سفر خارجی در کنار لذتها و خوشیها و تجربههای جدیدی که دارد، میتواند مشکلات و چالشی هایی را هم به همراه داشته باشد. مشکلات و اتفاقاتی که میتوانند سفر را به کام مسافر تلخ کنند. از رایجترین حوادث هم بستری شدن مسافر در بیمارستان یا دزدیده یا گم شدن مدارک سفر او است. خوشبختانه مانند همیشه راهحلی برای جبران این خسارات و کم کردن هزینههای اضافی ناشی از آنها وجود دارد و آن بیمه مسافرتی است. بیمهای که البته در سفرهای خارجی الزامی بوده و بدون آن به افراد ویزا داده نمیشود. اما مسئله اینجاست که برای استفاده از بیمه مسافرتی در سفرهای خارجی باید از خدمات شرکت های کمک رسان استفاده کرد.
حالا در این متن قصد داریم تا به سؤال یا بهتر بگوییم چالش اصلی مسافران خارجی پاسخ دهیم. اینکه منظور از شرکت های کمک رسان چیست و چرا باید حتما خدمات در سفرهای خارجی از این شرکتها دریافت کرد؟
همانطور که در بالا هم نوشتیم، بیمه مسافرتی برای سفرهای خارجی الزامی است و بدون آن سفارت به مسافر به هیچ وجه ویزا نمیدهد. یکی از محصولات شرکت های بیمه، بیمه مسافرتی است؛ اما از آنجا که این شرکتها در خارج از کشور دارای نمایندگی و شعبهای نیستند، از این رو نمیتوانند به صورت مستقیم خسارتهای وارد شده به مسافر را جبران کنند. برای همین آنها باید از یک یا چند شرکت کمک رسان خارجی کمک بگیرند. این شرکتها با قراردادی که با شرکتهای بیمه کشورهای مختلف میبندند و متعهد میشوند که به بیمه شدگان آنها، خدمات بیمهای عرضه کنند.
قبل از اینکه بخواهیم در خصوص شرکت های کمک رسان بیشتر صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که بیمه مسافرتی چیست؟
بیمه مسافرتی خطرات و حوادث را در سفرهای خارج از کشور، پوشش میدهد. البته بهتر است بدانید که بیمه مسافرتی فقط مخصوص مسافران است و به افراد مقیم یا دانشجویان داده نمیشود. همچنین اینکه اجباری است و هنگام سفر و دریافت ویزا باید آن را نشان دهند. این بیمهنامه در حالت کلی موارد زیر را پوشش میدهد:
داشتن بیمه مسافرتی برای دریافت ویزا ضروری است؛ اما اهمیت دیگری هم دارد که در مقاله ضرورت خرید بیمه مسافرتی کامل نوشتهایم.
شرکت های کمک رسان در حقیقت شرکتهای بیمهای هستند که خدمات مربوط به بیمه مسافرتی شرکتهای ایرانی را در خارج از مرزهای کشور انجام میدهند. از آنجا که شرکتهای بیمه در داخل نمیتوانند خدمات خود را خارج از کشور پوشش دهند، از کمک شرکت های کمک رسان استفاده میکنند. بیمهشدگان هم باید برای دریافت خدمات و جبران خسارتهای خود به نمایندگی شرکت های کمک رسان در کشور مقصد مراجعه کنند.
شرکت های کمک رسان فعال در ایران شامل موارد زیر است:
همانطور که در بالا ملاحظه کردید، شرکت کمک رسان ایران، یکی از شرکتهای فعال کشور عزیزمان میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این شرکت و خدمات آن به مقاله ما در بیمه دات کام با عنوان شرکت کمک رسان ایران SOS مراجعه نمایید.
البته باید گفت که شرکتهای بیمهگر فقط میتوانند از خدمات تعداد محدودی از شرکت های کمک رسان استفاده کنند. بعضی از آنها هم فقط با یک شرکت میتوانند همکاری کنند. در حقیقت باید گفت که دست بیمهگزار در انتخاب شرکت کمک رسان باز نیست؛ اما میتواند سقف تعهد را انتخاب کند.
به هرحال، اگر مسافر به دنبال شرکت کمک رسان خاصی است، عوامل زیر را میتواند برای مقایسه در نظر بگیرد. البته به شرطی که شرکت بیمهگر مورد نظر شما با آن شرکت کمک رسان قرارداد داشته باشد.
با اینکه بیمه مسافرتی برای دریافت ویزای سفر خارجی، همچنین ویزای شینگن ضروری است و شرکتهای بیمهگر هم باید با یکی از شرکت های کمک رسان همکاری کنند؛ اما ممکن است، سفارتخانه کشور مقصد مورد نظر شما، آن شرکت کمک رسان را قبول نکند. البته اگر با آژانس مسافرتی سفر کنید، از این بابت نباید نگرانی داشت. برای اینکه همه کارها را خود آژانس انجام میدهد و میداند که از کدام بیمه مسافرتی استفاه کند؛ اما برای سفرهای شخصی حتماً باید این مسئله را در نظر بگیرید.
پرداخت خسارت به بیمهشده در سفرهای خارجی به سه روش است:
در مورد سوم، خود بیمهشده باید هزینههای درمانی را پرداخت کرده و بعد از بازگشت به کشور، مبلغ آن را از نمایندگی بیمهگر خود دریافت کند. این گزینه برای آنهایی که توانایی مالی بالایی ندارند، میتواند چالش و مشکل اساسی برایشان ایجاد کند. البته باید گفت که تمامی شرکتها امکان پرداخت در محل یا واریز مستقیم هزینه به حساب سازمان یا مرکز درمانی مربوطه را دارند. پس از این بابت نیازی نیست که بیمهگزار نگرانی داشته باشد. هرچند بهتر است که قبل از سفر، این مورد را بررسی کند. به هر حال، ممکن است که در دورهای قوانین شرکت های کمک رسان تغییر کند.
داشتن اپراتور فارسی برای مسافران خیلی مهم است. در صورتی که مسافر در هنگام سفر به مشکلی بربخورد باید با نمایندگی شرکت تماس بگیرد. خوشبختانه شرکتهای بیمهگر دارای اپراتور فارسی زبان هستند و میتوانند به طور کامل او را راهنمایی کرده و خدمات خود را عرضه کنند. البته ممکن است که در مواقعی دسترسی به اپراتور فارسی زبان شرکت امکان پذیر نباشد که در این حالت باید با زبان انگلیسی صحبت کرد. در غیر این صورت امکان دریافت خسارت و کمک وجود نخواهد داشت.
بیمهگزار در انتخاب بین شرکت های کمک رسان با محدودیتهایی مواجه است. او برای انتخاب بیشتر از همه باید اعتبار آن شرکت را در سفارتخانه کشور مقصد خود در نظر بگیرد. این مسئله را بیشتر باید آنهایی مورد توجه قرار بدهند که قصد سفر انفرادی را دارند. به هر حال، در هنگام خرید بیمه مسافرتی بهتر است که شرکت های کمک رسان طرف قرارداد را هم در نظر بگیرید. در صورتی که قصد خرید بیمه مسافرتی دارید، میتوانید با ورود به صفحه اصلی بیمه دات کام و انتخاب گزینه بیمه مسافرتی از منو محصولات، اقدام به خرید بیمه مسافرتی کنید.
saba sh
سلام. ما از این شرکت های خدمت رسان میتونیم مستقیم بیمه بخریم یا باید از بیمه های ایرانی بخریم اونا خودشون با هر جا بخوان هماهنگ میکنن؟
کارشناس بیمه
سلام هر شرکتی با یکی از این شرکت ها قرارداد دارد.
اصفهانی
سلام برترین شرکت خدمات بیمه ای در ایران کدام است؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، تمامی شرکت های بیمه خوب هستند اما شرایطشان متفاوت است. برای مشاوره در خرید بیمه با شرکت تماس بگیردی.