاجر در سال ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ جزو مهم‌ترین قوانین در زمینه اجاره است. گفته می‌شود که قانون سال ۱۳۵۶، برای اصلاح قوانینی که در سال ۱۳۳۹ تصویب شده‌بود، مطرح شده‌است. در این قانون، اجاره بعد از پایان مدت منحل نمی‌شود و رابطه استیجاری با توجه به این قانون اجرا خواهد شد. دراین شرایط موجر نمی‌تواند مستاجر را وادار به تخلیه کند؛ مگر اینکه جز موارد و ماده مندرج ۱۴ و ۱۵ قرار گیرد. با توجه به ماده ۱۴ در صورت بطلان اجاره، فسخ اجاره و پایان مدت اجاره، می‌توان درخواست تخلیه داد.

در چه صورتی پایان قرارداد اجاره اعلام می‌شود؟

تا زمانی که مدت قرارداد پابرجا باشد، مستاجر می‌تواند با پرداخت مبلغ اجاره در ملک مستقر باشد. در موارد زیر پایان قرارداد اعلام خواهد شد.

باطل شدن اجاره:

اجاره نامه هم مانند سایر قرارداد‌های قانونی که انجام می‌شود، اگر فاقد شرایط صحت مندرج شده باشد، باطل و بی اعتبار است. در این شرایط اگر مستاجر از منافع بهره‌ای برده باشد، باید اجرت المثل آن را پرداخت کند.

فسخ اجاره:

اگر موجر یا مستاجر هنگام نوشتن اجاره‌ نامه، شرایطی برای فسخ قرارداد در نظر گرفته‌باشند و این شرایط در اجاره‌نامه ذکر شده و طرف دیگر قرارداد این شرایط را پذیرفته و امضا کرده باشد، طرف شرط‌ گذار، می‌تواند با رجوع به قرارداد، به فسخ اجاره ‌نامه اقدام کند.

در قانون و ماده ۴۶۹ آمده‌است که نیازی به الزام نیست و با تحقق هر نوع تخلف از شروط طرف مقابل می‌توان فسخ قرارداد انجام داد.

پایان اجاره نامه:

هر اجاره نامه‌ای باید برای مدت زمان مشخصی عقد شود. با پایان مدت اجاره، مستاجر باید عین مستاجره را تخلیه کند. اگر مستاجر با پایان قرارداد، همچنان به تصرفات خود ادامه دهد و موجر هیچ گونه اعتراضی نداشته‌باشد، مستاجر امین محسوب شده و در ادامه می‌تواند، اجرت المثل را به مالک پرداخت کند.

 

شرایط تخلیه ملک مسکونی به چه صورت است؟

هنگامی‌ می‌توان از قانون تخلیه استفاده کرد که چندین شرایط به وجود آمده‌باشد. این موارد عبارتند از:

  • بیش از ۳ ماه از پرداخت اجاره‌بهای مستاجر گذشته باشد و هیچ مبلغی به موجر پرداخت نشده باشد.
  • مستاجر از ملک مورد اجاره استفاده غیر مشروع داشته باشد.
  • مستاجر مورد اجاره شده را به شخص دیگری منتقل کند.
  • با اتمام قرارداد بین مستاجر و موجر، همچنان مستاجر در ملک باشد.

توجه داشته باشید که قرارداد بین موجر و مستاجر می‌تواند، رسمی ‌یا غیر رسمی ‌باشد، اگر قرارداد رسمی‌ بوده که برای درخواست تخلیه ملک باید به اداره ثبت اسناد مراجعه کرد و با اخذ حکم تخلیه برای درخواست صدور اجراییه به همان دفتر اسناد رسمی‌ که قرارداد اجاره در آن بسته شده مراجعه کنید.

موجر چه وظایفی دارد؟

موجر باید طبق قانون مالک و مستاجر، عین مستاجره را در وضعیتی قرار دهد که مستاجر بتواند استفاده مقرر را از عین مستاجر کند.

صاحبخانه در حین قرارداد نمی‌تواند، تغییراتی را ایجاد کند که مانع استفاده مستاجر شود؛ حتی نمی‌تواند شرایط مستاجر را دشوار کند. در حقیقت تمام تعمیرات و مخارجی که برای انتفاع مستاجر در عین مستاجر لازم است باید قبل از قرارداد انجام شود.

به هر حال مواردی هم تحت نام حقوق مستاجر است که در این مقاله به چند مورد اشاره شده است.

مستاجر چه وظایفی دارد؟

مستاجر باید مبلغ اجاره مشخص شده در قرارداد را با توجه به موعد سررسید مشخص شده در قرارداد و اجاره نامه پرداخت کند. همچنین مستاجر باید در استفاده عین مستاجره رعایت متعارف را انجام دهد و آسیبی به ملک وارد نکند. در غیر این صورت باید هزینه‌های انجام شده را پرداخت کند.

اگر مستاجر بدون اجازه موجر در عین مستاجره تعمیراتی انجام دهد در صورتی می‌تواند از موجر طلب پرداخت هزینه‌های را داشته‌باشد که ضمن عقد اجاره این موضوع، مورد توافق قرار گرفته‌باشد.

خرید بیمه آتش سوزی برای ملک

با توجه به توضیحاتی که داده‌شد، قوانین موجر و مستاجر را بررسی کردیم. اما سوالی که پیش می‌آید، این است که در صورت وقوع آتش سوزی ملک چه کسی موظف به پرداخت هزینه‌ها خواهد بود؟

همان‌طور که می‌دانید، بیمه آتش سوزی پوشش‌های گوناگونی برای ساختمان‌های مسکونی و تجاری در نظر گرفته‌است. آتش سوزی را می‌توان یکی از مهم‌ترین و بدترین اتفاق‌هایی دانست که برای یک ساختمان رخ می‌دهد. برای همین منظور، بهتر است که خانه خود را بیمه آتش سوزی یا همان بیمه خانه کنید تا در صورت بروز حادثه، نگرانی برای جبران هزینه‌ها نداشته باشید.

قانون مالک و مستاجر
در قانون موجر و مستاجر بیمه کردن خانه، جزو وظایف مالک است.

همیشه توصیه می‌شود که پیشگیری بهتر از اقدامات بعد از وقوع حادثه است. پس می‌توان گفت، خرید بیمه آتش سوزی برای منازل و مکان‌های تجاری حکم پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود.

موجر شخصی است که باید ساختمان را بیمه آتش سوزی کند و مستاجر می‌تواند تنها اثاثیه خود را بیمه کند.

انواع اموال بیمه شده در بیمه نامه آتش سوزی

ساختمان‌ها و اموال در این بیمه نامه به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود که به شرح زیر است:

  • ساختمان مسکونی (ساختمان و اثاثیه)
  • ساختمان صنعتی شامل تمامی‌کارخانه‌ها( ساختمان، تأسیسات، ماشین‌آلات و …)
  • ساختمان‌های غیر صنعتی شامل واحدهای تجاری، اداری، رفاهی، آموزشی، خدماتی و انبارها (ساختمان، تاسیسات، ارزش دکوراسیون، اثاثه اداری، موجودی کالاها و غیره)

همان‌طور که مشاهده می‌کنید شرایط بیمه برای ساختمان‌های مسکونی فراهم شده‌است تا در صورت بروز حادثه و اتفاق‌های ناگوار بتوان از یک پشتوانه مالی استفاده کرد.

مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی

استفاده از بیمه آتش سوزی، مزیت‌های زیادی برای بیمه‌گزار خواهد داشت که به شرح زیر است:

  • جبران خسارت‌های کلی و جزئی که در اثر خطر‌های تحت پوشش به ساختمان بیمه شده وارد می‌شود.
  • پرداخت خسارت‌ها و هزینه‌های اقداماتی که به برای جلوگیری از گسترش و توسعه خسارت انجام خواهد شد.
  • بازدید رایگان از مکان بیمه شده توسط کارشناس‌های متخصص و ارائه توصیه‌های لازم برای پیشگیری، کاهش حوادث و زیان‌ها انجام می‌شود.

خرید بیمه آتش سوزی از بیمه دات کام

بیمه دات کام یک سامانه استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه است و کافی است که به صفحه اصلی سایت bimeh.com مراجعه کرده و در منوی محصولات، بر روی بیمه مورد نظر خود کلیک کنید تا در کوتاه‌ترین زمان، استعلام و مقایسه بیمه آتش سوزی شرکت‌های مختلف را انجام دهید و ارزان‌ترین و بهترین بیمه را تهیه کنید.

به طور کلی قانون موجر و مستاجر تاکید دارد که به صورت رسمی و در دفاتر خرید و فروش املاک، عقد قرارداد، انجام شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل، قابلیت پیگیری وجود داشته باشد. در این مطلب سعی کرده‌ایم درباره قوانین مهم موجر و مستاجر توضیحاتی ارائه کنیم تا شما عزیزان درباره چگونگی فسخ قرارداد، وظایف موجر و پایان قرارداد ملک اطلاعاتی داشته باشید. همچنین درباره اهمیت خرید بیمه آتش سوزی و مزیت‌های آن هم اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده‌ایم. اگر ابهام یا سوالی دارید، می‌توانید در انتهای این مطلب و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

‫۷۶ دیدگاه ها

  1. سلام.صاحب خونه ی من از یک ماه قبل گفته خونه رو خالی کنین چند مورد پیدا کردیم خونه هرچی میگیم پول پیش رو بده بریم خونه رهن کنیم تا تخلیه کنیم نمیده پولو
    میگه اول باید تخلیه کنین
    الان من چیکار کنم؟میگه حتی یک تومنم نمیدم تا کامل تخلیه نکنین حق با کیه این وسط

    1. بستگی دارد شما این موضوع را در اجاره نامه ذکر کرده باشید یا خیر. اگر اشاره ای به این موضوع نکرده باشید، مالک حق این را دارد که پس از تخلیه اساسیه پول پیش را به مستاجر بازگرداند.

  2. با سلام
    قرارداد اجاره تنظیم شده به مدت ۶ ماه پس از پایان قرارداد یکماه هم مسافر در منزل مانده و پس از یکماه که بدون اطلاع جای دیگری را اجاره کرده ولی وسایل خودش را تخلیه نکرده و ملک را به طور کامل تحویل نداده
    تا چه مدت قرار داد قبلی تمدید می گردد
    آیا بعد می توان اجاره مدتی که وسایل خودش را تخلیه نکرده و تسویه حساب انجام نداده را از موجر طلب کرد؟؟؟؟

  3. سلام آیا داشتن یک حیوان خانگی مثل بچه شتر در حیاط خانه ای که مستاجر هستم به مالک مربوط میشه با اینکه اصلا همسایه ای ندارم که بخواد از من شاکی بشه اصلا صدا و بویی هم نداره ولی مالک میگه حیاطم بو میگیره سال اول قرارداد بستیم ولی دو ساله شفاهی ادامه دادیم دو ماه دیگه پایان قراردادم هست میگم کمی صبر کن میرم دو ماه دیگه ولی گیر داده آیا بهش مربوطه این قضیه؟

    1. با توجه به اینکه منزل شما ویلایی است و بخش مشترکی با همسایگان ندارید، مالک نباید در خصوص این موضوع دخالت کند. مگر اینکه همسایگان از حضور حیوان در منزل شما ناراضی باشند.

  4. سلام ما مستاجر یه خانه نوساز شدیم ولی رمپ پارکینگی که ساخته مستقیم نیس و پیچ داره دیوار پیچش برای عبور ماشین زیادی جلوعه دوبار موقع پایین اومدن با ماشین به دیوار رمپ خوردم خط خوردگی پیدا کرده از مالک میتونم اعتراض یا شکایتی کنم

    1. خیر؛ امکان شکایت از مالک به دلیل مذکور وجود ندارد. می‌توانید نسبت به ساخت غیر استاندارد از سازنده ملک شکایت کنید.

  5. با سلام من ۶ ماهه که خونه اجاره کردم به مدت یکسال همسرم خارج از ایرانه خیلی سریع کارم درست شد الان دقیقا دوماهه به صاحبخانه اعلام کردم که من کارم درست شده و دارم می رم منتظر ویزام هستم الان فروردین شده ۷ ماه من کلی ضرر کردم بابت خرید یورو از طرفی وسایلمو فروختم و خونه خالیه باید اجاره هم بدم آیا راه حلی نیست صاحبخانه پول نداره به من بده و هر مستاجر هم اومده مبلغ رو بالا بردن من الان چه کنم ؟

    1. اگر در قرارداد بند فسخ قرار داده‌اید، می‌توانید قانونا با شرایط مندرج در اجاره‌نامه قرارداد را یک طرفه فسخ کنید. اگر این شرایط را دارید، از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.

  6. با سلام
    ملک ما واریز هست.هرکسی قسمتی از خانه بدون اجازه دیگری درست کرده،برادری که مغازه زده ۷سال هست که هرسال مغازه را به من اجاره می‌داده.
    دوسال پیش ۲ ماه بعد از قرار داد سالانه(کل اجاره هرسال اول سال پرداخت میکردم) دعوای خانوادگی شد،من برای ریش سفیدی رفتم ،ریختم سرم منم زدن،تهدید به مرگم کردن که اگر مغازه بیای میکشیمت،قفل مغازه رو شکستن وقفل جدید زدن من نتونستم داخل مغازه کاسبی کنم ،چند ماه بعد از مدت اجاره همچنان نتونستم وارد مغازه بشم ،طبعا مه قرارداد جدیدی بود و نه کرایه و نه درآمدی،چند روز پیش مطلع شدم دستگاه برش لیزری و تمام متعلقات ووسایل از مغازه ناپدید شده و حتی سر سوزن وسایل وجود نداره.
    حالا من چکار کنم آیا قانونی هست که از من حمایت،کنه؟به کجا مراجعه کنم

    1. سلام دوست عزیز
      لطفا با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت نمایید و اقدامات لازم را برای طرح شکایت با توجه به توصیه های ایشان انجام دهید.

  7. سلام وقت بخیر در ملک بنده شرکت مخابراتی دکل نصب کرده قرارداد را برا دوره دوم تمدید کردم برای تمدید قرارداد مستاجر پرداخت اجاره چندین ماه امتناع کرده برا فسخ قرارداده و اینکه بنوانم خسارت بگیرم چه اقدامی باید انجام بدهم

  8. سلام
    یک ملک مسکونی دربست را برای کار هنری اجاره کردم و چون از عهده پرداخت اجاره بر نمی آمدم یک اتاق را به کسی دادم تا در اجاره شریک شود. صاحبخانه فهمید و گفت اجازه نداشتید و باید اجاره را بیشتر کنم و براساس نفرات تعیین کنم. آیا این کار درست است ؟

  9. سلام و عرض ادب
    استاد من یک خونه آپارتمانی اجاره کردم صاحب خونه به بنده نگفت ک خونه مشکل داره لوله های سرویس طبقه بالا مستقیم از وسط خونه رد میشن لوله های فاضلاب نشتی دارن و آب فاضلاب دائم میچکه داخل خونه وقتی برای بازدید رفتیم این ایراد نبود به صاحبخونه وضیعت رو گفتم صاحبخونه هم سنندج هست و ما چابهار، بنگاه دار خونه رو به ما تحویل داد به بنگاه دار میگم مشکل رو میگه به صاحبخونه بگو به صاحبخونه میگم میگه تعمیر کار بیار درست کنه اجرتش رو پرداخت میکنم بنده یک کارگر ام صبح که میرم کار شب میام کسی خونه نیست و آشنایی هم ندارم که بگم تعمیر کار بیاد درست کنه وسایل داخل خونه هستن و خونه آپارتمانی کلا یک اتاق داره که بزارم داخل اتاق دیگه تعمیر کار بیاد کار انجام بده خونه کلی ایراد داره مشکل فاضلاب داره کل خونه سوراخ موش و موش هست داخل کمد اند کمد دیواری سوراخ و… میخوام تخلیه کنم میگه نمیشه تا قرارداد تمام نشده میشه کاری کنم یا حتما باید قرارداد تموم بشه آخه خیلی اذیتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    با تشکر فراوان

  10. سلام ودرودخدمت شما من یکسال هست که مستاجرم آبگرم کن سوراخ بودیکبارتعمیرکردودوباره سوراخ شده که صاحب خانه عوضش کرده وحالامیگویدکه نصف پولش رابایدشمابدهیدچون یکسال استفاده کردی آیااین هزینه رابایدمن پرداخت کنم یاصاحب خانه

  11. سلام
    صاحبخونه پرداخت کامل پول پیش منو مشروط ب تخلیه کرده. حالا پول کافی برای پرداخت و تصفیه پول پیش خونه جدید ندارم و صاحب خونه جدید هم میگه باید کل پول پیش رو پرداخت کنم تابرای آوردن اسباب ،کلید بده.

    حالا دوتا سوال دارم:۱.من باید اجاره ۱۵ روزی رو ک پس از اتمام قرارداد خونه قبلی ، بدلیل اینکه صاحبخونه بیشتر پول پیشم رو نداده ونتونستم خونه رو تخلیه کنم ، پرداخت کنم؟
    ۲.صاحبخونه اصولا چ زمانی موظف ب پرداخت کامل پول پیش ب مستاجر هست؟ قبل از تخلیه کامل یا بعداز تخلیه کامل هنگامی ک کلید و سلامت خونه رو تحویل میگیره؟؟

    1. سلام دوست عزیز
      بله شما باید کرایه مدت زمان اضافه ای که در منزل ایشان اقامت داشته اید را پرداخت کنید. با صاحبخانه صحبت کنید و بخشی از پول پیش را تحویل بگیرید. اگر با صحبت کردن موضوع حل نشد به شورای حل اختلاف یا بنگاهی که قولنامه را تنظیم کرده اید مراجعه نمایید.

  12. سلام وقت بخیر سوال داشتم در مورد حقوق مستاجر من و همسرم ۹ ماه خونه ای رو اجاره کردیم که صاحب خانه طبقه بالای ما هستند در ابتدا قول تعمیر خانه را دادند و انجام ندادند بعد از ۹ ماه و به ما نگفتند ۳ فرزند دارند و ۳ ماهه درگیر موریانه هستیم وسایل بنده رو خورده و کلا اذیت میکنن و سرو صداهای زیادی دارند که به ما نگفتند واقعا اذیت کننده هست رفتاراشون میخاستم بدونم قانونی هست ما بتونیم ادعای خسارت یا شکایت کنیم از این کاراشون اجاره زیادی هم پرداخت میکنیم در قبال خونه ای که اصلا چنین ارزشی نداره اگر میشه راهنمایی کنید

  13. درود بر شما، مستاجر حدودا ۷ سال که داخل آپارتمان زندگی میکنن بعد این مدت پکیج به مشکل خورده و باید کلا عوض بشه ، هزینه پکیج ۱۱ میلیون تومان هستش باید مستجار پرداخت کنه یا مالک ممنون میشم جواب بدید

  14. سلام مستاجر یک واحد اپارتمان هستم پکیج اپارتمان موتورش سوخته موتورش را تعمیرگار آوردم عوض کرده هزینه پکیج با من مستاجر ه یا مالک ممنون

  15. سلام
    یه خونه نسق را رهن کردم بعد دو ماه گازشو اداره برق قطع کرد چهار ماه طول کشید وصل کنند به موجر گفتم گفت چهار ماه اضافه بشین الان قرارداد سر رسیده میگه باید بلند شی یا اجاره بده آیا میتونم شکایت کنم

  16. سلام حدود ۴۰ روز است قرارداد یک ساله اجاره تنظیم شده در املاک و فاقد کد رهگیری الان مالک ملک رو فروخته و میگه که خریدار نمیخواد تا پایان قرارداد صبر کنه و باید تا آخر برج یک بلند شی از قبل به من گفته بود که جهت بازدید اجازه بدم اما توافقی درباره تخلیه زودتر از موعد چه کتبی و چه شفاهی نداشته ایم حال از نظر قانونی تکلیف چیست من باید تخلیه کنم یا میتوانم تا پایان قرارداد بمونم ممنون

  17. با سلام حدود ۱۲ روزه که واحد رو تحویل مستاجر داده شده الان ادعا میکنه یک سری ایرادات هست مانند خرابی فلاش تانک و سیفون دستشویی و یا پریز برق ، این موارد بر عهده کی هست مالک یا مستاجر

    1. سلام دوست عزیز
      این مورد به توافقات بین شما بستگی دارد. در صورتی که خرابی در ساختمان معمولا هزینه تعمیرات به عهده مالک است.

  18. با سلام مستاجر ملک مسکونی هستم که در قرارداد قید شده بود دارای شوفاژ و موتورخانه که بعد از مدتی به علت ترکیدگی لوله شوفاژخانه تمام شوفاژ و سیستم گرمایش از کار افتاد و فقط شومینه و آب گرم دارد و اهالی نسبت به تعمیر اقدام نکردند و می‌گویند می‌خواهیم اینجا را بکوبیم به صاحبخانه و املاکی چندین بار گفته شد با شروع فصل سرما فرزندانم چندین بار مریض شده اند مالک می‌گوید مشکل خودتان است من چکار کنم اهالی تعمیر نمی کنند من تنها مستاجر این آپارتمان هستم می‌گویم دو تا اتاق از شدت سرما قابل استفاده نیست حداقل مبلغی از اجاره را کم کنید می‌گوید مشکل خودتان است بنده چکار کنم؟

    1. بعد از ورود مستاجر مربوط به مستاجره نه مالک بندهای قانون مالک و مستاجر و هزینها روبزنید زده تعمیرات جزئی حتی خرابی پمپ اپارتمان مربوط به مستاجر هست

  19. سلام در هر قرار داد که نوشته می شود موجر یک نفر و مستاجر یک نفر قید می شود .اگر مجر یک نفر و مستاجر اسم چهار نفر قید شود .وضعیت چگونه است .طرف مقابل موجر چه کسی‌ست

  20. سلام .بنده ده روز پیش قرار دادی امضا ..اما چون هیچ مبلغی بین من و مستاجررد وبدل نشد ..بنده سریعا به مسول بنگاه اطلاع دادم .وتقاضای فسخ قرارداد کردم .تا به اطلاع ایشان برساند .اما طرع مقابل بنده .ادعا می کنند که .خانه به چهارنفر ما واگذار شده .وکمی بنده سر در گم شدم ..بنده اصولا طرف مقابل یک نفر می‌دانستم..یکطرف مالک ویک طرف مستاجر
    اما اینها هرکدام ادعای جدا گانه می کنند .وبنده سردر گم مانده ام

  21. سلام و وقت بخیر ۲ سال در یک واحدنو سازاجاره بودین الان خونه رو تخلیه کردیم ولی صاحب خونه میگه چندتا از درب کابینت ها خط افتاده و چون خونه صفر بود الانم باید صفر تحویل بدین منم گفتم هزینه چندتا درب رو مبپردازم فقط مشکل اینجاست که رنگ کابینت رو از هیچ جا نمیشخ پیدا کرد و یه کم فرق دارن و صاحب خانه میگه باید کل دربهارو عوض کنین که این خیلی هزینه میشه آیا من باید هزینه کل درب هارو بدم ؟؟؟ چیکارباید بکنم؟؟

  22. با سلام خدمت عزیزان
    من منزلی راه اجاره کرده ام حال صاحب خانه به علت بدهی وام به بانک .بانک منزل را انتقال سند داده است و دو ماه از قرارداد مانده تکلیف پول پیش ما با چه کسی هست

  23. سلام وقتتون بخیر. ما منزلی رو به یک خانم و آقا اجاره دادیم که یک بچه هم دارند اما الان کاشف به عمل اومده که برادر خانم هم که یک مرد گنده هست با اونها زندگی میکنه و حیاط رو هم که در اختیار دارند به عنوان پارکینگ موتور داره استفاده میکنه.
    چون مشکل اخلاقی زیاد دیدم ازشون میتونم با این توصیفات حکم تخلیه بگیرم

  24. سلام. مستاجر ۴ ماه نشسته و میخواد تخلیه کنه. حق و حقوق من چیه؟ خسارت و هزینه خالی موندن چیزی میشه مطالبه کرد؟ تشکر

  25. سلام در مورد تمدید قولنامه اینکه گفته مبشه اگه تمدید ملک از دو سال بگذره مستاجر میتونه خانه رو تصاحب کنه درسته؟

  26. سلام ما ملکی رو اواخر مرداد اجاره کردیم که نواقصاتی داشته و مالک متعهد شده که در اولین فرصت اونها رو رفع کنه و در غیر این صورت ما اجاره ای پرداخت نکنیم.ولی با گذشت حدود دو ماه نواقصات(تعمیر سیستم گرمایشی) رفع نشده و مالک ادعای اجاره میکنه.وقتی مفاد اجاره نامه رو متذکر میشیم با عدم پرداخت پول پیش، ما رو تهدید میکنه و همچنان نواقصات رو رفع نمیکنه.حالا تکلیف ما چیه؟با توجه به اینکه منطقه ما سردسیر هستش

    1. سلام دوست عزیز
      بهتر است که این موضوع را توافقی حل کنید در صورتی که موفق نشدید می توانید به شورای حل اختلاف مراجعه نمایید.

  27. من سوله ای در برج۲ سال ۱۴۰۰ اجاره کردم بعد از ۶ ماه مالک سوله را به شخص دیگری فروخت مالک جدید برج ۲ ۱۴۰۱ مجدد قرارداد را تمدید کرد ولی به خاطر اینکه دو ماه اجاره را نتونستم بدم بدون اجازه در سوله را
    مد قفل زد ومرا مجبور کرد کارگاه را تخلیه کنم که متحمل خسارات زیادی شدم بعد از تخلیه دوبار سوله را اجاره داده که یکی به مدت سه ماه و دیگری به مدت دو ماه بیشتر آنجا نماندند الان بعد از حدود یک سال بی مورد از دست من
    شکایت دال بر تخریب کارگاه کرده و کارشناس برده و نقایص کارگاه را به عهده من میخواهد بگذارد تکلیف من چیست

  28. صاحب خونه من بعداز دوماه که خونه را تخلیه کردم و پولم گرفتم رفته شکایت کرده برای پوسیدگی در ها دستشویی و حمام و نقاشی خونه ادعا خسارت ۵۰میلیونی کرده خواستم بدونم اصلا بعداز دو ماه این کار میشه کرد و من باید چیکار کنم

    1. سلام دوست عزیز
      در مورد تحویل منزل باید خانه را همان طور که تحویل گرفته اید به صاحب خانه تحویل دهید. بهتر است در این مورد با یک مشاور یا وکیل مشورت نمایید.

  29. سلام قرارداد من اول تیر تمام شده، مالک گفت پول پیش را اضافه کن و اجاره نیز هرجور خودت صلاح دانستی، منم پرسیدم ازچند جا و فهمیدم کرایه رو نباید اضافه کنم همون مازاد پول پیش کافیه.. قرار داد جدید هم امضا نکردیم چون بهم اعتماد داشتیم… کرایه تیر ماه رو مثل قبل زدم،، اعتراض کرد و گفت باید بیشتر بدی،، منم گفتم مرداد ماه رو همون مبلغی ک شما میگی میزنم اما میخام تخلیه کنم برم،، میگه باشه برو ولی باید مستاجر جات بیاد تا پول پیشت رو بدم. منم نمیتونم جایی رو بگیرمتا اون پولم رو نده.. بابت اون اضاف کردن پول پیش هم رسیدیا کاغذی ازش نگرفتم. هیشکی هم نمیاد اونجا رو بگیره… من چکار میتونم بکنم؟ ممنون میشم کمکم کنید

    1. سلام دوست عزیز. در چنین شرایطی باید همه چیز مکتوب باشد و قولنامه تهیه شود. بهتر است با یک وکیل مشورت کنید.

  30. سلام قراداد مغازه بستم اما روز امضا نمیدونستم مالیات مستقلات یعنی چی با اینکه با صاحب ملکه اما ب من گفتن با شما و روی کلمه موجر خط زدن نوشتن مستاجر .الان ثاخب مغازه میگه باید مالیات بر اجاره هم پرداخت کنی .ایا میتونن از نظر قانونی من رو محکوم کنن که حتما پرداخت کنم ؟

  31. من مستاجر هستم تاریخ قراردادمن ۱۰خرداد تمام شد بابت تمدید با صابخانه به توافق نرسیدیم منم رفتم جای دیگه رهن کردم قراربود پول منو بده ولی ندادمنم بابت فسخ قراداد هزینه پرداخت کردم .الانم میگم پول بده میگه اول خونه رو تخلیه کن بعد پول میدم ایا ازمن شکایت کنه چه اتفاقی می افته

    1. سلام. بهتر است بر اساس قرارداد نوشته شده عمل کنید. شکایت در این موارد اگر حق با مالک باشد به نفع مستاجر نیست.

  32. سلام اگر کسی ملکی رو خریده و مستاجر با مالک قبلی قرارداد امضا کرده و مدت قرارداد تموم شده مستاجر تخلیه نمیکنه ایا برای شکایت حتما باید مالک قبلی دادخواست بدهد یا نه ؟

  33. سلام. وقت بخیر
    اگرمالک ازبیمه کردن آپارتمان خودداری کند.مستاجری که درآپارتمان ساکن است میتواند بصورت مجزاتنها وسایل خودرا بیمه کندیاخیر؟
    حال اگرفرضا فقط دراین آپارتمان آتش سوزی رخ دهد(نه کل ساختمان)مستاجرمسوول جبران خسارت مالک میشود؟
    متشکرم

  34. اگر کارگر داخل منزل کار می کند واتفاقی برای اوبیافتد چگونه بیمه مسئولیت بشویم نظیر شکستگی پا – برق گرفتگی و………..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا