۳۱ تیر ۱۴۰۳

تاریخچه موتور سیکلت: از ابتدا تا تبدیل شدن به یک صنعت سودآور

موتورسیکلت از جمله وسایل نقلیه‌ای است که ما با آن خاطرات زیادی داریم. تاریخچه موتورسیکلت یکی از موضوعات جذاب برای علاقه‌مندان به این وسیله نقلیه است. گاهی با سرعت زیاد این وسیله نقلیه جذاب ذوق کرده‌ایم، گاهی چند پشته سوارش شده‌ایم و گاهی وسیله‌ی امرار و معاش ما بوده است. گاهی سوار بر آن لحظات عاشقانه زیادی را گذرانده‌ایم. بعضی اوقات نیز با آن از کوچه‌ها و خیابان‌هایی گذشته‌ایم که با هیچ وسیله‌ی دیگری نمی‌توانستیم از چنین مسیرهایی عبور کنیم. موتورسیکلت، فقط برای ما ایرانی‌ها یادآور خاطرات نوستالژیک نیست. صنعت موتور سیکلت همیشه سرشار از جاذبه بوده است.

اولین موتور جهان

طرح اولیه اولین موتور جهان

طرح اولیه اولین موتورسیکلت جهان

تاریخچه موتور یکی از تاریخچه‌هایی است که با مرور کردن آن سرشار از شگفتی می‌شویم. تصویر اولین موتورسیکلت جهان را نگاه کنید تا سیر تحولات این وسیله نقلیه را بهتر متوجه شوید. اما ما درباره موتور سیکلت چه می‌دانیم؟ اولین موتورسیکلت در کدام کشور تولید شد؟ قدیمی ترین موتور دنیا به وسیله چه کسی ساخته شد؟ اولین موتور در جهان با چه ظاهری به مردم معرفی شد؟

پاسخ به سوال موتور سیکلت چیست؟ برای اکثر ما بسیار ساده است. اما در مورد تاریخچه موتور سیکلت از ابتدا تا امروز چه می‌دانیم؟ اگر این تاریخچه را مرور کنیم ردپای این احساسات مشترک نسبت به موتورسیکلت را در وسعت جهانی می‌بینید. دنبال کردن موتور های قدیمی گاهی ما را با داستان‌های جالبی رو به رو می‌کنند. آیا مایلید این سفر نوستالژیک را شروع کنید و در مورد قدیمی ترین موتور سیکلت‌ها و اولین برند‌های موتورسیکلت در دنیا بدانید؟ پس با ما همراه باشید.

تاریخچه موتور سیکلت

موتورسیکلت‌ها را دو یا سه‌چرخه‌هایی می‌دانند که با یک موتور، نیروی محرکه آن تامین می‌شود. طبق آنچه در تاریخچه موتور سیکلت آمده‌است، اختراع این وسیله به نیمه دوم قرن نوزدهم بر‌می‌گردد. تغییرات این وسیله نقلیه در طول تاریخ بیشتر ناشی از تغییر در سوخت موتور آن شکل گرفته است.

تصویری از یک موتور سیکلت قدیمی

تصویری از یک موتور سیکلت قدیمی

سوخت انجین موتورسیکلت را از ابتدا تاکنون می‌توان به موارد زیر دسته‌بندی کرد:

  • بخاری
  • نفتی
  • بنزینی
  • دیزلی
  • برقی
  • هیدروژنی

دوچرخه‌های موتوردار

همان‌طور که در بخش تاریخچه موتور سیکلت گفته شد، اختراع این وسیله به سال‌های میانی قرن ۱۹ برمی‌گردد. در سال ۱۸۶۰ پییر میشو، شرکتی بنام «میشو و شرکا» را برای ساخت دوچرخه‌های پدالی تاسیس کرد. پسرش ارنست در سال ۱۸۶۷ یک موتور روی آن دوچرخه‌های پدال‌دار سوار کرد. سوخت این موتور بخار آب بود. او اسم اختراعش را دوچرخه‌های موتوردار گذاشت.

دوچرخه‌های موتوردار در آمریکا

یک‌سال قبل از ثبت دوچرخه موتوردار، شخصی بنام پییر لالمنت که از کارمندان سابق شرکت میشو بود به آمریکا رفت. او مدعی بود در توسعه موتور دوچرخه نقش داشته است. به همین دلیل پس از ورود به آمریکا اختراعش را به ثبت رساند. بدین ترتیب دوچرخه‌های موتوردار به سرزمین‌های بکر آمریکا راه پیدا کرد. پس از او سیلوستر روپر به سیلندرهای بخار آب یک بویلر زغالی اضافه کرد. اختراع او در بین مردم پذیرفته نشد؛ زیرا که جانش را در هنگام نمایش با موتورهایش از دست داد. در اروپا، لوییس گیوم پروو فرانسوی، به دوچرخه‌های موتوردار یک بویلر الکلی اضافه کرد و اختراعش را ثبت کرد.

استعلام بیمه موتور سیکلت

طبق گواهی تاریخ اختراع او نیز با استقبال عمومی مواجه نشد. چرا که از سال ۱۸۷۱ به بعد مدرکی دال بر استفاده از این مدل موتورها موجود نیست. ده سال بعد یعنی ۱۸۸۱ لوییس کوپلند آمریکایی با افزودن یک بویلر کوچک، دوچرخه‌ای با سرعت ۱۹ کیلومتر/ساعت ساخت. اختراع او موفقیت‌آمیز بود پس شرکت خود را بنام نورثروپ برای ساخت نخستین سه‌چرخه‌های موتوردار بنیان نهاد. ثبت این شرکت اولین تلاش موفق برای تجاری‌سازی اختراع جدید بود. شرکت‌های دیگری چون باتلر در انگلستان روی سه‌چرخه‌های موتوردار سرمایه‌گذاری و تمرکز کردند. آنها در نهایت پیشگامان ساخت اتومبیل در دنیا شدند.

موتورسیکلت اولیه

سازنده موتور سیکلت چه کسی بود؟ شاید قبل از هر چیز باید بدانید چه کسی اولین‌بار موتورسیکلت را اختراع کرد یا اولین موتورهایی که وارد بازار شـدن چه ساختاری داشتند؟ چرا موتورسیکلت اختراع شد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را بیابید. اختراع موتورسیکلت‌های اولیه توسط مهندس‌های مکانیک آلمانی گوتلیپ دایملر و ویلهلم باخ در سال ۱۸۸۵ به ثبت رسید. آنها از انجین‌های احتراقیِ داخلی استفاده کردند. سوخت این انجین‌ها بنزین بود.

موتورسیکلت دایملر درواقع همان دوچرخه موتوردار بود که با مواد نفتی، روشن می‌شد و حرکت می‌کرد. بدنه آن از چوب و چرخ‌ها ترکیبی از اسپوک‌های چوبی با تسمه‌ها و یک شاسی فلزی بود که در کنار پیشرانه تک سیلندر اتوسیکل و یک کاربراتور تلمبه‌ای، وسیله نقلیه ابتدایی مذکور را به حرکت در می‌آورد. به این ترتیب قدیمی‌ترین موتور جهان و اولین موتور سیکلت جهان به وسیله دایملر ساخته شد.

عکس اولین موتور جهان

اولین موتورسیکلت جهان به وسیله گوتلیب دایملر و ویلهلم مایباخ در سال ۱۸۸۵ اختراع شد.

با اینکه اولین موتور دنیا را دایملر ساخت اما در نهایت نیز این اروپا بود که موفق شد در سال ۱۸۹۴ اولین برند موتورسیکلت دنیا را بنام خود ثبت کند. برند Hildebrand & Wolfmüller از آلمان با تولید سری (چند صدتایی) این وسیله، باعث ترویج نام «موتورسیکلت» در بین مردم شد. دو سال بعد شرکت انگلیسی Excelsior نیز به این جنبش پیوست. از این تاریخ به بعد عموم مردم در اروپا می‌توانستند آن را بخرند. تولید انبوه موتورسیکلت در آمریکا با نام Orient-Aster شناخته می‌شود. از سال ۱۸۹۸ شرکت پژو نیز به طور رسمی وارد این عرصه شد.

استقلال در طراحی و فناوری

اوایل قرن بیستم، شرکت‌های مختلف دوچرخه‌سازی به تولید انبوه موتورسیکلت روی آوردند. ورود همه جانبه این شرکت‌ها، باعث ایجاد تلاش‌هایی برای طراحی مستقل این وسیله از دوچرخه شد. رویال انفیلد، تریومف، نورتون و BSA از جمله شرکت‌های اروپایی بودند که به تولید انبوه موتورسیکلت پرداختند. در آمریکا نیز شرکت‌هایی چون ایندین، آئورا، هارلی دیویدسون در تولید پیشگام بودند. بالاخره در سال ۱۹۱۴ فناوری موتورسیکلت از دوچرخه‌های موتوردار به طور کامل مستقل شد. در طراحی‌های جدید، فنربندی و زین، تنها شباهت موجود بین این دو وسیله بود.

نقش جنگ‌های جهانی در توسعه صنعت موتورسیکلت

در بخش قبل گفتیم که سال ۱۹۱۴ نویدبخش استقلال کامل موتورسیکلت از دوچرخه بود. اما در اصل این وسیله نقلیه، استقلالش را مدیون جنگ جهانی اول است. زیرا استفاده از موتورسیکلت برای تردد به خط مقدم جبهه، بسیار کاراتر، سریع‌تر و به صرفه‌تر از اسب‌ها بودند. تریومف و دیویدسون شرکت‌های پیشروِ تولید موتورسیکلت در جنگ جهانی اول بودند. آنها موتورسیکلت‌های تولیدی خود را به طرفین جنگ می‌فروختند. تریومف به حدی در بین مردم محبوب شد که به آن لقب ترمویوف قابل اعتماد (Trusty Triumph) دادند. پس از جنگ جهانی اول دیویدسون آمریکایی به عنوان بزرگترین تولیدکننده موتورسیکلت در دنیا شناخته شد. محصولات این شرکت در ۶۷ کشور دنیا خریدار داشت.

یکی دیگر از شرکت‌هایی که سال ۱۹۱۴ شروع به کار کرد وسپا بود که در تاریخچه موتور سیکلت باید به آن اشاره کنیم. وسپا الگوی منحصر به فرد خودش را در طراحی داشت و دلیل این نام‌گذاری این بود که اولین محصولات این شرکت صدای زنبور می‌دادند؛ زیرا وسپا در لغت به معنای زنبور بی عسل است. این برند ایتالیایی در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین برندها بین مردم جهان شناخته می‌شود.

پس از جنگ برند BMW به سال ۱۹۲۳ نیز وارد عرصه تولید این وسیله شد. مشابه سرنوشت همه صنایع که «وقتی بازیگرهای قوی زیاد شود، رقابت هم بیشتر می‌شود» این صنعت نیز بی‌نصیب نماند. بیشترین رقابت شرکت‌های سازنده، حول محور طراحی موتور و نوع سوخت آن می‌چرخید. برخی شرکت‌ها، مثل ایندین از رقابت جا ماندند یا ورشکست شدند یا به سایر غول‌های تجاری فروخته شدند.

تاریخچه موتورسیکلت و شرکت موتور سازی BMW در گذشته

شرکت موتور سازی BMW در گذشته

این روند تا جنگ جهانی دوم ادامه داشت. در این جنگ نیز تولید موتورهای جدید افزایش و توسعه یافت. شرکت رویال انفیلد موتوری طراحی کرد که می‌شد آن را از هواپیما بیرون انداخت تا با چتر نجات فرود آید.

موتورسیکلت پس از جنگ‌های جهانی

اگر به تاریخچه موتور سیکلت دقت کنیم، فرهنگ جدیدی که این وسیله بعد از جنگ کم‌کم رواج داد را درمی‌یابیم. موتورسیکلت در آمریکا به عنوان وسیله‌ای برای تفریح و تجربه‌ی سرعت مورد توجه قرار گرفت. به موازات آن در اروپای جنگ‌زده به وسیله‌ای برای حمل‌و‌نقل آسان و امرار معاش تبدیل شد. با گذشت سالیان دراز موتورسیکلت‌ها با فناوری‌های نو، پیشرفته و به‌روز شدند. به موازات آن نقش‌های جدیدی پذیرفتند و در برخی جوامع نوع خاصی از سبک زندگی را به‌وجود آوردند.

تفریح، سرگرمی، مسابقات، نمایش جایگاه اجتماعی، فردیت و… از جمله نقش‌های جدید این وسیله در سالهای پایانی قرن بیستم تاکنون هستند. تبدیل شدن موتورسیکلت به یک کالای مصرفی، آتش رقابت در این صنعت را شعله‌ورتر کرد. به حدی که شرکت‌های ژاپنی مانند: هوندا، کاواساکی/سوزوکی/یاماها و… بخشی از بازار این وسیله را به خود اختصاص دادند.

برای آشنایی با تاریخچه موتورهای کافه ریسر، این مقاله را مطالعه کنید.

تاریخچه موتور سیکلت در ایران

در سال ۱۲۹۱ هجری شمسی ورود اولین موتورسیکلت به ایران توسط گمرک کشور ثبت شد. نخستین موتورهای وارد شده به ایران از هند و روسیه بودند. سال ۱۳۳۵ هم نخستین موتورهای ژاپنی وارد ایران شدند و با وقفه‌ای چهار ساله در سال ۳۹ ورود این موتورها دوباره شروع شد. ۱۰۸ سال از ورود موتورسیکلت به ایران گذشته است. اما در مورد تاریخچه موتورسیکلت در ایران چه می‌دانیم؟

تاریخچه موتور سیکلت در ایران به سال‌های دهه ۲۰ شمسی بازمی‌گردد. کمپانی‌های انگلیسی، پیشگام ورود این وسیله به ایران بودند. در اصل تجار ایرانی در سفرهای تجاری خود، این موتورها را وارد کردند. بعد از گذشت ۲۰ سال، موتورسیکلت‌های ایتالیایی نیز وارد شدند. تغییر کاربری این وسیله بعد از جنگ جهانی دوم به ایران هم رسید. به همین دلیل در اواخر دهه ۴۰ سروکله شرکت‌های ژاپنی مانند یاماها پیدا شد.

با تاسیس شرکت ایران دوچرخ به سال ۱۳۴۹ فعالیت این شرکت در ایران رسمیت یافت. البته در سال ۱۳۲۶ اولین فعالیت موتور سواری با ورود موتور سیکلت اشتوتگارت انگلیسی که توسط مخترعان آلمانی در سال ۱۸۸۵ طراحی و ساخته شده بود با ورود به ایران آغاز شد و قدیمی ترین موتور ایران بود. بله! اولین موتور در ایران یک موتورسیکلت انگلیسی بود.

فعالیت شرکت‌های ژاپنی در ایران

ایران دوچرخ در آن زمان، نمایندگی مدل‌های شهری و آفرود یاماها ژاپنی را گرفته بود. این موتورها تا اواخر سال ۵۸ وارد ایران می‌شد. در همان سالها، محصولات شرکت سوزوکی نیز محبوبیت خاصی در ایران داشتند. به طوری‌که مردم به سوزوکی جی اس ۱۰۰۰ لقب افسانه‌ای می‌دادند. همچنین مسابقات موتورسواری، یکی از محبوب‌ترین تفریحات آن دوران بود. پس از پیروزی انقلاب، گروه‌های مخالف از موتورهای پرحجم در ترورهای ابتدای دهه۶۰ استفاده می‌کردند. به همین دلیل بیانیه‌ای در کمیته منحله انقلاب اسلامی صادر شد. طی این بیانیه رفت‌وآمد و شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های بالای ۲۵۰ سی‌سی در شهرها ممنوع شد. این ممنوعیت تاکنون نیز ادامه دارد.

در سال‌ ۱۳۶۲ به خاطر شرایط خاص جنگی، واردات سوزوکی به ایران متوقف شد. ولی در دهه‌ی ۷۰ با آزادسازی واردات خودرو و تاسیس شرکت تکتاز موتور، واردات سوزوکی از سر گرفته شد. در همان سال‌ها رقیب این شرکت یعنی کاواساکی نیز توانست خود را در بازار ایران جا کند. اگرچه شرکت‌های ایرانی تولیدکننده موتورسیکلت کم نیستند؛ اما آنها بیشتر نقش مونتاژی دارند.

در حال حاضر موتورهای شرکت هوندا در ایران پرفروش هستند. اولین موتور هوندا مدل تی۳۶۰ در سال ۱۹۶۳ و در واقع یک بارکش کوچک در چهار فرم متفاوت بدنه بود که با یک پیشرانه ۳۶۰ سی‌سی و با ۳۰ اسب‌بخار قدرت بود. تاریخچه موتورسیکلت هوندا به ۱۹۴۹ برمی‌گردد و با بررسی این تاریخچه به خوبی می‌فهمیم اولین موتور سیکلت هوندا در ایران چه جایگاهی داشته است.

وضعیت فعلی موتورسیکلت

تا اینجا تاریخچه موتور سیکلت در دنیا و ایران را برایتان گفتیم. امروزه حرکت به سمت انرژی‌های پاک به عنوان پیشران اصلی شرکت‌های سازنده موتور، شناخته می‌شود. به طوری‌که کشورهای اروپایی از جمله آلمان، استفاده از موتورهای احتراقی را از سال ۲۰۳۰ ممنوع کرده است. در این شرایط شرکت‌هایی مانند تِسلا به عنوان بزرگترین سرمایه‌گذار موتورهای برقی، گوی رقابت را از سایر شرکت‌ها ربوده‌اند. البته شرکت‌های تولید‌کننده چینی نیز از این رقابت عقب نمانده‌اند. این شرکت‌ها سالانه، ۱۸ میلیون موتورسیکلت در کلاس‌های مختلف به فروش می‌رسانند.

در حال حاضر شما می‌توانید انواع موتورهای زیر را در جاده و خیابان‌های کشور مشاهده کنید:

کلاس‌بندی موتورسیکلت بر اساس کاربرد

موتورسیکلت را بر اساس کاربردشان طبقه‌بندی می‌کنند. این وسیله در هر دسته نیز بر اساس حجم موتور، کلاس‌بندی می‌شوند که شامل موارد زیر است:

  • موتورسیکلت‌های جاده‌رو
  • موتورسیکلت‌های فراجاده‌ای یا آفرود
  • اسکوتر‌ها
  • موتور گازی
  • موتورسیکلت‌های کوچک یا مینی
  • موتورسیکلت‌های همه‌جا رو

آمار موتورسیکلت در ایران

با تغییر کاربری موتورسیکلت و افزایش روز‌افزون تولید و واردات این وسیله به کشورمان، فرهنگ استفاده از آن نیز تغییر یافت. مراجع رسمی اعلام کرده‌اند که موتورسیکلت‌ها ۳۵ درصد از وسایل نقلیه در ایران را تشکیل می‌دهند. طبق این خبر حدودا ۱۲ میلیون موتور ثبت شده در کشور داریم. اگر نگاهی هم به آمار تصادفات جاده‌ای بیندازیم، متوجه می‌شویم که ۵۰ درصد تصادفات جرحی یا فوتی به موتورسواران اختصاص دارد. معمولا موتورسواران در این تصادفات تنها نیستند. به همین دلیل در صورت آسیب‌دیدگی مجبورند هزینه‌های زیادی متحمل شوند. به همین خاطر قانون، خرید بیمه شخص ثالث موتور را اجباری کرده است.

بیمه شخص ثالث موتور سیکلت را از کجا بخریم؟

بیمه دات کام کارگزاری آنلاین خرید بیمه‌نامه است. شما می‌توانید برای خرید بیمه موتور سیکلت به صفحه محصولات سایت مراجعه کنید. همچنین برای آشنایی بیشتر شما عزیزان، راهنمای بیمه موتور سیکلت نیز در سایت قرار گرفته است.

برخی از وسایل نقلیه صرفا ابزار نیستند؛ بلکه سبک زندگی خاصی را ترویج می‌دهند. اکثر ما خاطرات زیادی با موتورسیکلت داریم. در این مقاله از تاریخچه موتور سیکلت و نقش آن در زندگی مردم دنیا گفتیم. اگر شما هم عشق سرعت هستید و موتورسیکلت دارید، پیشنهاد می‌کنیم که بیمه شخص ثالث موتورسیکلت را حتما داشته باشید. آیا در این باره پرسش یا ابهامی دارید؟ برای ما کامنت بگذارید. کارشناس‌های ما در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
نکات موتورسواری و چک لیست نکات مرتبط با تعمیر و نگهداری موتور سیکلت
۰۶ تیر ۱۴۰۳ / مقالات بیمه موتور

نکات، اصول و مشکلات موتور سواری و چک لیست مربوط به تعمیر و نگهداری موتور

دغدغه‌های شما به عنوان موتورسوار چیست؟ چقدر درباره نکات رانندگی ایمن آگاه هستید؟ از تعمیر و نگهداری موتور سیکلت چه می‌دانید؟ چقدر درباره انواع گواهینامه‌های موتور مطلع هستید؟ همه این‌ها سوالاتی هستند که

بی‎توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و تصادف با موتورسیکلت
۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / مقالات بیمه موتور

۱۳ راهکار کاربردی برای جلوگیری از تصادف با موتور سیکلت

در سال‌‎های اخیر، نزدیک به نیمی از جان‌‎باختگان سوانح رانندگی، موتورسواران بوده‌‎اند. در بیش از ۷۰ درصد تصادف‌‏‎‎ها، موتورسواران به عنوان مقصر شناخته شده‌‎اند. وقتی نه خبری از کمربند ایمنی است و نه

صفر تا صد مالیات نقل و انتقال موتور
۲۲ خرداد ۱۴۰۳ / اطلاعات خودرو و موتور / مقالات بیمه موتور

پرداخت و استعلام مالیات نقل و انتقال موتور سیکلت + جدول۱۴۰۳

پس از نوشتن قولنامه موتور، فروشنده موظف است برای پرداخت نقل و انتقال مالیات (به غیر از موتور صفر) اقدام کند. امکان پرداخت مالیات موتور به صورت آنلاین از سامانه سرویس (serwis) وجود

مراحل سند زدن موتور سیکلت
۰۵ خرداد ۱۴۰۳ / مقالات بیمه موتور

۶ مرحله سند زدن موتور + مدارک لازم برای سند زدن موتور سیکلت

تمامی مراحل انتقال سند مالکیت موتورسیکلت در کمتر از یک روز کاری انجام می‌شود. تنها کافیست پس از نوشتن قولنامه و پرداخت ثمن معامله، هزینه‌های خلافی، عوارض شهرداری و مالیات نقل و انتقال

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
امیرحسین محبی
۰۹ بهمن ۱۴۰۱

سلام. وقتتون بخیر. اولین موتور سیکلت در کدام کشور اختراع و ساخته شد؟ ما تو ایران اصلا موتوری رو اختراع کردیم یا ساختیم؟ موتورهای ایرانی تولید می‌شن یا مونتاژن؟ با این کیفیت های بدی که دارن حتی اگر مونتاژ هم باشند به نظرم تو این کار خوب نیستم.

    person
    کارشناس بیمه
    ۰۹ بهمن ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز، اختراع موتورسیکلت‌های اولیه توسط مهندس‌های مکانیک آلمانی گوتلیپ دایملر و ویلهلم باخ در سال ۱۸۸۵ به ثبت رسید. از انجین‌های احتراقیِ داخلی استفاده کردند. سوخت این انجین‌ها بنزین بود و در نهایت نیز این اروپا بود که موفق شد در سال ۱۸۹۴ اولین برند موتورسیکلت دنیا را بنام خود ثبت کند. بیشتر موتورسیکلت‌های شرکت‌های ایرانی توسط این شرکت‌ها مونتاژ می‌شوند. در مورد کیفیت ساخت و مونتاژ هم اطلاعات دقیقی نداریم.

person
فریدون
۰۷ تیر ۱۴۰۱

الان بیمه موتور رو برای برای خودروهای خیلی قدیمی هم میشه خرید؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۰۸ تیر ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز، بیمه موتور برای موتور است و نمی توان برای خودرو استفاده کرد. اما موتورهای خیلی قدیمی را هر شرکتی بیمه نمی کند.

person
erfan
۰۶ فروردین ۱۴۰۱

واقعا جالب و مفید بود👏🏻👏🏻
در یک کتابی که در این مورد خونده بودم اینطور اومده بود که پییر لالمنت اختراع شخص دیگری رو میدزده و با خودش به امریکا میبره و به نام خودش به ثبت میرسونه.
یعنی اون شخص حاصل تحقیقات و نوشته های مخترع اصلی رو به سرقت برده بوده،(که البته در این مورد سندی دال بر این گفته نیومده بود و نمیشه به نوشته ی کتاب استناد کرد.)

    person
    کارشناس بیمه
    ۰۶ فروردین ۱۴۰۱

    سلام خیلی ممنون از نظرتان.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید