21 مهر 1401

پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت: دریافت خسارات خودرو و جسم ثابت

همه تصادفات که جانی نیستند. در حقیقت باید گفت که بیشتر تصادف‌ها منجر به آسیب‌های مالی به اموال افراد می‌شود. خساراتی که اگر به شدت نوع جانی نباشد، کم هم نیستند. یکی از خسارات مالی که زیاد هم اتفاق می‌افتد، برخورد و در نتیجه آسیب به اجسام ثابت هستند. این مسئله ممکن است که برای هر راننده‌ای حداقل یکبار اتفاق بیفتد. گاهی شدت برخورد به حدی است که علاوه بر خودرو، آن وسیله ثابت هم آسیب جدی خواهد دید. حالا سوال اینجاست که اگر راننده خودرو مقصر باشد، جبران خسارت به چه صورت خواهد بود؟ پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت در این تصادفات به کمک بیمه‌گزاران می‌آید. درادامه به شرح این پوشش می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مقصر در برخورد با اجسام ثابت کیست؟

اول از همه این چالش مطرح می‌شود که اگر خودرویی با جسم ثابتی برخورد کند، مقصر کیست؟ خودرو یا کسی که آن وسیله را در آنجا قرار داده‌است؟

قبل از اینکه بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، اول از همه بهتر است که جسم ثابت را تعریف کنیم. هر وسیله‌ای که به صورت ثابت و همیشگی در محلی قرار گرفته‌است، در گروه اجسام ثابت قرار می‌گیرد. اصولاَ مالک این وسیله‌ها سازمان‌های دولتی هستند و در صورت برخورد، شما باید به آن‌ها خسارت بدهید.

گاردریل، چراغ های راهنمایی و رانندگی، کیوسک‌ها، درختان و تیر چراغ برق که اجسام ثابت هستند. البته این اشیا متعلق به سازمان‌های دولتی از جمله: شهرداری، اداره راهنمایی و رانندگی هستند. در این حالت شما مقصر هستید و پرداخت خسارت بر عهده‌تان است.

پوشش برخورد خودرو با جسم ثابت

جبران خسارات وارد بر بدنه خودرو در برخورد با جسم ثابت بر عهده بیمه بدنه است.

آیا سنگریزه‌های کوه هم جزو اموال ثابت هستند؟ خیر. در صورتی که در جاده‌ای رانندگی می‌کنید و سنگ ریزه‌ای روی خودروی شما بیفتد، در اینجا شما متضرر هستید و می‌توانید از اداره مربوطه و بعد از طرح دعوا، خسارت خود را دریافت کنید. البته می‌توانید از بیمه بدنه هم استفاده کنید؛ اما در مورد قبل شما مقصر هستید و جبران صدمات وارد شده بر عهده شما است. در این حالت می‌توانید از بیمه شخص ثالث استفاده کنید.

بیمه شخص ثالث خسارات جانی و مالی به اموال و خودروی دیگر اشخاص و همچنین خسارات جانی وارد شده به راننده مقصر را پوشش می‌دهد. خسارات جانی شامل: فوت، ازکارافتادگی، شکستگی و نقص عضو است. البته باید هزینه‌های پزشکی را هم به این مسئله اضافه کرد. نکته اصلی اینجاست که خسارات وارد شده به اموال و خودروی مقصر با این بیمه پوشش داده‌نخواهد شد. در این حالت، فرد مقصر باید از بیمه بدنه خودروی خود استفاده کند. (راهنمای بیمه بدنه را در این مقاله بخوانید!)

استعلام بیمه بدنه

پرداخت خسارت در برخورد با اشیا ثابت چگونه است؟

تصادف با اشیا ثابت اتفاقی است که ممکن است برای هر شخصی به وجود می‌آید. حتی اگر شما هم خیلی با دقت و اصولی رانندگی کنید، احتمال این مسئله وجود خواهد داشت. شما خیلی اصولی و آرام رانندگی می‌کنید؛ اما ممکن است خودرویی جلوی ماشین شما بپیچد، کنترل خودرو از دست شما خارج شود و با یک شی ثابت مانند تیرچراغ برق تصادف کنید. از آنجایی که این اشیا در جای خود ثابت هستند، مقصر، راننده خودرو است و باید خسارت آن را بپردازد. در این حالت از پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت استفاده می‌شود. در برخی شرایط که خسارت ناشی از تصادف زیاد نباشد نیز می توانید از خسارت بدون کروکی استفاده نمایید.

در پرداخت خسارت دو راه وجود دارد که به صورت زیر هستند:

  • اول از همه شما باید با پلیس تماس بگیرید تا علاوه بر کشیدن کروکی، گزارشی تهیه کند. سپس باید نماینده‌ای از آن سازمان مراجعه، گزارش و میزان خسارت را ثبت کند. بعد از آن، شما باید با این مدارک به دفتر بیمه خودروی خودتان بروید. در آنجا کارشناس بیمه به بررسی مدارک پرداخته و مبلغ خسارت را به حساب سازمان واریز خواهد کرد.
  • در حالت دوم، نماینده سازمان به شرکت بیمه مراجعه می‌کند. البته او باید معرفی نامه‌ای داشته‌باشد و همراه با کارشناس ارزیاب خسارت به محل حادثه برود و بعد از بازدید، خسارت به حساب سازمان واریز خواهد شد.

آیا هزینه گاردریل در تصادف را باید راننده پرداخت کند؟

بله! گاردریل جزء اجسام ثابت محسوب شده و راننده در صورت تصادف با گاردریل مقصر است. در چنین شرایطی طبق قانون طرف خاطی موظف به پرداخت خسارت است. اما خبر خوب این است که اگر مایل باشید، می‌توانید از بیمه شخص ثالث برای پرداخت خسارت تصادف با گاردریل استفاده کنید. (برای اطلاع از پوشش‌های این بیمه، مقاله بیمه شخص ثالث چیست را مطالعه کنید.)

هزینه خسارت گاردریل معمولاً توسط شهرداری تعیین می‌شود اما در حال حاضر قیمت خرید مستقیم یک گاردریل 1.5 متری حدود 230 هزار تومان است. به احتمال زیاد هزینه نصب مجدد گاردریل هم به جریمه تصادف با گاردریل اضافه می‌شود.

خرید بیمه شخص ثالث

پرداخت خسارت تصادف با تیر برق چگونه است؟

همانند گاردریل، تیر برق هم از اجسام ثابت در خیابان بوده و در صورت تصادف با آن راننده مقصر خواهد بود. با اینکه معمولاً تیر برق‌ها خسارت چندانی نمی‌بینند اما در اینجا هم خود شهرداری هزینه خسارت تصادف با تیر برق را تعیین می‌کند اما می‌توان یک حدود قیمت از آن به‌دست آورد.

با توجه به طول تیر برق و میزان مقاومت آن، قیمت‌ها متفاوت است. در این لحظه قیمت یک تیر برق بسته جدید به نوع آن، بین 3 میلیون و 700 هزار تومان تا 13 میلیون تومان است.

مدارک لازم برای پرداخت خسارت

برای پرداخت خسارت از طرف شرکت بیمه‌گر، باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

  • کروکی و گزارش پلیس
  • گزارش نماینده سازمان مربوطه از میزان خسارت وارد شده
  • مدارک خودرو
  • بیمه‌نامه شخص ثالث
  • معرفی نامه صادر شده (در صورتی که خود نماینده شرکت بخواهد به صورت مستقیم به شرکت بیمه‌گر برود.)
پوشش برخورد خودرو با جسم ثابت

جبران خسارات وارد بر جسم ثابت در برخورد ماشین با جسم ثابت بر عهده بیمه شخص ثالث است.

قانون تصادف با خودروی پارک شده (ماشین ثابت)

اگر بیمه‌های معمولی مثل بیمه تأمین اجتماعی دارید، بله؛ برای اینکه در موردهایی که بالاتر گفتیم بخواهید به دندانپزشکی بروید، باید از حتماً به مراکز طرف قرار داد بروید. اما اگر بیمه تکمیلی داشته باشید دو راه جلوی پای شما است. هم می‌توانید به مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلی‌تان بروید و فقط سهم خودتان را پرداخت کنید، هم این که در مرکزهایی که طرف قرارداد نیستند بروید، هزینه را تمام و کمال خودتان بدهید و بعداً این هزینه را از خود بیمه تکمیلی مستقیماً دریافت کنید.

شرایط خاصی وجود دارد که اگر راننده ماشین ثابت، در جای نامناسبی پارک کرده باشد، با تشخیص افسر نیروی راهور امکان دارد خسارت تصادف 50 50 تعیین شود یا کاملاً خودروی ثابت مقصر باشد. به هر حال پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت برای این حالت هم جوابگو است و خسارت را پرداخت می‌کند.

چند نکته مهم در خصوص پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت

برای استفاده از پوشش برخورد با اجسام ثابت باید چند مورد زیر را در نظر گرفت:

  • داشتن کروکی تصادف و گزارش پلیس ضروری است.
  • در هنگام برخورد به هیچ وجه نباید صحنه را تغییر داد.
  • جبران خسارت به بدنه خودروی مقصر فقط از طریق بیمه بدنه امکان پذیر است.
  • ارزیابی نهایی را کارشناس شرکت بیمه انجام می دهد. احتمال بازدید از محل هم وجود دارد.

پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت از جمله موارد تحت پوشش بیمه شخص ثالث است که میزان خسارات وارد شده به جسم ثابت را جبران می‌کند؛ اما برای دریافت خسارات وارد شده به بدنه خودرو، راننده باید بیمه بدنه داشته باشد تا بتواند خسارات وارد شده به بدنه خودرو را از شرکت بیمه‌گر بگیرد. در صورت برخورد با این اجسام، قدم اول شما تماس با پلیس و سازمان مربوطه برای اعزام کارشناس است. حتی اگر کارشناس هم برای مراجعه در دسترس نبود، شما به گزارش پلیس نیاز دارید.

بیمه دات کام

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
09 خرداد 1402 / بیمه بدنه

کارت طلایی ایران خودرو ؛ خدمات و انواع کارت طلایی

مقایسه کارت طلایی خودرو و بیمه بدنه. کدام یک به صرفه‌تر است؟ مزایای داشتن هر یک چیست؟ برای آگاهی بیشتر کلیک کنید.

27 فروردین 1402 / بیمه بدنه

پوشش کشیدن میخ در بیمه بدنه: یکی از بهترین پوشش‌های بیمه بدنه را بشناسید

جبران خسارات پیش بینی نشده، مثل میخ کشی روی سطح اتومبیل با بیمه بدنه و پوشش‌های آضافی آن.

20 فروردین 1402 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

بهترین بیمه خودرو را از کدام شرکت بیمه بخریم؟

بهترین بیمه خودرو چه ویژگی‌هایی دارد؟ کدام شرکت بهترین بیمه را ارائه می‌دهد؟ برای اطلاع از ویژگی‌های بهترین بیمه بدنه و بهترین بیمه ثالث خواندن این مقاله را توصیه می‌کنیم.

19 فروردین 1402 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

خسارت تصادف 50 50 چگونه پرداخت می‌شود؟ | دیه تصادف 50 50

یکی از تصادفاتی که ممکن است با آن مواجه شوید، تصادف 50 50 است. معمولاً افراد در چنین شرایطی به دلیل نداشتن آگاهی، ممکن است تصمیمات اشتباهی بگیرند. این راهنمای دریافت خسارت تصادفات 50-50 به کمک همه رانندگان آمده است!

16 فروردین 1402 / بیمه بدنه

پوشش های بیمه بدنه اصلی و اضافی چه مواردی را شامل می‌شود؟

پوشش بیمه بدنه به دو بخش اصلی و اضافی تقسیم می‌شود. در صورتی که حادثه‌ای از قبیل سرقت خودرو، آتش سوزی، یا آسیب به بدنه ماشین وارد شود بیمه بدنه این خسارات را جبران می‌کند. برای اطلاعات جامع این مقاله را بخوانید.

11 فروردین 1402 / بیمه بدنه

نحوه محاسبه و پرداخت خسارت خودروی متعارف چگونه است

تمام قوانین تصادف ماشین متعارف (معمولی) و دریافت خسارات آن را در این مقاله بخوانید.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
سامی عزیزی
05 تیر 1401

سلام و خسته نباشید من دیروز با درخت پارک تصادف کردم ماشینم صدمه دید الان بیمه بهم خسارت میده؟

    کارشناس بیمه
    05 تیر 1401

    سلام دوست عزیز، بله از بیمه بدنه می توانید استفاده کنید.

سهیل
12 تیر 1401

سلام برخورد با تابلوهای راهنمایی و رانندگی هم پوشش می ده؟

    کارشناس بیمه
    13 تیر 1401

    سلام دوست عزیز،بله.

مهدی
07 مرداد 1401

سلام من دیروز موقع بردن ماشین به پارکینگ با دیوار برخورد کردم خسارت جزیی وارد شد درب سمت راننده
بیمه بدنه بهم خسارت میده آیا گزارش پلیس لازمه

    کارشناس بیمه
    08 مرداد 1401

    سلام خیر میتوانید بگویید که کسی زده و در رفته است. البته گزارش پلیس می خواهد یا خیر، از دفتر واحد خسارت شرکت بیمه بپرسید.

      شریفیان
      06 آبان 1401

      سلام قیمت خسارت ب درخت سرو نقرهای ک کلن درخت شکست و تنه نسبت خوبی داشت ک‌باعت شد ماشین نگه داره قیمت خسارت ب درخت چقدره بیمه شخص ثالت دارم درصورت منحرف شدن و نزدن ب موتوری ک مزاحمم شد؟؟؟؟

        کارشناس بیمه
        07 آبان 1401

        سلام میزان خسارت را فقط خود کارشناس شرکت بیمه تعیین می کند. البته خسارتی برای خودروی شما پرداخت نمی شود.

مشهدی
05 مهر 1401

سلام خسارت تصادف با درخت رو هم بیمه بدنه میده؟

    کارشناس بیمه
    06 مهر 1401

    سلام بله

مهدی حکیمی
13 مهر 1401

سلام من دیروز در پارگنیک با یک تیراهن که از دیوار ۳۰سانتمتر جلوتر بود برخورد کردم وانت بار وبارهم داشتم سپردیاق سینیفن کولر شاستی خسارت بدی دیدم ایا میتوانم از بیمه شخص ثالث اسفاده کنم .

    کارشناس بیمه
    14 مهر 1401

    سلام اگر خودتان زده باشید و مقصر باشید، از بیمه بدنه باید استفاده کنید.

عاطفه سلیمانی
26 مهر 1401

سلام. یه سوال داشتم
برادر من یک سری به گاردریل جاده زد ولی خداروشکر گاردریل نشکست و جلوشو گرفت نیوفته تو دره
ولی ازش خسارت گاردریل گرفتن بخاطر کم شدنی
میخواستم ببینم این طبیعیه که به جز شکستن برای چیزای دیگه هم خسارت بگیرن مثل این موضوع

    کارشناس بیمه
    26 مهر 1401

    سلام باید از یک وکیل آشنا بپرسید اما به هر حال به گاردریل اسیب وارد کرده

بهنام
01 آبان 1401

سلام بنده سرنشین جلو ماشینی بودم ک قصد رساندنم ب مقصد را داشت ک در حین رانندگی ماشین منحرف شد و ب درخت وسط بلوار برخورد کرد ک بنده دچار جراحات زیادی از ناحیه صورت شدم و شخص راننده هم یک مدت در کما بود و الان از کما در اومده ولی جراحات شدیدی دارد ک نمی‌تواند حرف بزند .بنده شکایت کردم و تمام مراحل قانونی از جمله پزشک قانونی راطی کردم .قاضی بیست روز مهلت داد ک طرفین احظاراتشون را ب کلانتری ارائه بدند ک راننده در بیمارستان بود و نتوانست ب کلانتری احظاراتش را بدهد .و دوباره پرونده ب دادگاه رفت و دوباره قاضی پرونده را با حکم تفهیم کروکی ب کلانتری ب مهلت یک ماه ابلاغ کرد .
خواستم بدونم تفهیم کروکی چیست ؟والان پرونده در چ مرحله ای هست

    کارشناس بیمه
    01 آبان 1401

    سلام باید مراحل را از یک وکیل بپرسید.

توماج
03 آذر 1401

سلام، من در حین خارج شدن از پارکینگ آینه سمت شاگردم شکست، پارس صفر با کارت طلایی، خسارت رو بیمه پرداخت میکنه؟

    کارشناس بیمه
    03 آذر 1401

    سلام باید با کارشناسان واحد خسارت تماس بگیرید.

عاطفه
17 آذر 1401

سلام من بیمه بدنه دارم و موقع رفتن به پمپ بنزین رکاب سمت شاگرد با جدول پمپ بنزین برخورد کرد و تو رفتگی تقریبا زیادس پیدا کرد و یکم رنگ پریدگی هزینه حدودیش ۲.۵۰۰ میشه ولی با پلیس تماس نگرفتم که کروکی بکشه
میخواستم بدونم که آیا بیمه هزینه رو پرداخت میکنه یا خیر ؟

    کارشناس بیمه
    18 آذر 1401

    سلام شاید قبول کنند.

میرمحمد محمدیان
04 اسفند 1401

با سلام
من‌ با بلوکه سیمانی که پیمانکار شهرداری بصورت نامتعارف و بدون علائم در وسط جاده گذاشته ب ده برخورد کردم. ماشینم شدیدا خسارت دیده از ناحیه سپر و زیر خودرو مقصر کیست در این موارد؟؟، 🙏🙏

    کارشناس بیمه
    04 اسفند 1401

    سلام دوست عزیز. در این موارد مقصر راننده است.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید