20 اردیبهشت 1401

تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور در چیست؟

هر انسان به طور متوسط یک سوم عمرش را به کار کردن اختصاص می‌دهد. اگر شرایط و محیط کاری، مناسب نباشد، فرد زودتر دچار فرسودگی جسمی و روانی می‌شود. برخی از مشاغل ماهیت سختی دارند. زیان‌آوری این مشاغل به حدی است که حتی نفس کشیدن در محیط کار نیز سلامت فرد را به خطر می‌اندازد. همچنین بررسی سوابق این شغل‌ها ایجاد مشکلات قلبی/عروقی، فشارهای روانی، آسیب‌ها جسمی/حرکتی و… را در افراد تایید می‌کند. قانون‌گذار برای کم کردن این آسیب‌ها تدابیری اندیشیده است که در ادامه به آن می‌پردازیم. در این مقاله قصد داریم تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور

برای بیان تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور ابتدا لازم است آنها را تعریف کنیم.

مشاغل سخت و زیان آور

این مشاغل کارهایی هستند که به خاطر وجود عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی تنش‌های خارج از ظرفیت به کارگر وارد می‌کند. به بیان دیگر محیط کاری مشاغل سخت و زیان آور برای سلامتی فرد، استاندارد نیست. مضرات برخی از عوامل را می‌شود از طریق رعایت اصول ایمنی/ بهداشتی یا فنی/ مهندسی حذف کرد. این کارها را مشاغل گروه «الف» می‌گویند. اما برخی دیگر از مشاغل هستند که حتی با رعایت این اصول، مضرات و آسیب‌های شدید آن قابل حذف نیست. این دسته را مشاغل گروه «ب» می‌نامند.

برای اطلاع از جزییات و دسته‌بندی این مشاغل مقاله، مشاغل سخت و زیان آور را مطالعه نمایید.

سختی کار

اشخاصی که در مشاغل گروه «الف» و «ب» شاغل هستند، مشمول مزایایی می‌شوند که به آن سختی کار می‌گویند. مشمولین سختی کار می‌توانند، پیش از موعد بازنشسته شوند. تعداد ساعات کمتری کار کنند. مرخصی بیشتری دارند. اضافه کاری و همچنین بکارگیری زنان و نوجوانان 15-18 سال در کارهای این دسته ممنوع است.

مشاغل سخت و زیان آور

تفاوت مشاغل سخت و زیان‌آور با سختی کار

بازنشستگی در مشمولین سختی کار

افرادی با داشتن 20 سال سابقه کار متوالی/25 سال سابقه کار متناوب در کارهای سخت، می‌توانند، درخواست بازنشستگی بدهند. همچنین برای ارائه درخواست بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی لازم نیست، شرایط سنی بازنشستگی را دارا باشند. سابقه پرداخت حق بیمه آنها نیز با فرمول زیر محاسبه می‌شود:

سوابق بیمه:{(سابقه کار سخت و زیان‌آور ضرب در یک و نیم) + سابقه کار عادی}

ساعات کار در مشمولین سختی کار

ساعات کاری افرادی که مشمول سختی کار می‌شوند، 6 ساعت در روز و 36 ساعت در هفته است.

مرخصی در مشمولین سختی کار

مرخصی در مشمولین سختی کار 5 هفته است. توصیه می‌شود شاغلین حتما شش ماه یکبار از مرخصی خود استفاده کنند.

حق بیمه مشمولین سختی کار

حق بیمه مشمولین سختی کار 4% است و توسط کارفرما پرداخت می‌شود.

فرآیند تقاضای سختی کار و مراجع تشخیص آن

افراد زیر می‌توانند برای بهره‌مندی از مزایای سختی کار به اداره کار و امور اجتماعی درخواست بدهند:

  • کارگر
  • کارفرما
  • تشکل‌های کارگری و کارفرمایی
  • وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • وزارت کار و امور اجتماعی
  • صندوق تامین اجتماعی

مرجع رسیدگی به درخواست سختی کار

مراحل تعیین مشاغل سخت و زیان آور به شرح زیر است:

  • بررسی سوابق و شرایط کاری کارگاه
  • بازدید از محل کار
  • تعیین نوع سختی کار

این مراحل توسط کارشناسان بهداشت حرفه‌ای وزارت بهداشت و بازرسان کارِ وزارت کار انجام می‌گیرد. در نهایت نیز نظر کارشناسی آنها، باید به تایید کمیته‌های بدوی و تجدید نظر استانی برسد.

تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور

با توجه به تعاریف بالا، تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور کاملا روشن شد. در نتیجه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور، مزیت «سختی کار» را به همراه دارد.

 

ماهیت محیط کاری و ویژگی‌های برخی کارها به سلامتی افراد شاغل آسیب می‌رساند. قانون‌گذار برای کم کردن آسیب به این افراد، مزایایی تحت عنوان سختی کار تعیین است. در این مقاله تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور را برشمردیم. همچنین مزایای مشمولین سختی کار را نام بردیم. اگر همچنان در این باره ابهامی دارید، در انتهای همین مطلب کامنت بگذارید. کارشناس‌های بیمه دات کام در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
07 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

آموزش کامل ثبت نام در سامانه سماح برای سفر به کربلا + معرفی امکانات این سایت

با توجه به حجم گسترده زائران کربلا، ثبت نام در سامانه سماح برای سفر در دوران اربعین اجباری شد. آموزش گام به گام ثبت نام سایت سماح را در این مقاله بخوانید!

06 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

بررسی مشخصات فنی و ظاهری شورولت تریل بلیزر ۲۰۲۴

در این مطلب به بررسی مشخصات فنی و ظاهری شورولت تریل بلیزر 2024، مزایا و معایب آن پرداخته ایم؛ برای آشنایی با این خودرو و ویژگی‌های آن، این مقاله را مطالعه کنید.

02 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

سوابق بیمه تامین اجتماعی: روش‌های استعلام سابقه تامین اجتماعی در 1401

راهنمای سریع استعلام و مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی به صورت آنلاین

02 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

خدمات بیمه تامین اجتماعی شامل چه پوشش‌هایی می‌شود

هر آنچه در مورد خدمات و پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی باید بدانید را اینجا بخوانید!

02 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

استعلام شماره بیمه تامین اجتماعی به 2 روش حضوری و آنلاین

نحوه استعلام کد بیمه تامین اجتماعی به صورت حضوری و غیر حضوری

02 فروردین 1402 / اطلاعات بیمه ای

سازمان تامین اجتماعی و هرآنچه باید درباره آن بدانید

سازمان تامین اجتماعی چه خدماتی به بیمه شدگان ارائه می‌دهد؟ تعهدات این سازمان را اینجا بخوانید.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
داریوش نادری
31 فروردین 1401

با سلام آیا به کارگاهی که سختی کار به آن تعلق میگیرد میتوان اضافه کار هم انجام داد در صورت تعلق گرفتن تا چند ساعت مجاز می‌باشد ممنون از پاسخ گویی شما

    کارشناس بیمه
    18 خرداد 1401

    سلام دوست عزیز، بستگی به ماهیت و نوع کار در کارگاه میباشد

    سیداحمد
    12 مهر 1401

    سلام.آیا عنوان شغلی ماشینکار در شرکت پیستون سازی عنوان شغلی کارگرتولید شرکت خوراک دام جزو مشاغل سخت میباشد ؟ ممنون از راهنمایتون.

      نویسنده بیمه
      13 مهر 1401

      سلام سید احمد عزیز
      بستگی به محیط کارگاه دارد زمانی که ۲۰ سال سابقه داشتید درخواست سخت و زیان اور بدهید تا کارشناس اداره کار نظر بدهد

سجاد سالاری
29 خرداد 1401

سلام بيمه ما ٣٪هست و اپراتور پست برق انتقال نيرو هستم ايا جزو مشاغل سخت هستيم يا سخت و زيان اور ؟و ايا ٢٠ساله بازنشست ميشيم؟

    کارشناس بیمه
    31 خرداد 1401

    سلام دوست عزیز، زمانی که ۲۰ سال سابقه شما تکمیل شد باید درخواست سخت و زیان اور بدهید تا کمیته اداره کل کار بررسی بیاید از نزدیک بررسی کند.

امیر
01 تیر 1401

سلام
اگر کارگاهی ساعت کاری و مرخصی رو طبق مشاغل عادی محاسبه کرده باشه چطوری میتونیم پیگیری کنیم
شکایت کنیم باید تفاوت اضافه ساعت اضافه کار پرداخت کنه
ما هفته ای ۴۴ ساعت کار میکنیم

    کارشناس بیمه
    01 تیر 1401

    سلام دوست عزیز، باید به اداره کار مراجعه کنید.

مسعود
03 تیر 1401

سلام بنده مامور قرائت کنتور برق هستم .در هرگونه شرایط اب وهوایی کروناوغیره روزی 5ساعت باید قرائت انجام بشه پیاده روی مداوم …پله بالا وپایین..اکثرپرسنل دچاردیسک کمر سایبدگی مفاصل .ضعیفی چشم ..زانودرد .هستند..واین شغل قبلا سختی کار داشته والان حذف شده..باید چیکارکنیم

    کارشناس بیمه
    05 تیر 1401

    سلام دوست عزیز، باید دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

    احسان
    18 تیر 1401

    سلام دوست عزیز راننده ها سنگین سوار با این همه سختی که دارن دیسک کمر گردن ضعیفی چشم و …میگیرن بهشون سختی کار نمی‌دن این مملکت چیش سر جاشه که این یکی باشه نمی‌دونیم شکایتمون رو کجا ببریم همه مثل همن و به ضرر مردم کار میکنن

      هادی
      11 آذر 1401

      سلام من در شرکت به عنوان نیروی سیاه کاری قطعات با مواد شیمیایی و اسید کار میکنم ولی سسختی کار برام رد نمیکنن آیا میتونم شکایت کنم نتیجه میده ؟

        کارشناس بیمه
        13 آذر 1401

        سلام الان که با لیست بیمه شما که سخت و زیان اور ارسال نمی کنند زمانی که سابقه شما برای بازنشستگی تکمیل شد باید درخواست سخت و زیان اور بدهید تا کارشناس از محل کار شما بازرسی کند بعد از بازدید مشخص میشود

مجتبی
25 تیر 1401

با سلام
عنوان شغلی در نظر گرفته برای من کارشناس اتوماسیون صنعتی میباشد و در کارخانه فولاد شاغل هستم.
ایا صرف استفاده از عنوان کارشناس یا مدیر میتواند باعث حذف سختی کار برای من بشود یا شرایط محل کار تایین کننده است ؟

    کارشناس بیمه
    04 مرداد 1401

    سلام دوست عزیز، تایید کار سخت و زیان اور اصلا ربطی به این عناوین ندارد زمانی که شما شرایط بازنشستگی را داشتید کارشناس اداره کار جهت بررسی شغل شما به محل کار شما مراجعه میکند.

آشنا
26 مرداد 1401

باسلام
اگر کارفرما از سوی کارگاه اشتباها نوع شغل بصورت راننده پایه یک حق بیمه ی کارگر را پرداخت کرده باشد
آیا سختی شغل به کارگر تعلق میگرد

    کارشناس بیمه
    31 مرداد 1401

    سلام بستگی به نوع و ماهیت کار دارد و نظر کمیته تایید کارهای سخت و زیان اور دارد

علی
22 شهریور 1401

لطفا این متن را تا اخر و با دقت بخانید تاحق مطلب ادا شود در موردقوانین سختی کارقبل از نوشتن این مطلب تاکید میشود در مورد عزیزانی که در مشاغل سخت وزیان اور کار میکننداین حقشان است که با ۲۰ سال سابقه ۳۰ روز حقوق در ماه بدون شرط سنی بگیرندو این دو مزیت حق انها و عادلانه است وگوارای وجود انها اما یک مزیت دیگر وجود دارد که باعث تبعیض در حق بازنشستگان عادی میباشد و ان سقف سابقه ۳۵ سال در بازنشستگی تامین اجتماعی میباشد که به دلایل زیر ناعادلانه میباشد . اول سقف بازنشستگی را در این گروه که ۳۵ سال است باید به ۳۰ سال کاهش داد چون شخص اگر ۲۳ سال و ۴ ماه بیمه داشته باشد ۳۵ سال حقوق شاملش میشود. که این ابتدا یک تبعیض میباشد در برابر بازنشستگان عادی که برای اینکه ۳۵ سال سقف حقوق را بگیرند باید ۳۵ سال کار کنندو همچنین اکثرا سر ۳۰ سال درخاست بازنشستگی میدهند وکو تا ۳۵ سال. ولی بازنشسته های مشاغل سخت این راه طولانی را در عرض ۱۱ سال و ۸ ماه میانبر میزنند وبا بعضی از انها که هم صحبت میشویم با غرور وفخرفروشی میگویند من با سابقه کم ۳۵ سال حقوق میگیرم در صورتیکه از شما چند سال کوچکترم وسقف حقوق را میگیرم وشما با این سن داری ۳۰ سال حقوق میگیری . همچنین میتوانم بخاطر سن کم بروم از زندگیم لذت ببرم وچند تا زن بگیرم چون خودش را بالای قله ی سقف حقوق تامین اجتماعی میبینه فقط با ۲۳ سال و ۴ ماه سابقه چون اگر این عدد را ضربدر یک سال و نیم کنید میشود ۳۵ سال(۲۳/۴×۱/۵=۳۵).چون هر سال یک سال ونیم حساب میشودوهمچنین انها میگویند شما تا ۳۰ سال سابقه را بگیری عمرت را گذاشتی و اصلا شاید هم به عدد ۳۰ سال نرسی چه برسد به عدد ۳۵ سال.و هنوز به من که سقف سابقه تامین اجتماعی را میگیرم یعنی ۳۵ سال نرسیدی در صورتیکه ۵ سال واقعا عدد بزرگیه هم برای محاسبه حقوق وهم برای کار کردن. برای گرفتن این غرور و این تبعیض اشکار باید سقف حقوق این عزیزان ۳۰ سال با هر مقدار سابقه باشد.همانطور که میبینید حتی خود بازنشستگان سخت و زیان اور ناخوداگاه با این فخرفروشی دارند به این تبعیض اعتراف میکنند واگر هم بر زبان نیاورند از زبان بدن انها میشود این فخر فروشی را تشخیص داد. ولی تاکید میشود که کارکنان مشاغل سخت وزیان اور حق دارند و عادلانه است که با ۲۰ سال سابقه ،حقوق ۳۰ سال را بدون داشتن شرط سنی بگیرند و این دو مزیت حقشونه وعادلانه . ولی مزیت سوم که سقف حقوق تامین اجتماعی یعنی ۳۵ سال است عادلانه نمیباشد. لذا انها باید سقف حقوقشان ۳۰ سال حتی باهر مقدار سابقه بیشتر از ۲۰ سال باشد. که این موضوع هم باعث میشود ۵ سال به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی فشار مالی کمتر وارد شود. منظور این است که بازنشستگان مشاغل سخت عادلانه است که با بیست سال سابقه اولا در جوانی بازنشست شوند و ثانیا حقوق کامل ۳۰ روز را بگیرند که میشود دو مزیت شامل انها. که به حق است .ولی مزیت سوم که سقف حقوق ۳۵ سال است را به سمت بی عد التی وتبعیض با دیگر بازنشستگان عادی تامین اجتماعی سوق میدهد.همچنین کارکنان مشاغل سخت به دلیل اینکه اکثرا تحصیلات دانشگاهی ندارند سریع جذب کار میشوند .

    رضا
    21 اسفند 1401

    سلام آقای محترم شما هر جا که در مورد سختی کار متنی گذاشته شده اومدین نظر شخصی و پر از خشم خودتون رو گذاشتین و من در جوابتون بگم در مشاغل سخت کار میکنم و مدرک تحصیلی هم لیسانس هست که گفتین مدرک دانشگاهی ندارن چند تا از همکارام هم مدرک برق و حسابداری و روانشناسی دارن این در جواب سوالتون و دوما من خودم الان گوشهام کر شده بخاطر سر و صدا و همچنین دیسک کم و گردن و کبد و کلیه خراب همش بخاطر کار و محیط کار هست پس سن 45که با سختی کار بازنشست بشیم با 60سال کارمندی یکی هست اونم باز معلوم نیست

محدثه ش
22 شهریور 1401

سلام
پدر من کارم تراشکار سنگه. دستگاهی که باهاش کار میکنه خیلی صداش زیاده و واقعا گوش هر آدمی رو اذیت میکنه. الان میتونه سختی کار بگیره بابت این موضوع؟

    کارشناس بیمه
    23 شهریور 1401

    سلام سختی کار در لیست اگر نباشد، باید تقاضا دهد و کارشناس از محل بازدید خواهد کرد.

sanaz
26 شهریور 1401

تو‌حکم وقتی بزنه فوق العاده سختی محیط کار یعنی شامل من میشه ؟کادر درمانم

    نویسنده بیمه
    26 شهریور 1401

    سلام ساناز عزیز
    اگر منظور شما کار سخت و زیان اور است بله میشود

مرتضی بالویی
10 مهر 1401

سلام خسته نباشید من الان ۲۰سال در شرکت مشغول کار با رنگ هستم ودرخواست سختی کار دادم واز طرف اداره کار وکمیته بدوی تایید شد ونامه به شرکت ارسال شده و یه مهلت ۱۵روزه به شرکت داده شده که اگه اعتراض داره انجام بده سوال من اینه که چرا من که کارم با تینر .رنگ .هاردنر .اپوگسی .پلی اورتان .رنگ استاتیک هستش با مواد اسیدی قطعه باید شتشو بشه خود مدیر عامل هم درجریان کار هستش با سنگ فلز برای ازبین بردن زنگهای رو قطعه باید سمباده کاری انجام بدم با فشار باد باید قطعه رو تمیز کنم ودمای کوره پخت به ۲۲۰درجه میرسه تو گرما وسرما باید کار کنم .چرا حق اعتراض به شرکت داده میشه که دوباره از کارگر چند ماه اضافه کار بکشن الان من باید چکار باید انجام بدم لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    نویسنده بیمه
    10 مهر 1401

    سلام مرتضی عزیز
    این قانون است که اجازه اعتراض به کارفرما را داده همانطور شما حق دارید کارفرما هم حق دارد ۰۲ مشکلی پیش نمیاد صبر کنید تا رای شما صادر شود

علی (ی)
11 مهر 1401

سلام. در دانشگاه نیروهای خدماتی. علاوه بر نطافت. کارهای سخت انجام می‌دهند مثل جابجایی اسباب سنگین گاوصندوق استفاده از اسید جوهر نمک وغیره. شنیده ام به یه عده چند سال هست سختي کار پرداخت می‌کنند آیا باز نشستگی بعد از بیست سال شاملشون می‌شود؟اگر کسی در این سمت باشد و تصادف حین انجام کار براشون اتفاق افتاده
ممنون

    کارشناس بیمه
    14 مهر 1401

    سلام زمانی که شما ۲۰ سال سابقه داشتید درخواست سخت و زیان اور بدهید تا کارشناس از محل کار شما بازرسی کند البته پیگیر باشید که کارفرما در لیست بیمه چه شغلی برای شما ارسال کرده است چون خیلی مهم است

سارا ق
18 مهر 1401

سلام
من کلا ۱۳سال اخر سابقه کارم در مشاغل سخت با واریزی حق بیمه حداقل میباشد
بقیه ۷ سال اول سابقه کار من جز مشاغل عادی اختیاری و بیمه بیکاری میباشد . آیا در هنگام بازنشستگی امکان احتساب درصدی از حقوق بازنشستگی با بیمه سختی کار وجود دارد یا کلا دستمزد من طبق حق بیمه، حداقل و عادی محاسبه می‌شود؟

    کارشناس بیمه
    20 مهر 1401

    سلام مستمری شما براساس حداقل مستمری محاسبه میشود

اصغری
22 مهر 1401

سلام وقت بخیر
اگر در نیمه سال از کار در کارگاهی انصراف داده شود شامل عیدی و پایان کار می شود یا باید ۱۲ ماه کامل شود? لازم به ذکر است که قرداد کتبی فی مابین نیست و ترک کار از طرف کارگر می باشد

    کارشناس بیمه
    24 مهر 1401

    سلام به تناسب آن مدتی که کار کرده است عیدی تعلق میگیرد ولی اگر فقط تو اون کارگاه فقط ۶ ماه سابقه دارد شامل دریافت سنوات نمیشود برای سنوات باید یک سال سابقه داشته باشد

علیرضا وادی نژاد
27 مهر 1401

با سلام
بازرس بیمه عنوان شغلی بنده را (مشاغل سخت – راننده تراکتور) تایید کرده و کارفرما نیز همان عنوان را در لیست بیمه وارد نموده. میخواستم بدونم این شغل که ماهیتا جزو مشاغل سخت هست نیازی به تایید کمیته سختی کار داره یا نداره. و ایا پرداخت یا عدم پرداخت بیمه 4 درصد مشاغل سخت توسط کارفرما به تایید شدن یا نشدن سختی کار بنده ارتباطی دارد یانه.ممنون

    کارشناس بیمه
    30 مهر 1401

    سلام شغل شما برای تایید سخت و زیان اور باید توسط کمیته اداره کل کار بررسی و تایید شود و وقتی هم تایید شد کارفرما موظف است که ۴ درصد آنرا واریز کند

نعیم
29 مهر 1401

با سلام یه سوال از کارشناس محترم داشتم من
کلا ۲۴ سال سابقه دارم که چهار سال اخر ش تو داروخانه بیمارستان بصورت قرار دادی کار میکنم شیفتامون چرخشی و خیلی خیلی سنگین هست شبکاری تعطیلی جمعه همیشه سر کاریم بخاطر اینکه شیفتی هستیم باور کنید از وقتی تو محل کار حاضر میشیم تا موقع رفتن همش یا پشت سیستم هستیم یا بدو بدو میکنیم حتی اکثر اوقات شاممون بعد ساعت ۲ شب میشه حتی وقت چایی خوردن هم نداریم وقتی برمیگردیم خونه مثل جنازه نیوفتیم.چشمامون ضعیف شده بخاطر شبکاری و خیره به مانیتور پادرد و کمر درد گرفتیم بعدش نسخه پیچی با این همه استرس کاری و حساسیت کاری و بحث با مردم یعنی مشکلات روحی پیدا کردیم مخصوصا از کرونا به اینور بدتر شده چرا جزو مشاغل سخت نیست بخدا این انصاف نیست تو دسته پزشکی آزمایشگاه که کارشون یک سوم نسخه پیچی نیست آوردن جزو مشاغل سخت اما نسخه پیچی نه .
ما نسخه پیچا چیکار باید بکنیم به کی شکایت کنیم

    کارشناس بیمه
    01 آبان 1401

    سلام در قانون مشاغلی مشخصی و در محیط سخت و زیان اور جز این کارها محسوب میشوند کارهای که شیفت هستند جز کارهای سخت و زیان اور نیستند

سامان
01 آبان 1401

سلام
من در یک کارگاه ریخته گری المینیوم کنار کوره با عنوان شغلی قالبگیر مشغول به کار هستم.
آیا به من سختی کار میخوره یا باید بازرس بیاد ؟؟

    کارشناس بیمه
    03 آبان 1401

    سلام باید زمانی که شرایط بازنشستگی داشتید اون موقع درخواست بازنشستگی بدهید تا کارشناس از محل کار شما بازرسی کند بعد از بازدید مشخص میشود

نزاکتی
05 آذر 1401

با سلام .
اگه سختی کار نوع الف باشد و تا زمان برطرف کردن مشکلات آیا کارفرما باید برای کارگر ۳۶ ساعت کار در نظر گرفته و مابقی مزایای نوع ب رو پرداخت کند ؟

    کارشناس بیمه
    05 آذر 1401

    سلام وقتی سختی کار نوع الف برای کارگر تایید شود میتواند از ارفاق سخت و زیان اور استفاده کند

علیرضا
08 آذر 1401

سلام آیا کسی که میخواهد درخواست سخت و زیان آور بدهد باید شامل قانون کار باشد؟ آیا قرارداد کارمعین شامل قانون کار و سخت و زیان آور نیست؟

    کارشناس بیمه
    10 آذر 1401

    سلام بله باید شامل قانون کار باشد

جلال شقاقی
16 آذر 1401

سلام وقتتون بخیر ..۶سال بافندگی با۱۲ساعت اجباری مشغول کار بودم سختی کارمو گرفتم آیا ۴ساعت اضافه کاری درروز سختی کار تعلق میگیره یان …آیا باشکایت میتونم اضافه کاری ۶سالمو بگیرم …ممنون میشم راهنمایی کنید .

    کارشناس بیمه
    20 آذر 1401

    سلام باید اگر مستنداتی دارید در اداره کار شکایت کنید

کشوری
20 آذر 1401

سلام من راننده لیفتراک هستم در محیطی که کارگاه مشمول سختی میباشد آیا راننده جزوه سختی زیان آور میباشد یا براساس کارگاه سختی اینجانب را میسنجن باتشکر

    کارشناس بیمه
    22 آذر 1401

    سلام برای بررسی سخت و زیان اور باید بازرس اداره کار از نزدیک محل کار شما بازرسی کند وقتی شرایط بازنشسته را داشتید درخواست سخت و زیان اور بدهید تا کارشناس از محل کار شما بازرسی کند

تاج
18 دی 1401

سلام خدمت شما عزیزان زمزمه های هست که میگن شرایط سنی از سال آینده تعغیر میکنه آیاصحت داره؟

    نویسنده بیمه
    19 دی 1401

    سلام دوست عزیز
    تو بودجه پیشنهادی مطرح شده ولی هنوز تصویب نشده و فعلا خبری نیست

عادل
27 دی 1401

آیا رانندگان شهرداری که حمل ونقل زبانهای شهر را انجام می‌دهند جز مشاغل سخت وزیان آور محسوب میشود متشکر

    کارشناس بیمه
    27 دی 1401

    سلام همه موارد نوشته شده اما می توانید درخواست دهید تا کارشناس از محل کار شما بازرسی کند.

فرزین
30 دی 1401

سلام.من ۱۵سال سابقه بیمه سخت و زیان اور دارم. همچنین ۱۰سال سابقه بیمه عادی. ایا با جمع بندی این دو سابقه میتونم درخواست بازنشتگی کنم؟

    نویسنده بیمه
    30 دی 1401

    سلام دوست عزیز
    اگر تو مجموع با ارفاق سخت و زیان و سابقه عادی ۳۰ سال سابقه بیمه و ۵۰ سال سن داشته باشید میتوانید بازنشسته شوید

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید