۲۱ اسفند ۱۴۰۲

ثبت خلافی با دوربین: راهکار دقیق پلیس راهور برای ثبت تخلفات رانندگی ماشین و موتور

سالها پیش اگر با وسیله نقلیه خود مرتکب تخلفی می‌شدیم، افسر قانونمند راهنمایی و رانندگی به روش‌های سنتی به استقبالمان می‌آمد و خلقمان را تنگ می‌کرد! اما پیشرفت تکنولوژی این اصل را به همه ما ثابت کرد که ثبت تخلفات نیز می‌تواند راه ساده‌تری داشته باشد.راهی که حتی کوچک‌ترین تخلفات نیز از چشمش دور نمی‌ماند و نیازی به بودن افسر نیز نخواهد بود. دوربین‌های موجود در جاده‌ها و خیابان‌ها جرایم را ضبط و در پرونده‌ی سوابق درج خواهند کرد.این‌روزها روش ثبت خلافی با دوربین بسیار شناخته شده است و تقریبا همه‌ی رانندگان از وجود آن باخبرند.

دوربین‌های ثبت خلافی ،  از دسته‌ی دوربین‌های مداربسته هستند که در مکان‌های مشخصی نصب می‌شوند.وظیفه‌ی اصلی این دوربین‌ها بررسی تخلفات و ثبت آن‌هاست. با این کار در واقع از تلفات جاده‌ای و تصادفات شدید جلوگیری خواهد شد.

انواع دوربین ثبت خلافی

برای این‌که تخلف‌های راهنمایی و رانندگی ثبت شود، روش‌های زیادی وجود دارد. یکی از این روش‌ها ثبت خلافی با دوربین است که به دو صورت مکانیکی یا هوشمند صورت می‌پذیرد.در هر دوی این روش‌ها، رانندگان  با یک دوربین قدرمتند روبه‌رو هستند که ریز‌ترین تخلفات از چشمان تیزبینش دور نمی‌ماند.

این دوربین‌ها به روش‌های متفاوتی ثبت تخلف خواهند کرد:

دوربین هوشمند راهنمایی و رانندگی

این نوع دوربین در فاصله بین دو اتوبان یا درکنار چراغ‌های راهنمایی دیده‌می‌شوند. دوربین‌های هوشمند پلیس راهنمایی و رانندگی به لطف داشتن هوش مصنوعی، این توانایی را دارد که در زمان تخلف، تصویری از خودرو یا موتور شما را ثبت نماید.تصویر خروجی این دوربین‌ها حاوی پلاک خودرو است که در پرونده‌ی راهنمایی رانندگی شخص راننده قرار خواهد گرفت.

البته برای استعلام و گرفتن خلافی موتور با پلاک بهتر است که مقاله خلافی موتور بیمه دات کام را مطالعه کنید.

دوربین اپراتوری برای ثبت جرایم رانندگی

در این روش نیاز به  اپراتوری‌ست که در پشت دوربین بنشیند و به کمک آن تخلفات را بررسی ‌کند.این مدل ثبت تخلفات بیشتر برای کنترل کردن جاده‌ها و سرعت خودروها به کار می‌رود.

ممکن است این شبهه برای شما پیش آید که شاید خلافی با دوربین اپراتوری درست نباشد. برای رفع این شک می‌توانید پس از مشاهده لیست خلافی خودرو و موتور اعتراض نمایید. تمامی اتفاقات رخ داده در این دوربین ضبط شده و جای هیچ‌گونه نگرانی نخواهد بود. چنانچه این تخلف به اشتباه ثبت شده باشد، شما جریمه‌ای پرداخت نخواهید کرد.

دوربین‌های دستی؛ ثبت جرایم و تخلفات رانندگی در جاده‌ها

دوربین‌های دستی برای ثبت تخلفات مرتبط با سرعت در جاده‌ها، استفاده می‌شوند. دقت این دوربین‌ها نسبت به انواع دیگری که در این مقاله در مورد آن‌ها صحبت کردیم، کمتر است. دوربین‌های دستی به صورت اتوماتیک تخلفات را ثبت نمی‌کنند. برای ثبت تخلفات با این دوربین‌ها افسر راهنما و رانندگی باید با استفاده از دوربین ماشین‌های در حال حرکت را نظاره کند. احتمالا این دوربین‌ها را به وفور در جاده‌ها دیده باشید.

دوربین‌های خودرویی نصب شـده در داخل خودرو پلیس

ماموران ناجا معمولا در خیابان‌ها، جاده‌ها و مکان‌های خلوت؛ برای کنترل سرعت وسایل نقلیه از دوربین‌های خودرویی استفاده می‌کنند. دوربین‌های خودرویی در داخل خودروی پلیس نصب می‌شوند و برای تشخیص سرعت به پلیس کمک می‌کنند.

کد دوربین های راهنمایی و رانندگی

احتمالا می‌پرسید آیا تمام دوربین‌های ثبت خلافی راهنما و رانندگی کد دارند؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید که بله! اگر دوربین ثبت خلافی نصب شده در خیابان به وسیله پلیس راهنمایی و رانندگی دارای کد نباشد، نمی‌تواند جرایم را ثبت کند. کد دوربین‌های راهنمایی و رانندگی به وسیله پلیس تعیین می‌شوند. شهروندان درباره اینکه کدام دوربین‌های ثبت خلافی دارای کد هستند نباید اطلاعاتی داشته باشند.

موضوع مهم بعدی در مورد ثبت خلافی با دوربین این است که بدانیم جریمه دوربین بعد از چند روز ثبت میشود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تخلفات در فاصله ۷ تا ۱۰ روز به سرورهای گیرنده منتقل می‌شوند و کمتر دو هفته بعد می‌توانید از میزان جریمه، ساعت دقیق و فضایی که تخلف در آن اتفاق افتاده مطلع شوید.

آیا دوربین‌های سرعت سنج در شب هم می‌توانند تخلفات را ثبت کنند؟

آیا دوربین‌های ثبت تخلفات در شب هم عمل می‌کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله! شب و روز بودن تاثیری بر روی ثبت تخلفات به وسیله دوربین‌های هوشمند ندارد. دوربین‌های ثبت سرعت می‌توانند شب‌ها هم تمامی تخلفات را ثبت کنند. این دوربین‌ها در شب با کمک اشعه‌هایی که از خود ساطع می‌کنند، می‌‍‌توانند پلاک و تخلفات را ثبت نمایند.

استعلام بیمه شخص ثالث

نحوه عملکرد دوربین کنترل سرعت

دوربین‌های کنترل سرعت در دو نوع پرتابل (سیار) یا ثابت هستند.  بیشتر این دوربین‌های مداربسته لیزری بوده و مسافت ۳۰۰ متری را پوشش خواهند داد.

عملکرد این دوربین‌های راهنمایی و رانندگی ثابت به دو روش صورت می‌گیرد:

  1. دوربین‌هایی که پلاک خودروهای در حال حرکت را می‌خوانند و به صورت موقت زمان عبور خودرو را ذخیره می‌کنند.
  2. دوربین‌هایی که سرعت وسیله نقلیه را محاسبه می‌کنند.

چند نوع تکنولوژی دوربین راهنمایی رانندگی برای ثبت تخلف وجود دارد؟

تکنولوژی هایی که در دوربین‌های ثبت خلافی خودرو  وجود دارند را در زیر برای شما آورده‌ایم:

  • لیزر
  • رادار
  • پردازش تصاویر
  • لوپ

جریمه کدام دوربین راهنمایی و رانندگی زودتر ثبت می‌شود؟

در صورتی که دوربین اپراتوری، جریمه‌ی شما را ثبت کند، افسر فرمان ایست خواهد داد.  افسر بعد از متوقف کردن خودرو، برگه جریمه راهنمایی و رانندگی را در اختیار راننده  قرار می‌دهد.

در بیشتر موارد، دوربین‌های هوشمند گزارشگر جریمه‌های خودروها هستند.حتی ممکن است شما روحتان هم از تخلفی برخوردار نباشد.این تخلفات ثبت شده بین ۷ تا ۱۰روز به سرورهای گیرنده منتقل شده و شما می‌توانید بعد از دوهفته از جریمه ثبت خلافی با دوربین مطلع شوید.

دوربین راهنمایی رانندگی چگونه کار می کند؟

دوربین‌های راهنمایی و رانندگی  قابلیت خواندن پلاک‌ها یا ANRP دارند.  این دوربین‌ها براساس برنامه‌های مشخص پلاک‌های خودروهای در حال عبور را شناسایی و ضبط خواهند کرد.

گاهی برخی رانندگان شیطنت‌شان گل کرده و نرسیده به دوربین، سرعت خود را کاهش می‌دهند، غافل از این‌که نمی‌دانند این جریمه‌ها به راحتی ثبت خواهند شد. سرعت دوربین‌ها بیشتر از حد تصور است و نمی‌توان آن‌ها را دست کم گرفت.

عملکرد دوربین راهنمایی رانندگی در دوران همه گیری کرونا چگونه است؟

در این زمان که کرونا بیداد می‌کند، محدودیت‌های تردد نیز در برخی نقاط وجود دارد که در آن‌ها امکان سرایت ویروس بیشتر است. در زمان  محدودیت‌ها، رانندگان خودرو و موتورسواران نمی‌توانند به مکان‌های ممنوع در ساعات مشخص تردد کنند. برای کنترل این موضوع از دوربین‌های راهنمایی و رانندگی پلاک خوان کمک گرفته‌شده‌است.از دوربین‌ها برای صدور قبوض جریمه و قبض‌ خلافی ثبتی با دوربین جهت اعمال قانون به پلیس ارجاع داده‌می‌شوند.

دوربین های ثبت تخلف چه جرایمی را ثبت می کنند؟

رایج‌ترین خلافی ثبت شده با دوربین به شرح زیر هستند:

  1. سرعت غرمجاز وسایل نقلیه (برای اطلاعات بیشتر در خصوص سرعت مطمئنه، مقاله حداکثر سرعت مجاز در معابر را مطالعه کنید.)
  2. عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی
  3. پارک غیرمجاز و توقف در محل
  4. سبقت غیر مجاز و…

پلیس راهنمایی و رانندگی برای هریک از تخلفات بالا، باید دوربین مداربسته مناسبی را انتخاب و نصب نماید؛ مثلا برای ثبت سرعت غیرمحاز از دوربین ثبت سرعت استفاده می‌شود که این دوربین تخلفات را تا سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت با دو درصد احتمال خطا ثبت می‌نماید. ( ثبت خلافی با دوربین در این شیوه به صورت تصویر یا فیلم خواهد بود)

جریمه خودروهای بدون بیمه با دوربین‌های ترافیکی

پلیس راهور فراجا اعلام کرد که خودرو‌های فاقد بیمه به وسیله دوربین‌های ترافیکی و ماموران راهنمایی و رانندگی جریمه می‌شوند. همان طور که می‌دانید یکی از موارد ضروری برای تردد خودرو تهیه و خرید بیمه شخص ثالث است و به همین دلیل تمام وسایل نقلیه موتوری از جمله خودروها باید با داشتن بیمه‌نامه معتبر در معابر و جاده‌ها حرکت کنند.

نداشتن یا منقضی شدن اعتبار بیمه شخص ثالث تخلف است و این خودروها مشمول جریمه می‌شوند.

همچنین بانک اطلاعاتی شرکت‌های بیمه با پلیس راهور در ارتباط بوده و همین امر موجب شده تا افراد متخلف به راحتی به وسیله دوربین‌ها شناسایی شده و جریمه شوند. در همین راستا دوربین‌های جاده‌ای به شکلی تنظیم شده‌اند که اگر خودرویی فاقد بیمه معتبر باشد از سوی دوربین‌ها جریمه خواهد شد. همچنین ماموران پلیس نیز در صورت مشاهده خودروی بدون بیمه یا بیمه نامه منقضی شده نسبت به جریمه آن اقدام خواهند کرد.

بنابراین لازم است تمامی رانندگان حتما قبل از شروع سفر و تردد در معابر از تاریخ بیمه‌نامه خود مطمئن شده ودر صورت اتمام این تاریخ نسبت به تمدید آن اقدام کنند، تا مشمول جریمه نشوند.

لیست خلافی ثبت شده با دوربین

به طور کلی دوربین راهنمایی رانندگی، قادر به ثبت خلافی‌های خودرو و موتور زیر است:

  • ورود به محدوده طرح ترافیک
  • ورود خودروها و موتورسیکلت ها به لاین اتوبوس های تندرو
  • عبور از چراغ قرمز
  • سرعت غیر مجاز
  • توقف و پارک در محل های غیر مجاز
  • گیت عوارض بین شهری

برای پرداخت عوارض آزادراهی می‌توانید از سامانه بیمه دات کام اقدام نمایید و پیش از جریمه شدن، عوارض خودروی خود را پرداخت نمایید.

برای مشاهده خلافی موتورسیکلت می‌توانید مقاله خلافی موتورسیکلت bimeh.com را مطالعه کنید.

آیا دوربین‌های ثبت سرعت، در شب نیز عمل می‌کنند؟

شب‌ها که ما می‌خوابیم، دوربین‌ها بیدارند!

دوربین‌های راهنمایی و رانندگی در روز و شب تخلفات را ثبت خواهند کرد. شاید بپرسید  چگونه با تاریکی هوا این تخلفات ثبت می‌شوند؟در حقیقت، با کمک اشعه‌هایی که درون این دوربین‌ها وجود دارند، پلاک خودروهای متخلف تشخیص داده شده و تخلفات به راحتی ثبت خواهند شد.

آیا می‌توان تصاویر ثبت شده به وسیله دوربین پلیس را مشاهده کرد؟

احتمالا برای شما هم سوال است که چگونه می‌توان تصاویر خلافی خودرو را مشاهده کرد؟ در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که پلیس +۱۰ برای رفاه حال شهروندان و ارائه خدمات پرکاربرد برنامه پلیس من را منتشر کرده است. با استفاده از این برنامه افراد می‌توانند بسیاری از امور وابسته به این سازمان را به صورت غیرحضوری پیگیری کنند. پلیس+۱۰ امکان مشاهده خلافی خودرو و تصاویر ثبت شده به وسیله دوربین‌های کنترل سرعت را از طریق این اپلیکیشن در دسترس شهروندان قرار داده است.

آیا مشاهده عکس دوربین ثبت خلافی فایده‌ای دارد؟

ثبت تخلفات رانندگی را چگونه می‌توان پیگیری کرد؟ جریمه دوربین کجا ثبت می‌شود؟ حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که با عبور از برخی دوربین‌های ثبت خلافی احساس کنید تصویر شما به وسیله این دوربین‌ها ثبت شده‌است. گاهی هم افراد به تخلفی که دوربین‌ها برای آن‌ها ثبت کرده‌است اعتراض دارند. مشاهده تصویر ثبت شده به شما کمک می‌کند، تخلف ثبت شـده را ببینید. در هر صورت شما ملزم به پرداخت جریمه تخلف ثبت شده هستید. فقط در صورتی که تخلف یا جریمه مورد اعتراض در دوربین‌ها ثبت نشده باشد، می‌توانید اعتراض خود را ثبت کنید. در این حالت در صورت محق بودن اعتراض شما، جریمه حذف می‌شود.

استعلام بیمه بدنه

ثبت تخلف با دوربین راهنمایی و رانندگی چه میزان است؟

جریمه رانندگی در سال ۱۴۰۱ برای خلافی‌ خودرو به شرح زیر است:

( البته مبالغ این جدول برای سال ۱۴۰۰ می‌باشد. برای محاسبه جرایم رانندگی در سال ۱۴۰۱ به مبلغ هر جریمه ۵ درصد افزوده می‌شود.)

  • کدعنوان تخلف رانندگیمبلغ جریمه (۱۴۰۰) به ریال
    الفبپ
    کلانشهرها، مراکز استان ها، جاده های بین شهری و مناطق آزاد تجاری-صنعتیسایر شهرروستاها و راه های روستایی
    ۲۰۰۱هرگونه ‌حرکات نمایشی ‌مانند دور زدن درجا یا‌ حرکت موتورسیکلت بر روی یک ‌چرخ۱.۵۷۵.۰۰۰۱.۳۷۷.۰۰۰۷۶۵.۰۰۰
    ۲۰۰۲تجاوز از سرعت مجاز (بیش از ۳۰ کیلومتر بر ساعت)۲.۱۰۰.۰۰۰۱.۸۹۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۰۰۳سبقت در راه های دو طرفه۲.۱۰۰.۰۰۰۱.۸۹۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۰۰۴عبور از چراغ قرمز۲.۱۰۰.۰۰۰۱.۸۹۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۰۰۵حرکت به صورت مارپیچ۱.۵۷۵.۰۰۰۱.۳۷۷.۰۰۰۷۶۵.۰۰۰
    ۲۰۰۶حرکت با دنده عقب در بزرگراه ها و آزادراه ها۱.۵۷۵.۰۰۰۱.۳۷۷.۰۰۰
    ۲۰۰۷رانندگی در حالت مستی و مصرف داروهای روانگردان و افیونی

     

    ۴.۲۰۰.۰۰۰۴.۲۰۰.۰۰۰۴.۲۰۰.۰۰۰
    ۲۰۰۸تجاوز از سرعت مجاز بیش از ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر بر ساعت

     

    ۲.۱۰۰.۰۰۰۱.۸۹۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۰۰۹عبور از محل ممنوع۹۴۵.۰۰۰۵۴۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۱۰تجاوز به چپ از محور راه۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۱۱عبور وسایل نقلیه از پیاده رو۶۶۳.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۱۲رعایت نکردن حق تقدم۵۲۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۱۳دور زدن در محل ممنوع۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۱۴استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۱۵نقص فنی موثر یا نقص در سامانه روشنایی در شب۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۰۱۶عدم رعایت مقررات ایمنی حمل و نقل جاده ای مواد خطرناک (ادغام با کد ۲۰۲۰)

     

    ۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۱۷رانندگی با وسایل نقلیه عمومی بیش از زمان مجاز۶۳۰.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰
    ۲۰۱۸عدم رعایت محدودیت های زمانی یا مکانی یا شرایط مندرج در گواهینامه از جمله استفاده از عینک، سمعک یا تجهیزات خاص۶۳۰.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰
    ۲۰۱۹عدم توجه به فرمان ایست یا پرچم مراقبین عبور و مرور محصلین با پلیس مدرسه۶۳۰.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰
    ۲۰۲۰عدم رعایت مقررات حمل بار۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۲۱نصب پلاک های متفرقه یا تغییر استاندارد پلاک وسیله نقلیه۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۲۲مغایرت مشخصات فنی با کارت شناسایی وسیله نقلیه۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۲۳در آغوش داشتن اطفال در هنگام رانندگی۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۲۴حمل تیرآهن و دیگر موارد مشابه بدون رایت موارد ایمنی۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۰۲۵عدم رعایت مقررات حمل بارهای ترافیکی۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۲۶عدم اقدام به تعویض پلاک به هنگام خرید و فروش وسیله نقلیه۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۲۷هرگونه دخالت و دستکاری سرعت نگار در خودروهای حمل و نقل عمومی۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۲۸نداشتن بیمه شخص ثالث معتبر۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۲۹توقف دوبله در محل ایستادن ممنوع۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۳۰عبور کامیون و اتوبوس درخط سرعت بزرگراه‌ها و آزادراه‌های دارای بیش از دوخط عبور در هر سمت

     

    ۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۳۱حمل مواد سوختی خارج از باک توسط وسایل نقلیه غیر مجاز یا نصب باک غیر مجاز۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۳۲سوار کردن مسافر یا سرنشین داخل صندوق عقب یا هر قسمت خارجی وسیله نقلیه۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۳۳رانندگی با وسیله نقلیه با پلاک غیر مجاز و یا دارای پلاک‌گذر موقت “ویژه” تعمیری خارج از زمان و مکان تعیین شده و یا پلاک تعویض نشده متعلق به مالک قبلی۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۳۴حمل مواد محترقه با وسایل نقلیه غیرمجاز۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۳۵نداشتن مجوز فعالیت راننده وسیله نقلیه عمومی۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۰۳۶استفاده از نورافکن یا چراغ دارای نور خیره کننده,چراغهای الوان, اضافی و داشتن نور سفید در عقب و نور قرمز در جلو وسیله نقلیه

     

    ۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۳۷نصب هرگونه تجهیزات یا اجسام اضافی روی بدنه وسیله نقلیه یا روی چرخ ها که از سطح بیرونی وسیله نقلیه تجاوز نماید.۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۳۸توقف و سطح معبر در حریم یا خود تقاطع با بخش های شطرنجی۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۳۹عدم رعایت فاصله طولی و عرضی با وسیله نقلیه جلویی یا جانبی و تصادف ناشی از عدم توجه به جلو۶۳۰.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰
    ۲۰۴۰عدم اعلام نشانی محل سکونت جدید مالک وسیله نقلیه در مهلت تعیین شده از تاریخ تغییر محل سکونت به اداره راهنمایی و رانندگی۵۲۵.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۴۱سبقت از سمت راست وسیله نقلیه دیگر در راه‌هایی با امکان رفت و برگشت فقط خط عبوری یا با استفاده از شانه راه۷۶۵.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۰۴۲عدم تجهیز وسایل نفلیه به علایم هشدار دهنده در عملیات اجرایی و عمرانی راه‌ها۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۴۳سبقت اتوبوس و کامیون در داخل شهر۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۴۴توقف در ابتدا و انتهای پیچ‌ها، روی پل، داخل تونل و داخل یا حریم تقاطع‌های راه آهن۶۳۰.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۴۵نشاندن مسافر یا سرنشین در سمت چپ راننده۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۴۶سوارکردن یا سوار شدن و پیاده شدن یا آویزان شدن از وسیله نقلیه در حال حرکت۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۴۷نداشتن یا ناخوانا بودن پلاک جلو۶۳۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۴۸روشن نکردن چراغ از غروب تا طلوع۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۴۹حرکت عمدی به موازات اتومبیل که باعث کندی و انسداد ترافیک شود۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۵۰حرکت‌نکردن وسایل‌نقلیه بین دو خط یا تغییر خط‌حرکت بدون رعایت‌ مقررات مربوطه در معابر دارای خط‌کشی‌

     

    ۵۲۵.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۵۱عبور وسایل نقلیه غیر مجاز از خط ویژه۸۴۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۵۲نصب و استفاده از تجهیزات سمعی و بصری مانند چراغ‌گردان، آژیر و غیره در خودروهای غیرمجاز۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۵۳رعایت نکردن مسیرهای تعیین شده حرکت در معابر منتهی به تقاطع‌ها۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۵۴استفاده از وسایل آتش زا در داخل وسیله نقلیه۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۵۵باز کردن قفل مخصوص وسایل نقلیه بسته شده توسط مامورین راهنمایی ورانندگی۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۵۶تجاوز از سرعت مجاز (تا ۳۰ کیلومتر در ساعت)۶۳۰.۰۰۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۵۷بارگیری نکردن صحیح و مهار ایمن محموله ها۶۵۷.۰۰۰۴۵۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۵۸تخلیه نخاله، زباله، مصالح ساختمانی، فاضلاب و ایجاد هرگونه مانع در مسیر راه‌ها و حریم آن‌ها۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۵۹حمل کود، زباله، نخاله و مصالح ساختمانی و غیره بدون حفاظ و پوشش لازم۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۶۰عدم توجه به فرمان ایست و حرکت پلیس۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۶۱حمل بار تجاری با استفاده وسایل نقلیه عمومی حمل مسافر۴۲۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۶۲توقف در محل ایستادن ممنوع۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۳نداشتن کارت معاینه فنی۵۲۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۶۴حمل جنازه با وسایل نقلیه غیر مجاز۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۵خودداری از کنار بردن وسیله نقلیه متوقف شده به دلیل آسیب یا تصادف۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۶رعایت نکردن فاصله طولی و عرضی کافی قبل، حین و بعد از سبقت۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۷راه ندادن به وسیله نقلیه پشت سر برای سبقت۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۸رعایت نکردن مقررات در گردش‌ها۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۶۹نصب هر نوع علایم یا الصاق هر نوع نوشته، آگهی و تصاویر روی بدنه یا قسمت درونی وسایل نقلیه عمومی مسافربری بدون مجوز۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۷۰حرکت کمتر از سرعت مقرر در صورت نبودن مانع در معابر

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۱توقف وسایل نقلیه عمومی حمل مسافر و بار در خارج از مکان های تعیین شده۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۲استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی با سرعت کمتر از ۶۰ کیلومتر بر ساعت۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰
    ۲۰۷۳بیرون ریختن ضایعات و آشغال از خودرو۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۴استفاده نادرست از علایم ایمنی و هشدار دهنده وسیله نقلیه متوقف شده در سطح راه‌ها۴۵۹.۰۰۰۶۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۷۵ریختن ‌روغن، بنزین، نفت، گاز(گازوییل) یا سایر مایعات آلوده روی راه۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۶توقف سایر وسایل نقلیه در ایستگاه وسایل نقلیه عمومی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۷گردش به چپ یا راست در محل ممنوع۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۸توقف وسایل نقلیه در سطح سواره رو راه‌ها یا شانه کناری۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۷۹تغییر محل نصب پلاک وسیله نقلیه۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۸۰نداشتن وسایل ایمنی سالم و متناسب با فصل۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۸۱حمل مسافر با وسایل نقلیه شخصی یا غیر مجاز۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۸۲ورود و تردد وسایل نقلیه غیر مجاز در معابر، محدوده‌ها ومناطق ممنوعهحذفحذفحذف
    ۲۰۸۳نداشتن یا استفاده نکردن از سامانه تهویه مطبوع برای وسایل نقلیه عمومی مسافربری۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۸۴رعایت نکردن مقررات مربوط به تابلوی ایست یا چراغ چشمک زن راهنمایی در تقاطع‌ها و میادین۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۸۵توقف دوبله در معابر۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۸۶حرکت با دنده عقب غیر ضروری در راه‌ها۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۸۷حمل سرنشین توسط وسایل نقلیه کشاورزی و عمرانی۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۸۸توقف وسایل نقلیه در حاشیه راه‌ها برای فروش کالا۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۸۹نداشتن آج مناسب در سطح اتکای لاستیک با استفاده از لاستیک‌های فرسوده

     

    ۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۹۰تردد با وسیله نقلیه دودزا۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۹۱حمل اشیاء کثیف، آلوده و حیوانات و غیره اذیت کننده مسافران وسایل ‌نقلیه ‌عمومی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۹۲استفاده کردن از کلاه ایمنی توسط راکب و سرنشین۶۳۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰۶۳۰.۰۰۰
    ۲۰۹۳استفاده کردن از کلاه ایمنی توسط راکب و سرنشین در آزادراه ها و بزرگراه ها و جاده ها۶۳۰.۰۰۰۴۲۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۰۹۴نداشتن بارنامه یا صورت وضعیت مسافری در وسایل نقلیه عمومی۴۵۹.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۰۹۵مغایرت مشخصات مسافر یا محموله با صورت وضعیت یا استفاده مکرر از یک بارنامه یا صورت وضعیت

     

    ۴۵۹.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۰۹۶عدم رعایت مسیرهای تعیین شده توسط رانندگان وسایل نقلیه ترانزیت

     

    ۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۰۹۷سوارکردن مسافر بدون صدور بلیط در وسایل نقلیه مسافربری۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۹۸سوار کردن سرنشین اضافی به ازای هر نفر در وسایل نقلیه عمومی حمل مسافر در جاده‌های بین شهری و راه‌های روستایی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۰۹۹قبول نکردن مسافر برای سوار کردن۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۰تعمیر یا شستشوی وسیله نقلیه در راه‌های عمومی۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۰۱توقف منجر به سدمعبر یا اختلال در عبورومرور۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۲عبور وسایل نقلیه از بین دستجات نظامی، انتظامی، دانش آموزان یا تشییع کنندگان یا دستجات عزاداری۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۳توجه نکردن به هشدار و علایم وسایل نقلیه امدادی در حال ماموریت۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۴نداشتن تجهیزات پیش بینی شده در برگ بازبینی فنی سلامت وسایل نقلیه عمومی۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۵آموزش رانندگی در محل های غیرمجاز۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۶نصب نکردن پلاک با ابعاد بزرگ روی خودروهای باری بزرگ سنگین و اتوبوس ها۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۷توقف وسایل نقلیه در پیاده رو۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۰۸سوار یا پیاده کردن مسافر درخارج از پایانه‌های مسافربری یا محل‌های مجاز۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۱۰۹استفاده از لاستیک‌های خارج از استاندارد وسیله نقلیه۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۰همراه نداشتن دفترچه یا تجهیزات ثبت سرعت و ساعت در وسایل نقلیه عمومی۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۱همراه نداشتن گواهینامه۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۲همراه نداشتن پروانه تاکسیرانی یا اتوبوسرانی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۱۳انجام سرویس مدارس بدون داشتن مجوز لازم یا با وسایل نقلیه غیرمجاز۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۴استفاده از شیشه دودی مسدود کننده چهره راننده وسرنشین۵۲۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۱۱۵بیرون آوردن دست یا هر یک از اعضای بدن سرنشین از وسیله نقلیه در حال حرکت به جز موارد خاص

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۶نصب‌ نکردن علامت ممیزه خودروهای ‌دارای پلاک‌ دولتی روی ‌شیشه یا سایر قسمت‌های تعیین‌ شده۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۷نصب نکردن علامت ممیزه خودروهای دولتی روی شیشه۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۱۱۸نصب یا اسفاده نکردن صحیح از تجهیزات الکترونیکی و غیر الکترونیکی مصوب کنترل سرعت و موقعیت وسایل نقلیه عمومی۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۱۹باز کردن درب وسیله نقلیه بدون رعایت احتیاط در حال حرکت و حین توقف یا باز گذاشتن درب وسیله نقلیه در سمت سواره‌رو۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۲۰حرکت با نور بالا در مواقع غیرضروری۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۲۱رانندگی با گواهینامه پس از پایان زمان اعتبار

     

    ۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۲۲حمل بار غیرمتعارف یا اشیا با وسایل نقلیه غیر باربری۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۲۳عدم پرداخت عوارض مقرر در آزاد راه‌ها برای خودروهای سواری ، وانت ، مینی بوس و کامیونت۴۲۰.۰۰۰
    ۲۱۲۴بوق زدن در محل ممنوعه۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۲۵آلودگی صوتی موضوع ماده ۲۹ قانون هوای پاک و تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار از بوق‌های شیپوری، لوله اگزور، سامانه صوتی یا بلندگوی منصوب در وسایل نقلیه و مانند آن۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۱۲۶تردد غیر مجاز وسایل نقلیه در محدوده های ممنوع۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۱۲۷سوار کردن اطفال کمتر از ۱۲ سال در صندلی جلو اتومبیل

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۲۸سوار‌کردن‌ مسافر با داشتن ‌مسافر قبلی در تاکسی تلفنی، دربست یا آژانس ‌بدون اجازه ‌مسافر قبلی

     

    ۲۱۰.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰
    ۲۱۲۹خروج غیرمجاز تاکسی از محدوده تعیین شده۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۰همراه نداشتن بیمه شخص ثالث۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۱همراه نداشتن برگ توزین در وسایل نقلیه حمل بار۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۲توجه نکردن به علائم هشدار دهنده در تقاطع راه با راه آهن

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۳همراه نداشتن کارت صحت و سلامت روحی و جسمی راننده وسیله نقلیه عمومی۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۴استفاده از لاستیک میخدار (یخ شکن) در موافع غیر ضروری۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۵حرکت دادن غیرمجاز یا رها نمودن انواع حیوانات در راه‌ها۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۶توقف در جهت مخالف حرکت دیگر خودروها۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۷رعایت نکردن مقررات ویژه عبور وسایل نقلیه کشاورزی و راه سازی در راه‌ها۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۸استفاده نکردن یا غلط از علائم با دست یا چراغ راهنمای وسایل نقلیه در مواقع لزوم۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۳۹پوشاندن تمام یا قسمتی از چراغ‌های جلو یا عقب وسیله نقلیه منجر به کاهش، تغییر یا شدت نور

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۴۰عبور ییا توقف وسایل نقلیه باربری سنگین (ظرفیت ناخالص ۵/۶ تن به بالا) و اتوبوس‌های برون شهری درمعابر شهری در ساعت­های غیر مجاز

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۴۱حرکت در پوشش یا تعقیب وسایل نقلیه امدادی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۴۲استفاده نکردن از علائم هشدار دهنده وسایل نقلیه طویل، عمرانی، راه‌سازی و کشاورزی در راه‌ها

     

    ۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۴۳توقف در پارک ممنوع۲۱۰.۰۰۰۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۴۴نداشتن تجهیزات و علائم مصوب خودروهای تاکسی، آژانس و سرویس مدارس

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۴۵نداشتن تجهیزات و علائم شناسایی واحتیاط در وسایل نقلیه مخصوص آموزش رانندگی

     

    ۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰
    ۲۱۴۶خاموش بودن چراغ داخل وسایل نقلیه عمومی مسافربری در شب۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۴۷نصب آینه‌های غیرمجاز در داخل و خارج وسایل نقلیه مسافربری۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۴۸حمل و در آغوش گرفتن حیوانات یا سرگرم شدن با آن‌ها در حین رانندگی۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۴۹همراه نداشتن کارت خودرو۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۳.۰۰۰
    ۲۱۵۰سوار و پیاده کردن مسافر یا سرنشین درمحل‌های غیرمجاز یا به نحوی مخل عبور و مرور۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۱توقف وسایل نقلیه غیرمجاز در ایستگاه ‌بارگیری و تخلیه بار۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۲رعایت نکردن تقدم عبور عابر یا تجاوز یا توقف وسایل نقلیه درگذرگاه عابر پیاده۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۵۳توقف وسیله نقلیه با موتور روشن بدون حضور راننده در راه‌ها۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۴خوردن، آشامیدن و استعمال دخانیات و غیره در حین رانندگی

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۵عبور از روی لوله آب آتش نشانی در راه

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۶باز گذاشتن درب صندوق عقب وسیله نقلیه در حال حرکت و نصب یا قرار دادن هر شی ایجاد مانع دید عقب یا جلو راننده یا پلاک وسیله نقلیه۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۵۷سوار کردن سرنشین اضافی در شهر و حومه۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۵۸نداشتن برچسب عوارض سالیانه شهرداری

     

    ۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۵۹پارک کردن تاکسی بدون حضور راننده در ایستگاه‌های تاکسی

     

    ۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۶۰استفاده نکردن از کمربند در معابر شهری و روستایی۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۱توقف نکردن در مواجهه با خودروهای سرویس مدارس به هنگام سوار و پیاده نمودن دانش آموزان

     

    ۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۲سوار کردن وسایل نقلیه اضافه در سواری شخصی۱۵۳.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۳همراه نداشتن برچسب معاینه فنی۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۴سوار کردن سرنشین اضافه روی موتور۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۵توجه نکردن به اخطار پلیس۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۶۶استفاده نکردن از تاکسیمتر۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۷دست گرفتن موتورسیکلت سوار، دوچرخه سوار، اسکیت سوار، اسکوتر و  نظایر آن به وسیله  نقلیه در حال حرکت

     

    ۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۱۶۸یدک کشی یا حمل بار غیر متعارف به وسیله موتورسیکلت یا دوچرخه۱۰۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰۵۱.۰۰۰
    ۲۱۶۹حرکت دادن وسایل نقلیه دارای چرخ فلزی در راه‌ها۵۱.۰۰۰۵۱.۰۰۰۳۰.۰۰۰
    ۲۱۷۰نداشتن تجهیزات ایمنی از قبیل رنگ یا بوق ، ترمز، چراغ یا چراغ عقب و نور تاب دوچرخه یابی۵۱.۰۰۰۵۱.۰۰۰۳۰.۰۰۰
    ۲۱۷۱عبور عابر پیاده از محل‌های غیر مجاز سواره رو و همچنین از طول راه‌هایی دارای پیاده رو۳۰.۰۰۰۳۰.۰۰۰۳۰.۰۰۰
    ۲۱۷۲توجه نکردن به علامت ایست مخصوص عصای سفید نابینایان۱.۰۵۰.۰۰۰۸۴۰.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۱۷۳توقف در محل اختصاص معمولان و جانبازان۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۱۷۴نداشتن مجوز فعالیت راننده یا پروانه وسیله نقلیه عمومی یا شخصی فعال در ناوگان بار و مسافر درون شهری یا انقضای مهلت آن

     

    ۴۵۹.۰۰۰۳۵۷.۰۰۰۲۵۵.۰۰۰
    ۲۱۷۵نداشتن سند حمل بار شهری (باربرگ) در وسایل نقلیه عمومی یا شخصی در بخش درون شهری به هنگام حمل بار

     

    ۳۵۷.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۲۵۵.۰۰۰
    ۲۱۷۶مغایرت مشخصات محموله با سند حمل بار شهری (باربرگ) صادر شده یا استفاده مکرر از یک سند حمل بار شهری (باربرگ) در بخش درون شهری۴۵۹.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰۴۵۹.۰۰۰
    ۲۱۷۷تردد غیرضرور وسایل نقلیه در معابر شهرهایی با وضعیت نارنجی۵.۲۵۰.۰۰۰۵.۲۵۰.۰۰۰۵.۲۵۰.۰۰۰
    ۲۱۷۸رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی توسط رانندگان تاکسی و اتوبوس۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰۱.۰۵۰.۰۰۰
    ۲۱۷۹رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی به ازای هر  نفر  مسافر یا سرنشین تاکسی و اتوبوس۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۸۰استفاده نکردن از ماسک توسط عابرین پیاده

     

    ۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۱۸۱تردد غیر ضرور وسایل نقلیه در معابر شهرهای با وضعیت قرمز

     

    ۱۰.۵۰۰.۰۰۰۱۰.۵۰۰.۰۰۰۱۰.۵۰۰.۰۰۰
    ۲۱۸۲تردد های غیرضرور وسایل نقلیه در معابر از ساعت ۲۱:۰۰ تا ۰۴:۰۰

     

    ۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۰
    ۲۱۸۳رعایت نکردن محدودیت های دوران قرنطینه توسط افراد بیمار با تست مثبت۲.۱۰۰.۰۰۲.۱۰۰.۰۰۲.۱۰۰.۰۰
    ۲۳۰۱توقف در محل ممنوع با حضور پارکبان۲۱۰.۰۰۰۲۱۰.۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۳۰۲تردد وسایل نقلیه در سن فرسودگی به ازای هر ۲۴ ساعت یکبار۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰۵۲۵.۰۰۰
    ۲۳۰۳توقف در محل تعیین شده برای معلولان و جانبازان (از تاریخ ۹۹/۰۲/۰۱ غیر فعال شده است – صرفا برای اخذ آمار تخلفات قدیمی ثبت شده در سامانه)۴۲۰.۰۰۰۳۱۵.۰۰۰۱۰۵.۰۰۰
    ۲۳۰۴رانندگی در حالت مستی۴.۲۰۰.۰۰۰۴.۲۰۰.۰۰۰۴.۲۰۰.۰۰۰
    ۲۳۰۵پرداخت نکردن عواض آزادراه خودروهای اتوبوس و کامیون دومحور۵۲۵.۰۰۰
    ۲۰۳۶پرداخت نکردن عواض آزادراه خودروهای کامیون سه محور، تریلی و نفتکش۹۴۵.۰۰۰
    ۲۰۳۷آلودگی صوتی موضوع ماده ۲۹ قانون هوای پاک (مصوب ۱۳۹۶) و تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار از بوق‌های شیپوری، لوله اگزور، سامانه صوتی یا بلندگوی منصوب در وسایل نقلیه و مانند آن. (مرتبه دوم)۲.۱۰۰.۰۰۰۲.۱۰۰.۰۰۰۲.۱۰۰.۰۰۰
    ۲۰۳۸آلودگی صوتی موضوع ماده ۲۹ قانون هوای پاک (مصوب ۱۳۹۶) و تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار از بوق‌های شیپوری، لوله اگزور، سامانه صوتی یا بلندگوی منصوب در وسایل نقلیه و مانند آن. (مرتبه سوم)

     

    ۳.۱۵۰.۰۰۰۳.۱۵۰.۰۰۰۳.۱۵۰.۰۰۰

به جز چگونگی دریافت خلافی خودرو که در مقاله آن به طور کامل توضیح داده‌ایم، نحوه گرفتن خلافی موتورسیکلت شامل روش‌های زیر است:

  • خلافی موتور با پیامک
  • گرفتن خلافی موتور با vin
  • خلافی موتور از روی پلاک

مزایای دوربین راهنمایی و رانندگی چیست؟

دوربین‌های راهنمایی و رانندگی دارای مزایای زیادی هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

کمک به مسافران:

حتما برای شماهم پیش آمده که در رسانه‌های اجتماعی یا صداوسیما شاهد تصاویر زنده یا ویدئوهای جاده‌ای بوده باشید. این تصاویر به شما کمک می‌کند که مسیر ترافیک‌ها را شناسایی کنید. اگر قصد سفر داشته باشید می‌توانید از جاده‌ای که ترافیک کمتری داشته باشد، عبور کرده و سفری جذاب‌تر را تجربه کنید.

ارائه اطلاعات ارزشمند راه‌ها و جاده‌ها:

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، دوربین‌های راهنمایی و رانندگی نقش بسزایی در روان کردن جاده‌ها دارند. در بیشتر موارد، اداره حمل و نقل نیز  این اطلاعات را نگهداری می‌کند.علاوه‌  براین‌ که این دوربین‌ها نظارت دقیقی بر جاده‌ها دارند، به محض این‌که تصادفی رخ دهد یا جاده‌ای بسته شود اعلام کرده و نقش مهمی را در وضعیت جاده‌ها خواهند داشت.

کمک به قانونمندتر کردن شهر

همانطور که گفته شد، ماهیت دوربین‌های ثبت خلافی دوربین، همان طور که از نامشان پیداست،  ثبت سرعت غیرمجاز و این دسته از تخلفات است.به همین علت در ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی مثمرثمر عمل کرده و به قانونمند کردن شهر کمک بسیار ویژه‌ای خواهند کرد.

استعلام خلافی خودرو چگونه صورت می‌گیرد؟

در این مقاله به روش‌های ثبت خلافی با دوربین اشاره کردیم. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چگونه می‌توانید استعلام این خلافی‌ها را بگیرید؟ می‌توانید برای اطلاع از روش‌های استعلام خلافی خودرو مقاله مرتبط با آن را مطالعه کرده و راحت‌ترین روش را برای انجام این کار استفاده نمایید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
محمد
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

یه سوال داشتم ، سبقت غیر مجاز رو بصورت خودکار دوربین تشخیص میده یا نیاز به اپراتور هست؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

    سلام. ممکن است دوربین تشخیص دهد.

person
شهیاد علی اکبری
۱۹ بهمن ۱۴۰۱

سلام. دوربین تیر کجاست؟سامانه دوربین دلبران رو می دونین؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۰ بهمن ۱۴۰۱

    سلام. لطفا سایت راهور را چک کنید. البته یک سری اطلاعات در مورد دوربین ها را نمی توانید به دست بیاورید چون محرمانه هستند.

person
حسن
۱۸ مرداد ۱۴۰۱

این روزا بهترین کاسبی پلیس اینه که کنار جاده ها و محلهایی که مخفی هست و جاهایی که از دید راننده پنهان هست پلیس کمین میزنه و بدون اینکه جلوی راننده رو بگیره و توقف بده براحتی میشینه تو ماشینش و دوربین هم میزاره روی داشبورد و فرت و فرت بدون اینکه بفهمی جریمه میکنه اونم نه مبالغ سنگین فقط ۶۳تومن که شما دنبالش هم نری و برات اهمیت هم نداره .چی بهتر از این .خدا میدونه روزی چند صدتا ماشین بیخبر همینجوری جزیمه میشن و چه پولی به جیب میزنن تازه پیامکش هم بعد از اینکه از پلیس رد شدی میاد این دکون دستگاه جدید پلیسه برای کاسبی
قبلا ها تو جاده ماشین پلیس راهنمایی رانندگی میدیدیم احساس امنیت میکردیم الان چشممون بهشون میفته همه احساس نفرت میکنیم

    person
    م
    ۱۶ اسفند ۱۴۰۱

    شما اگه با سرعت مطمئنه رانندگی کنی هم احساس امنیت میکنی هم از کسی نفرت نداری یه ضرب المثل هست که میگه دزد از سایه خودش هم ترس و نفرت داره

      person
      قاف۴۰۲
      ۲۳ دی ۱۴۰۲

      البته آگاهی از حقوق و وظایف حتما لازمه. اگر ماشین پلیس در جایی که از دید رانندگان
      پنهان شده باشه تخلفه .این رو رئیس پلیس تهران بزرگ در برنامه تلویزیونی گفتند.

person
پیمان
۱۳ آبان ۱۴۰۰

این کاسبی خوبی شده برای پلیس وانقدرهم کشته میده جاده فقط جیب این مفت خورها پرشه همین کثیف ترازخودشان خودشون هستند وملت را احمق این کرونا حسابی نون دون شده برای این بیشرف ها ومردم هم احمق میدونند بلکه خودبیشرف پلیس ها احمق هستند توجاده اصفهان وشیرازکامیون با سرعت ۱۳۰یا بیشترنزدیک بودمن را بکشه با ماشین بودم کدوم دوربین پلیس وایستاده بودچراع دادم ووایستادم وبهش گفتم گفت کارازما برنمیاد کثیف هستند

    person
    علی
    ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

    موافقم ، واقعا پلیسها الکی جریمه میکنن اکثرشون . ما که راضی نیستیم . خدا لعنتتون کند که فقط جیب این مردم مظلوم رو خالی میکنید . تف به شرف بعضیهاتون

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید