بنا بر اعلام قبلی بانک مرکزی، امکان عودت ارز اربعین از تاریخ ۵ تا ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ فراهم شده است. زائران پس از بازگشت از سفر اربعین میتوانند با مراجعه به بانکی که ارز خود را از آن خریداری کردهاند، ارز خرج نشده اربعین را به نرخ روز به بانک بفروشند.
با وجود سقف ۲۰۰ هزار دیناری برای دریافت ارز اربعین، بیشتر زائران بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دینار از بانک ها خریداری کردهاند. خوشبختانه با توجه به تعداد بالای متقاضیان عودت ارز اربعین، امسال برای اولین بار بستری رسمی توسط بانک مرکزی برای فروش مازاد ارز اربعین فراهم شده است. همچنین امکان عودت ارز برای زائرانی که ارز اربعین را دریافت کردند، اما امکان سفر به کربلا برای آنها مهیا نشد، وجود دارد.
این زائران میتوانند بدون ثبت نام با مراجعه به همان بانکی که ارز را خریداری کردهاند، ارز خود را با نرخ مرکز مبادله به بانک بفروشند. در حال حاضر (۷ شهریور) قیمت فروش یکصد دینار عراق در مرکز مبادله ۳۷۵۶ تومان است.
به گفته بانک مرکزی، از ابتدای فروش ارز اربعین در تاریخ ۸ مرداد تا ۱ شهریور، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از ۷ بانک عامل عرضه ارز اربعین، این ارز را دریافت کردهاند. سال گذشته حدود یک میلیون نفر توانسته بودند، ارز اربعین را از طریق شبکه بانکی تهیه کنند. همچنین ۹۷ درصد از ثبتنامها برای تهیه ارز اربعین به صورت آنلاین از سامانههای معرفی شده توسط بانکها بوده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته با افزایش حدودا ۵۰ درصدی همراه بوده است.
در ایام مشخص شده برای دریافت ارز اربعین، ۲۹۰ میلیارد دینار ارز اربعین به فروش رسید. بیشترین ارز اربعین به ترتیب توسط بانک ملی، پست بانک و بانک سپه در اختیار زائران اربعین قرار گرفته است. بانکهای صادرات، ملت، تجارت و پارسیان نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.