۲۳ خرداد ۱۴۰۲

بررسی علت روغن سوزی ماشین و علائم آن؛ چگونه مشکل روغن سوزی را حل کنیم؟

پیدا کردن علت روغن سوزی ماشین در اسرع وقت، اهمیت بسیار بالایی دارد. علت روغن سوزی ماشین هرچه که باشد، برای سلامت خودرو مضر است. علت روغن سوزی ماشین از چیزهایی است که نباید نادیده گرفته شود. زمانی که نشانگر روغن موتور پایین‌تر از سطحی است که انتظار می‌رود باید به دنبال علت آن بود. روغن مانند سیستم خنک کننده ماشین، در یک مکانیزم بسته گردش می‌کند؛ به این معنی که در شرایط عادی هرگز نباید از این سیستم خارج شود. در این مقاله به بررسی علت روغن سوزی خودرو می‌پردازیم و تمامی عواملی که به این موضوع ارتباط دارند را بررسی می‌کنیم. پس، با ما همراه باشید.

روغن موتور چیست؟

روغن موتورهای امروزی دارای دو فرمولاسیون مصنوعی و معمولی هستند. روغن موتورهای معمولی به طور کلی از نفت ساخته می‌شوند. این روغن موتورها در زمان تعویض، روانکاری خوبی را ارائه می‌دهند. البته نکته مهم در مورد روغن موتورهای معمولی این است که با گذشت زمان کارایی آن‌ها کمتر می‌شود. همین موضوع موجب می‌گردد که روغن‌های طبیعی نسبت به روغن موتورهای مصنوعی محافظت کمتری را در تعداد ماه‌های بالا ارائه کنند.

تولید کنندگان برای تهیه روغن‌های مصنوعی از ترکیبات مصنوعی منحصر به فرد استفاده می‌کنند. ترکیب این روغن‌ها برای استفاده در شرایط سخت طراحی شده است. روغن موتورهای مصنوعی به دلیل پایداری شیمیایی کمتر، در معرض اسیدی شـدن یا اکسیداسیون قرار دارند. تعویض روغن خودرو در این مدل‌ها، باید بعد از طی کردن ۱۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ کیلومتر انجام شود. معمولاً روغن موتورهای معمولی برای رانندگی‌های روزانه نتایج رضایت بخشی را در حفاظت از موتور دارند. البته توجه داشته باشید که روغن موتورهای مصنوعی به دلیل دوام بیشتر، مقاومت بسیار بهتر و بهینه‌تری را در برابر گرما و بارهای سنگین دارند و برای رانندگی‌های سخت و طولانی مناسب‌تر هستند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای خرید روغن موتور را برای آشنایی با روغن موتور مرغوب مطالعه کنید.

نحوه انتخاب روغن موتور مناسب

قبل از انتخاب روغن موتور برای خودروی شخصی‌تان، بهتر است در مورد وزن و ویسکوزیته روغن اطلاعات کاملی داشته باشید. معمولاً این اطلاعات در دفترچه راهنمای مالک یا درپوش روغن موتور قرار دارند. باید بدانید که خودروهای سواری که برای استفاده روزمره مناسب هستند، به روغن موتورهای با درجه منحصر به فرد مانند ۵W40 نیاز دارند. با این وجود خودروهای بالا رده با کارایی‌های متفاوت که دارای امکاناتی مثل توربوشارژر یا سوپاپ‌های پیچیده هستند، بهتر است از روغن موتورهای مصنوعی که مقاومت بیشتری در برابر گرمای شدید دارند، استفاده کنند.

نشانه‌های روغن سوزی خودرو چیست؟

روغن سوزی ماشین نشانه‌های مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

۱. تأثیر کاهش سطح مایع خنک کننده و علت روغن سوزی ماشین

نشت را به راحتی با ریختن روغن روی زمین می‌توان تشخیص داد. در هر صورت اگر سطح روغن موتور به تدریج و بدون دلیل خاصی مانند نشت خارجی کاهش یابد، یک نشانه واضح از مصرف داخلی روغن است. از عوارض کم شدن روغن موتور می‌توان به کاهش راندمان خودرو، افزایش مصرف سوخت و آلایندگی اشاره کرد.

۲. تغییر رنگ دود خارج شـده از اگزوز

اگر به دنبال علت روغن سوزی ماشین خود هستید به تغییر رنگ دود اگزوز توجه کنید. در صورتی که با افزایش دور موتور در دورهای بالا، از اگزوز خودرو دود آبی رنگ خارج شود، به این معنی است که موتور در حال روغن سوزی است.

۳. وجود نقص در موتور

نقص در موتور خودرو یکی دیگر از نشانه‌های روغن سوزی موتور است. اگر در هنگام حرکت علائم عجیبی از موتور خودرو می‌بینید، حتماً با یک مکانیک مشورت کنید. وجود نقص در موتور و روغن سوزی موجب آلوده شدن شمع‌ها و از کار افتادن آن‌ها می‌شود.

۴. وجود شمع‌های کثیف و آلوده، علت روغن سوزی ماشین

هنگام سوختن روغن در خودرو، شمع‌ها کثیف، روغنی، مرطوب و دوده‌ای می‌شوند. در واقع سوختن روغن باعث می‌شود شمع‌ها از حالت تمیز و خشک خود خارج شوند. یکی از نشانه‌های فرسودگی شمع‌ها، روغنی شـدن آن‌ها است. توصیه می‌شود در این مرحله ابتدا علت اصلی روغن سوزی خودرو را پیدا کنید و سپس برای تعویض شمع‌های خودرو اقدامات لازم را انجام دهید.

۵. روشن شـدن چراغ هشدار کنترل روغن موتور

روشن شدن چراغ چک روغن در داخل خودرو یکی از رایج‌ترین نشانه‌های روغن سوزی خودرو است. وقتی به این موضوع برخورد کردید، ضروری است که آن را جدی بگیرید.

علت روغن سوزی ماشین

روشن شدن چراغ چک خودرو، از نشانه های روغن سوزی است.

شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد: بهترین روش گرم کردن موتور خودرو و مراقبت از آن در فصل سرما

بررسی علت روغن سوزی ماشین

روغن در موتور به گردش در می‌آید و با روغن کاری قطعات متحرک باعث بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود. اما توجه داشته باشید که این روغن خارج از محفظه احتراق قرار می‌گیرد و در نتیجه نمی‌سوزد. البته روغن می‌تواند به سمت محفظه احتراق حرکت کند اما مقدار آن به قدری ناچیز است که قابل توجه نیست. در ادامه این مقاله، برخی از رایج‌ترین دلایل روغن سوزی خودرو را با هم بررسی می‌کنیم.

۱. فرسودگی حلقه‌های پیستون

به منظور حفظ تراکم موتور و جلوگیری از خروج گازهای حاصل از احتراق، هر مجموعه از رینگ‌های پیستون، مانند یک محافظ از دیواره سیلندر محافظت می‌کنند. اما اگر رینگ‌های پیستون فرسوده شوند یا دیواره سیلندر آسیب ببیند، ممکن است آب‌بندی آن طور که باید کار نکند. مهر و موم آسیب دیده اجازه می‌دهد تا روغن به داخل مشعل نفوذ کند. روغن می‌تواند وارد محفظه احتراق شود و اگر رینگ‌های پیستون آسیب دیده، فرسوده یا گیر کرده باشند، می‌توانند مشتعل شوند. برای پیدا کردن علت روغن سوزی ماشین به این مورد دقت بیشتری داشته باشید.

۲. مسدود شدن تهویه میل لنگ

سیستم‌های تهویه میل لنگ به عنوان دریچه‌های یک طرفه عمل می‌کنند. این دریچه‌ها فشار بخار هوا یا روغن را از میل لنگ به داخل لوله ورودی هدایت می‌کنند و فشار را کاهش می‌دهند. اگر این سیستم مسدود شود، فشار در میل لنگ انباشته می‌شود و با افزایش فشار ممکن است واشرها را منفجر کند یا روغن را از سوپاپ‌ها عبور داده و وارد محفظه احتراق کنند. سوپاپ PCV به دلیل هزینه کم و سهولت تعویض، جزء استاندارد در بسیاری از سیستم‌های کنترل آلایندگی خودروها است. بسیاری از موتورهای مدرن دارای یک سوپاپ الکتریکی میل لنگ و یک سوپاپ میل لنگ بزرگتر هستند که هر دو به پیچیدگی سیستم اضافه می‌کنند. تعداد زیادی از شیرها به دلیل بخار روغن مسدود و سیستم از روغن اشباع می‌شود.

۳. افزایش فشار روغن

هنگامی که فشار روغن بالا باشد، مقدار زیادی مایع در موتور جریان می‌یابد. اگر روغن وارد سیلندرها شود، احتمال آتش گرفتن آن زیاد است. برای یافتن راه‌حل باید مشخص کنید که چه چیزی منجر به فشار بالای روغن می‌شود.

۴. قدیمی بودن موتور

در پنج سال اول عمر موتور نباید هیچ مشکل اساسی در عملکرد آن وجود داشته باشد. معمولاً اوایل عمر موتور نیازی به نگرانی در مورد آتش سوزی یا استفاده بیش از حد از روغن نیست. درزگیرها و واشرها با افزایش استفاده و طی کردن مسافت‌های زیاد، خراب می‌شوند و از کار می‌افتند. در صورت نشتی جزئی، مصرف روغن موتور افزایش می‌یابد. علاوه بر این، تلورانس‌ها در موتورهای قدیمی ممکن است بزرگتر باشد و به روغن اجازه می‌دهد از مسیرهایی که در موتورهای جدید بسته هستند، عبور کند.

علت روغن سوزی ماشین صفر

همان‌طور که اشاره کردیم، احتمال بروز مشکل در موتور نو بسیار پایین است. درزگیرها و واشرها زمانی که هنوز استفاده نشده‌اند، نباید مشکلی در کارکرد داشته باشند. با این حال اگر خودروی صفر کیلومتری دچار روغن سوزی شود، احتمال دارد این اتفاق به دلیل افزایش فشار روغن یا مسدود شدن تهویه میل لنگ باشد.

نشانه های روغن سوزی خودرو صفر

علت روغن سوزی ماشین صفر کیلومتر

بررسی راه‌حل‌های موجود برای مشکل روغن سوزی موتور خودرو

اولین قدم برای رفع این مشکل، مشخص کردن علت روغن سوزی ماشین است. اکثراً این دلایل از طریق تعمیر و نگهداری منظم خودرو و توجه به چراغ‌های هشدار قابل پیش‌گیری هستند. حتماً از روغن توصیه شده برای مدل موتور و خودروی خود استفاده کنید. بهترین اقدام، با توجه به عدم یکنواختی در مصرف روغن، این است که سطح روغن خود را به دقت زیر نظر داشته باشید و اگر به نظر می‌رسد که موتور شما در حال مصرف بیش از حد است، وجود نشتی را بررسی کنید.

اطلاع از مقدار مصرف روغن یک موتور معین معمولاً به شما کمک می‌کند تا در بازه‌های زمانی مشخص، متوجه شوید که مصرف ناگهانی چه زمانی اتفاق افتاده است. اگر علائم نشتی را در خودرو می‌بینید، هر چقدر هم که این علائم قابل چشم پوشی باشند، بهتر است مراقب باشید و قبل از بروز آسیب جدی به دنبال تعمیر و برطرف کردن مشکل باشید. تعویض واشر یا درزگیر یک راه آسان و ارزان برای جلوگیری از دردسرهای زیاد است.

خرید بیمه بدنه برای جبران خسارات وارد شده به خودرو

یکی از بیمه‌هایی که برای دارندگان وسایل نقلیه توصیه می‌شود، بیمه بدنه است. با داشتن این بیمه‌نامه می‌توان آسیب‌های وارد شده به خودرو را تا حد بسیار زیادی جبران کرد. بر خلاف بیمه شخص ثالث، در این بیمه‌نامه مهم نیست شما مقصر حادثه هستید یا خیر، شرکت بیمه‌گر موظف است خسارات وارده شده به خودروی شما را پرداخت کند. این بیمه‌نامه دارای دو گروه پوشش اصلی و فرعی است.

  • بیمه سرقت خودرو (به شرط پیدا نشدن ماشین تا ۶۰ روز)
  • خسارات ناشی از نجات و انتقال خودرو
  • رخ دادن حادثه برای اتومبیل
  • حوادث ناشی از آتش‌سوزی، انفجار و صاعقه
  • خسارت‌های وارد شده به لاستیک و چرخ

خرید بیمه بدنه

علاوه بر موارد بالا که در تمام بیمه‌نامه‌های بدنه وجود دارند، موارد زیر هم با پرداخت حق بیمه بیشتر، قابلیت اضافه شدن به بیمه‌نامه را دارند:

اگر علاقه دارید با این بیمه‌نامه و شرایط بازپرداخت خسارات بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم راهنمای بیمه بدنه را مطالعه کنید.

روغن سوزی ماشین را جدی بگیرید

روغن سوزی ماشین به دلایل زیادی ممکن است اتفاق بیفتد. علت روغن سوزی ماشین هرچه که باشد، با آگاهی از آن و اقدام به موقع، می‌توان جلوی خسارات بیشتر را گرفت. اگر یک روزی خودروی شما دچار روغن سوزی شد، به سرعت نسبت به پیدا کردن علت روغن سوزی خودرو و حل مشکل آن اقدام کنید. در این مقاله به بررسی علل روغن سوزی خودرو پرداختیم. همچنین بیمه‌های در دسترس برای محافظت از خودرو و سرنشینان را هم به شما معرفی کردیم. اگر که در مورد روغن سوزی ماشین سوالی داشتید، از قسمت دیدگاه‌ها، نظر خود را برای ما ثبت کنید.

 

منابع:

engineerine

jbtools

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد
۰۳ شهریور ۱۴۰۳ / بدهی خودرو / اطلاعات خودرو و موتور / مقالات بیمه شخص ثالث

استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد + جدول جریمه مناطق آزاد ۱۴۰۳

ایران دارای 9 منطقه آزاد تجاری بندری و غیر بندری است. که قوانین و مقررات متفاوتی دارند این تفاوت ها در آیین نامه راهنمایی و رانندگی هم وجود دارد. پس در این مقاله در مورد استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد صحبت میکنیم.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
رضا
۲۴ خرداد ۱۴۰۲

کابوس ماشین باز ها = روغن سوزی

person
علی
۲۴ خرداد ۱۴۰۲

لعنتی روغن سوزی بد دردی هستش، اون قدر گرفتاری داره درست کردنش ها 😑😑😑😑

person
مرتضی
۲۴ خرداد ۱۴۰۲

رنگ دود اگزوز من تغییر کرده اما خیس نیست، روغن سوزی دارم ؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۵ خرداد ۱۴۰۲

    لطفا به مکانیک مراجعه نمایید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید