همه کسانی که به خودرو علاقه دارند، خصوصاً کسانی عشق آفرود هستند؛ نام تویوتا لندکروز را شنیدهاند. این خودروی شاسی بلند که تولید شرکت تویوتا است، با بیش از 70 سال سن، پرسابقهترین خودروی این شرکت و جزو پرسابقهترین خودروهای جهان، محسوب میشود. با هم نگاهی میاندازیم به تاریخچه شکلگیری این خودرو و تغییراتی که در طول زمان داشته است.
ژوئن سال 1950، در پی شعلهور شدن آتش جنگ بین دو کره، ایالات متحده میخواست به دوست و متحد خود، یعنی کره جنوبی کمک کند. کره جنوبی به کامیونهای نظامی نیاز داشت و آمریکا که ژاپن را در آن هنگام تحت تصرف خود داشت، از دولت این کشور خواست تا وسایل نقلیه مورد نیاز کره جنوبی را فراهم کند.
نسل های اول از خودرو تویوتا لندکروز
با شروع سال 51 تویوتا یک نمونه اولیه برای این کامیون نظامی ساخت. این خودرو که تویوتا جیپ بی جی (BJ) نام داشت؛ مجهز به موتور 3.4 لیتری شش سیلندر خطی نوع B بود. با الهام از خودروی آفرود جیپ که توسط نیروهای آمریکایی به ژاپن آورده شده بود؛ تویوتا جیپ بی جی ساخته شد. در نهایت کامیون نظامی این برند ژاپنی، توسط نیروهای پلیس ملی کشور، رد شد و جیپ میتسوبیشی که تحت لیسانس جیپ ویلیز بود، پذیرفته شد؛ چون این شرکت سابقه طولانیتری داشت. ولی تویوتا از پای ننشست و در سال 53 جیپ بی جی خود را برای استفاده عموم به بازار عرضه کرد.
شرکت ویلیز از تویوتا به دلیل استفاده از نام جیپ بی جی شکایت کرد؛ چون کلمه جیپ قبلاً برای خودروی این کمپانی استفاده شده بود. در نتیجه تویوتا نام محصول خود را تغییر داد و در سال 1954 خودروی خود را با نام تویوتا لندکروز عرضه کرد.
نسل دوم تویوتا لندکروز که سری 20 نام داشت، نوامبر 1955 تولید شد. ظاهر این خودرو تغییر کردهبود و مناسب برای شهروندان بود.
به دلیل پاسخگویی به نیازهای مختلف، تویوتا در ابتدا خودروهای این نسل را با دو شاسی مختلف با فاصله بین دو محور 2285 میلیمتر و 2430 میلیمتر عرضه کرد. تا زمانی که در سال 59 نسل سوم وارد شود، تویوتا یک شاسی دیگر با فاصله محور 2650 را نیز برای این سری عرضه کرده بود.
لندکروزرهای نسل دو دارای دو موتور انتخابی مختلف بودند: یکی موتور 3.4 لیتری تایپ B که مانند نسل اول و دیگری موتور 3.9 لیتری تایپ F بود. مدل 4 چرخ محرک با جعبه دنده تک سرعته و مدل چرخ عقب محرک برای نیروهای پلیس و گشتی از مدلهای معرفی شده توسط تویوتا برای خودروی لندکروزر نسل دوم بودند. خودروهای این نسل به فرمهای مختلف از پیکاپ و ون 4 در گرفته تا سقف نرم در دسترس دوستداران این خودروی آفرود قرار گرفتند. بالاخره در سال 58 آمریکاییها هم توانستند، مالک یکی از لندکروزرهای تویوتا شوند.
نسل سوم تویوتا لندکروز که به نام سری 40 شناخته میشود، آگوست 1960 به بازار خودرو عرضه شد. خودروهای این نسل به نام FJ40 نیز خوانده میشدند (اف برای نوع موتور و جی برای جیپ). به گفته دن بوزی از موزه میراث لندکروز، ظاهر سری 40 این خودرو خیلی تغییر کرده بود و این خودرو محصولی انقلابی بود. لندکروزر با این نسل به شهرت جهانی دست یافت.
جعبه دنده دو سرعته چهار چرخ محرک آفرود SUV قابلیتهای این خودرو را افزایش داد. سال 73 و 74 این خودرو با موتور 3.6 لیتری 6 سیلندر نوع H و 3 لیتری 4 سیلندر دیزلی نوع B عرضه میشد. موتور 4.2 لیتری نوع 2F سال 75 به این خودرو اضافه شد و تا سال 83 که تولید این مدل متوقف شد، همین موتور قدرتبخش لندکروزر بود.
برای سری 55 تویوتا، مدلهای راحتتری از تویوتا لندکروز را معرفی کرد که برای سرنشینان مناسبتر و راحتتر باشد و آنها بتوانند، لذت بیشتری از سواری ببرند. این خودروها در خلال نسل 3، یعنی سری F40، تولید شدند و گزینه دیگری برای لندکروزهای زمخت F40 به حساب میآمدند. خودروهای سری 55 دارای فاصله محور بیشتری در حدود 16 اینچ بزرگتر بودند. لندکروزهای این سری دارای موتور 3.9 لیتری شش سیلندر خطی بودند. موتورهای قدیمی نوع F روی سری 55 هم قرار گرفت. سال 75 همانند سری F، موتور 2F با ظرفیت 4.2 لیتر شش سیلندر خطی بر روی سری 55 قرار گرفت. با این موتور جدید جعبه دنده دستی 4 سرعته جایگزین مدل سه سرعته شد.
سری 60 جایگزینی برای سری 55 بود که در سال 80 عرضه شد و به کلی جدید شدهبود. لندکروز علاوه بر ظاهر جعبه طورش، همچنان استاندارد چهار چرخ محرک را در این سری هم حفظ کرد. سال 88 فیسلیفتی از این سری ارائه شد که چراغهای جلوی گرد داشت. علاوه بر این، داشبورد این سری ظاهر مدرنتری به این خودروها بخشید. موتور سری 60 نیز تغییر کرده و موتور 3 اف (3F) 4 لیتری روی آن سوار شد. اگرچه این موتور کوچکتر بود؛ ولی توان تولید 155 اسب بخار قدرت و گشتاوری معادل 298 نیوتنمتر داشت.
سری 70 که چهارمین نسل از تویوتا لندکروز است، نوامبر سال 84 به عنوان جایگزین سری 40 عرضه شد. چون وسایل نقلیه چهار چرخ محرک به شدت محبوب میشدند، لندکروزر هم خود را تغییر داد. این خودرو طوری طراحی شد که هم رانندگی با آن راحتتر باشد و هم پاسخگوی تقاضای مشتریان باشد. این خودرو مجهز به شیشه جلو منحنی شکل بود. کابین جادارتر شده و امکانات خودرو افزایش داده شد. لندکروز سری 70 دارای 5 فاصله محور مختلف از 2310 میلیمتر تا 3180 میلیمتر بود.
سال 1999 سیستم تعلیق فنر شمشی بدون انعطاف با فنر مارپیچی جایگزین شد تا رانندگی را باز هم آسانتر کند. سری 70 لندکروز، موتورهای 4، 5 و 6 سیلندر هم برای موتورهای بنزینی و هم دیزلی داشت. موتور 4.5 لیتری دیزلی V8 هم برای خودروهای صادراتی لندکروزر در دسترس بود.
مقاله پیشنهادی: با جدیدترین محصول تویوتا آشنا شوید؛ معرفی اولیه تویوتا گرند هایلندر ۲۰۲۴.
سری 80 لندکروزر از سری قبلی کشیدهتر و عریضتر بود و در مارچ 1990 به عنوان مدل 1991 معرفی شد. موتور این سری همان موتور 4 لیتری شش سیلندر خطی بود که توان 155 اسب بخار داشت. اما سیستم چهار چرخ محرک اکنون به چهار چرخ محرک دائمی ارتقا یافت که دیفرانسیل مرکزی قفلشونده داشت و برای رانندگی در مسیرهای خشک بسیار خوب بود. تغییر دیگری که تویوتا برای این سری در سال 1993 ایجاد کرد این بود که موتور 4.5 لیتری شش سیلندر خطی نوع 1FZ-FE روی آن قرار داد که توان 212 اسب بخار و گشتاور 373 نیوتنمتر داشت.
تویوتا سری 80 را با سری 100 در سال 1998 جایگزین کرد. این سری موتور وی 8 (V8) 4.7 لیتری با قدرت 230 اسب بخار داشت. تویوتا سال 2003 فیسلیفتی از این سری ارائه شد که موتوری قویتر داشت و در سال 2006 هم موتور V8 با توان 275 اسب بخار را عرضه کرد.
لندکروزرهای سری 200 که در سال 2007 به عنوان مدل 2008 عرضه شدند، دارای کیفیت بالاتری نسبت به سریهای پیشین بودند. سری 200 لندکروزر دارای موتور V8 5.7 لیتری با توان 381 اسب بخار بود که جعبه دنده اتوماتیک شش سرعته داشت. این خودروها قادر هستند، هر مسیری را بپیمایند. مدل سال 2016 ظاهر جدید و دنده اتوماتیک هشت سرعته را به ارمغان آورد. شتاب 0 تا 60 مایل بر ساعت این خودرو فقط 6.7 ثانیه بود.
سری 300، ژوئن سال 2021 رونمایی شد. این سری وزن کمتر و صلبیت بیشتری دارد. وزن این سری نسبت به سری قبل 200 کیلوگرم کاهش یافته است. دیگر تغییرات این سری در سیستم تعلیق، توزیع وزن، مرکز ثقل و موتور این خودرو است.
جدیدترین نسل از خودرو تویوتا لندکروزر
موتور سری جدید لندکروزر، دارای پیشرانه V8 5.7 لیتری و جعبه دنده اتوماتیک 8 سرعته است. این موتور میتواند، 381 اسب بخار قدرت تولید کند و گشتاوری معادل 401 پاوند فوت داشته باشد. لندکروزر این سری سیستم چهار چرخ محرک دائمی دارد.
با توجه به روابط دیپلماتیک خوب ایران و ژاپن، بسیاری از مدلهای لندکروزر در ایران نیز موجود هستند؛ ولی با توجه به محدودیت واردات خودرو در سالهای اخیر، فعلاً ورود لندکروزر به کشور ممنوع شدهاست. به دلیل محدودیتها، بازار خرید و فروش لندکروزهای دست دوم داغتر از پیش شدهاست.
مهمترین و ضروریترین بیمهای که هر ماشین باید داشته باشد، بیمه شخص ثالث است. قیمت بیمه شخص ثالث، به موارد گوناگونی از جمله نوع خودرو، برند و دیگر موارد، بستگی دارد.
مقالات پیشنهادی: بیمه شخص ثالث چیست | راهنمای بیمه بدنه تویوتا لندکروزر
دومین بیمهنامهای که هر خودرو بهتر است داشته باشد، بیمه بدنه است. این بیمهنامه خسارات وارد بر بدنه خودرو ناشی از تصادفات را جبران میکند. با توجه گران شدن قیمت قطعات خودرو، کارشناسان توصیه میکنند که این بیمهنامه را برای ماشین خود تهیه کنید. برای خرید و استعلام بیمه بدنه تویوتا لندکروز به صفحه اصلی سایت بیمه دات کام مراجعه نمایید و از منو محصولات اقدام به خرید کنید.