مرگ اولین چینی در اثر ابتلا به آبله میمونی، این کشور را مهد بیماریهای واگیر دار کرده که در زیر سایه کرونا، به جان انسانها افتاده است! حال بگذریم از این که کرونا چه بود و چه کرد! آبله میمونی هدیهای است که این بیماری در آستینهای گشادش، با خود آورده! اگر طاقت دارید در رابطه با این بیماری جدید اطلاعات کسب کنید، بدانید چه علائمی دارد، درمان و واکسیناسیونی برای آن وجود دارد یا خیر، آیا مراکز واکسن آبله میمونی وجود دارد یا خیر! در ادامه با ما همراه باشید و دیگر ویروس چینی را بشناسید!
به نقل از روسیا الیوم یک دامپزشک چینی در پکن در اثر ابتلا به ویروس میمونی، جان خود را از دست داد. این مرگ، عنوان اولین مرگ انسانی در اثر ویروس میمونی را به خود اختصاص داد. مرکز مبارزه و پشگیری از بیماریها در چین اذعان داشت که علائم بیماری این دامپزشک ۵۳ ساله، در زمان فعالیتش روی حیوانات ظاهر شده است و یک ماه پس از کالبد شکافی دو میمون مرده، دچار حالت تهوع و استفراغ شد. در ادامه میتوانید با این ویروس بیشتر آشنا شوید.
آبله میمونی چیست؟ آبله با ریشه میمونی برای اولین بار در سال ۱۹۵۸ کشف شد. در این تاریخ، شیوع بیماری شبه آبله در کلنی میمونهایی که برای تحقیق در آنجا نگهداری میشدند، رخ داد. از این رو، این بیماری “آبله میمون” نامیده شده است. از آن زمان تا کنون، در سایر کشورهای آفریقای مرکزی و غربی، بیماری آبله میمون گزارش شده است. در آفریقا عفونتهای ناشی از آبله میمون در بین هر ده نفر، باعث مرگ ۱ نفر شده است.
این ویروس میمون، از خانواده ویروسهای آبله است. این یک بیماری ویروسی نادر اما جدی است که با علائم شبیه آنفولانزا و تورم غدد لنفاوی مشخص میشود. بیماری یاد شده به تدریج به صورت بثورات گسترده در سراسر صورت و بدن پیشرفت میکند.
طبق CDC، در انسان علائم آبله میمونی شبیه علائم آبله اما خفیفتر است. DCHHS گفت: “افرادی که علائمی ندارند، قادر به انتقال ویروس بیماری میمونی به دیگران نیستند.”
آبله میمون با تب، سردرد، درد عضلانی و خستگی شروع میشود. تفاوت اصلی بین علایم این بیماری و آبله در این است که در بیماری میمونی، حیوان میمون باعث تورم غدد لنفاوی (لنفادنوپاتی) میشود در حالی که آبله اینگونه نیست. دوره کمون (زمان عفونت تا علائم) برای آبله با منشأ میمونی معمولاً 7 الی 14 روز است اما میتواند از 5 الی 21 روز باشد.
این بیماری مهلک با علایم زیر شروع میشود:
طی یک تا ۳ روز (گاهی بیشتر) پس از ظهور تب، بیمار دچار بثورات پوستی مثل تاول میشود. اغلب این بثورات از صورت شروع شده و به سایر قسمتهای بدن گسترش مییابد. گاهی اوقات برخی از بیماران قبل از ایجاد بثورات پوستی، علائمی شبیه به آنفولانزا دارند. دوره کمون این بیماری معمولا بین 3 الی 17 روز است و تا قبل بروز علائم، امکان دارد هیچ حس بدی نداشته باشد.
به صورت کلی میتوان گفت:
آبله میمون از همان خانواده ویروسها است اما باعث عفونت خفیفتری میشود. این مریضی میمونی عمدتا از طریق در معرض قرار گرفتن قطرات تنفسی گسترش مییابد؛ البته بیماری میتواند از طریق غشاهای مخاطی چشم، دهان و بینی نیز وارد بدن شود.
راههای انتقال ویروس آبله میمون
این بیماری عفونی ناشی از ویروس میمون میتواند در صورت تماس فرد با ضایعات آلوده یا مایعات بدن منتقل شود. به طور غیر مستقیم، یک شخص میتواند در اثر تماس با لباس یا پارچههای آلوده به این بیماری ویروسی مبتلا شود.
در حالت کلی، روشهای انتقال ویروس آبله میمونی به صورت زیر است:
برای جلوگیری بهتر از ابتلا به آبله میمون در ایران، همه باید نکات زیر را در نظر بگیرند:
ویروس آبله میمون دارای یک DNA پوششدار از خانواده Poxviridae است. دو گونه ژنتیکی مجزا برای ویروس آبله میمون وجود دارد؛ گونه اول متعلق به آفریقای مرکزی (حوضه کنگو) بوده و گونه دوم مربوط به آفریقای غربی است. بر اساس آمار، گونه حوضه کنگو از گونه دیگر شدیدتر بوده و قابلیت انتقال بیشتری هم دارد. هر کدام از این دو گونه در کشورهای مختلفی وجود دارد؛ تنها کشوری که هر دو گونهی این بیماری در آن یافت میشود، کشور کامرون واقع در غرب آفریقا است.
عوارض ایجاد شده بر روی بدن در اثر بیماری آبله میمون
برای پیشگیری از مبتلا شدن به آبله میمونی لازم است تا به نکات زیر دقت بیشتری شود:
نمیتوان به طور قطعی گفت کسی که علائم آنفولانزا میمونی را دارد، حتما به این ویروس مبتلا شده است. بلکه پزشک با برداشتن نمونه زخم و آزمایش خون این مساله را بررسی میکند.
عکس آبله میمون در ایران
در حال حاضر، ویروس آبله میمونی در نقاط مختلف جهان شناسایی شده است. در استرالیا، برزیل و حتی ایران هم چند مورد افراد مبتلا به این ویروس گزارش شده است. در مورد آنفولانزا میمونی در ایران باید بگوییم چندین مورد مشکوک با علائم این بیماری دیده شده که نتیجه تست آنها منفی بوده است؛ اما ممکن است افرادی به این بیماری مبتلا شده و خود خبر نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار فانا، واکسن زنده و بدون جایگزینی (تکرار یا تکثیر) Jynneos شرکت باوارین نوردیک A/S برای پیشگیری از ابتلا به آبله و آبله میمونی در بزرگسالان ۱۸ سال به بالا که در معرض خطر بالای ابتلا به این دو عفونت قرار داشته باشند، موفق به دریافت تأییدیه FDA شده است. این واکسن تنها واکسن دارای تائیدیه FDA برای پیشگیری از بیماری آبله میمونی است.
مراکز واکسیناسیون آبله میمون متعاقباً در این مقاله به روز رسانی خواهد شد. در حال حاضر باید گفت که متاسفانه راه درمان قطعی برای این بیماری معرفی نشده است. البته واکسیناسیون آبله فقط میتواند شدت ابتلا به این بیماری را کمتر کند. در حال حاضر، سوئیس به دنبال ساخت چندین دوز واکسن برای مقابله با آبله میمونی است.
میدانیم که با خواندن این مطلب نگران شدهاید و پیش خود میگویید: “هنوز نتوانستیم ویروس کرونا و تبعات آن را هضم کنیم، حالا یک ویروس جدید پا در کرهیزمین گذاشته و برای ما ادا در میاورد؟!” شاید هم آنقدر خسته از بیماریها باشید که برایتان مهم نباشد چه بیماریای میآید و به کجا منتهی میشود! ما نیز به عنوان کارشناسان بیمه مثل شما امیدواریم که این بیماری، جهانیان از جمله کشور عزیزمان را درگیر نکند! آبله میمونی جدید اگر شیوع پیدا کند، باید همانند دوران شیوع کرونا، به فکر خرید بیمه تکمیلی با خدمات جدید بود…
منابع:
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/monkeypox
https://www.cdc.gov/poxvirus/monkeypox/symptoms/index.html
مازیار
سلام ابله میمونی در چین تشکیل شده و به همه جای دنبال پخش کردند. خدا لعنتشون کنه
جندقی
سلام ابله میمونی کشنده است؟
کارشناس بیمه
سلام بعضی متخصصان گفته اند که کشنده نیست.
مسعودمند
سلام من ی سفر به کنیا داشتم و الان حس می کنم که علائم آبله میمونی رو دارم، رفتم دکتر میگه هیچیت نیست. بابا اینا سردرنمیارن چه کار کنم
کارشناس بیمه
سلام باید پیش یک متخصص بروید.
کارن
سلام مریضی ابله میمون در ایران هم مشاهد شده؟
کارشناس بیمه
سلام هنوز خبری در این خصوص نشنیده ایم.
شادمهر
سلام آنفولانزا میمونی همینه یا متفاوتته؟
کارشناس بیمه
سلام باید همین باشد.
جالویی
سلام آبلهمرغان میمونی هم داریم؟
کارشناس بیمه
سلام چیزی نشنیده ایم.
پارسا
این آبله میمونی اخر اومده یا نه؟ شما میدونید؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، در این خصوص اطلاعاتی منتشر نشده است.
خداترس
سلام آبله میمونی در ایران هم رسیده؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، هنوز آماری در این خصوص در ایران منتشر نشده است.